Теми статей
Обрати теми

Щодо встановлення вчителям початкової школи санаторію доплати за класне керівництво

Редакція ББ
Лист від 01.09.2010 р. № 10.03.68/2579

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ

ЩОДО ВСТАНОВЛЕННЯ ВЧИТЕЛЯМ ПОЧАТКОВОЇ ШКОЛИ САНАТОРІЮ ДОПЛАТИ ЗА КЛАСНЕ КЕРІВНИЦТВО

Лист від 01.09.2010 р. № 10.03.68/2579

 

Міністерство охорони здоров’я розглянуло <…> звернення щодо встановлення вчителям початкової школи санаторію додаткової оплати праці за класне керівництво і повідомляє.

Наказом Міністерства охорони здоров’я України від 24.07.92 р. № 118 «Про організацію навчально-виховної (педагогічної) роботи в санаторіях туберкульозного та нетуберкульозного профілів для дітей та підлітків шкільного віку» затверджено Інструкцію про організацію педагогічної роботи у санаторіях туберкульозного та нетуберкульозного профілів для дітей та підлітків шкільного віку (далі — Інструкція № 118) та Положення про загальноосвітню школу дитячого та підліткового санаторію туберкульозного та нетуберкульозного профілів (далі — Положення № 118).

Згідно з Інструкцією № 118 у дитячому та підлітковому санаторіях поряд з лікувальним процесом проводиться навчально-виховна (педагогічна) робота. Діти шкільного віку навчаються у школі санаторію. Навчання здійснюється згідно з Положенням.

Відповідно до п. 1 Положення загальноосвітні школи в дитячих та підліткових санаторіях організовуються органами охорони здоров’я по підпорядкуванню за погодженням з МОЗ України. Вони є структурним підрозділом санаторію, підпорядковуються органам охорони здоров’я та знаходяться на їх бюджеті.

Згідно з п. 1.4 наказу Мінпраці та Міністерства охорони здоров’я від 05.10.2005 р. № 308/519 «Про впорядкування умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення» оплата праці керівників, фахівців, технічних службовців і робітників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення, що не передбачені цими Умовами (педагогічних працівників, працівників культури, сільського господарства та інших), здійснюється відповідно до умов оплати праці аналогічних категорій працівників відповідних галузей

бюджетної сфери.

Обчислення заробітної плати педагогічних працівників здійснюється згідно з Інструкцією про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженою наказом Міносвіти України від 15.04.93 р. № 102 (далі — Інструкція № 102).

Згідно з п. 36 Інструкції № 102 вчителям, викладачам, старшим викладачам, майстрам виробничого навчання та іншим педагогічним працівникам (крім керівних) загальноосвітніх навчальних закладів провадиться додаткова оплата за класне керівництво, зокрема у I — IV класах — у розмірі 20 відсотків ставки заробітної плати.

У класах (класах-комплектах, групах) шкіл усіх типів і найменувань з кількістю учнів менше 12 осіб, у професійно-технічних навчальних закладах — менше 20 осіб, у навчальних закладах мистецтв — від 12 до 15 осіб оплата за класне керівництво здійснюється в розмірі 50 відсотків відповідних розмірів доплат.

Згідно з п. 2.3 Положення про класного керівника навчального закладу системи загальної середньої освіти, затвердженого наказом Міносвіти України від 06.09.2000 р. № 434, на класного керівника покладається керівництво одним класом. У початкових класах класне керівництво здійснює вчитель початкових класів.

З огляду на вказане,

вчителям початкової школи санаторію може бути встановлено доплату за класне керівництво на підставі п. 36 Інструкції № 102.

 

Заступник Міністра С. Буніна

 

КОМЕНТАР РЕДАКЦІЇ

УЧИТЕЛЯМ ПОЧАТКОВОЇ ШКОЛИ САНАТОРІЮ МОЖЕ БУТИ ВСТАНОВЛЕНО
ДОПЛАТУ ЗА КЛАСНЕ КЕРІВНИЦТВО

Нагадаємо: у газеті «Бюджетна бухгалтерія», 2009, № 37, с. 26, фахівцем контрольно-ревізійної служби було надано відповідь на таке запитання нашого читача: «

При дитячому санаторії працює початкова школа (є структурним підрозділом установи). Діти навчаються у двох класах, відповідно в початковій школі працюють два вчителі. Чи встановлюється їм доплата за класне керівництво?»

Тепер роз’яснення з цього питання надало і МОЗ у

листі, що коментується.

Зауважимо, що фахівці КРУ і МОЗ погоджуються в одному: учителям початкової школи санаторію може бути встановлено доплату за класне керівництво на підставі

п. 36 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міносвіти України від 15.04.93 р. № 102.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі