Теми статей
Обрати теми

Грошова винагорода сільському голові за сумлінну безперервну працю

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ГРОШОВА ВИНАГОРОДА СІЛЬСЬКОМУ ГОЛОВІ ЗА СУМЛІННУ БЕЗПЕРЕРВНУ ПРАЦЮ

 

Алла ЛИТВИН, заступник директора Департаменту з питань державного регулювання заробітної плати та умов праці — начальник відділу державного регулювання заробітної плати в бюджетній сфері

 

Сільський голова був обраний на цю посаду 03.12.2004 р. та обіймає її до теперішнього часу. Він має стаж військової служби 26 років 4 місяці 13 днів (з 03.02.2004 р. — військовий пенсіонер).

Станом на 25.01.2001 р. має стаж роботи в органах місцевого самоврядування — 7 років 1 місяць 21 день. Загальний стаж державної служби (з урахуванням часу військової служби) складає 33 роки 6 місяців 6 днів.

Чи має сільський голова право на грошову винагороду, передбачену постановою КМУ від 24.02.2003 р. № 212?

(Житомирська обл.)

 

Згідно з

п. 1 Порядку видачі грошової винагороди державним службовцям за сумлінну безперервну працю в органах державної влади, зразкове виконання трудових обов’язків, затвердженого постановою КМУ від 24.02.2003 р. № 212 (далі — Порядок № 212), зазначена грошова винагорода видається особам, які пропрацювали безперервно на посадах державних службовців в одному або кількох органах державної влади не менше 10 років.

Пунктом 6 Порядку № 212

рекомендовано органам місцевого самоврядування видавати грошову винагороду посадовим особам за сумлінну безперервну працю в зазначених органах, зразкове виконання трудових обов’язків згідно з цим Порядком.

До стажу безперервної роботи (служби) на посадах державних службовців в одному або кількох органах державної влади зараховуються

всі періоди роботи в цих органах, у тому числі до 1 січня 1994 року, на посадах державних службовців, передбачених ст. 25 Закону України «Про державну службу» від 16.12.93 р. № 3723-XII (далі — Закон про держслужбу), а також на посадах, що відносяться в установленому законодавством порядку до відповідних категорій посад державних службовців, на посадах керівних працівників і спеціалістів в апараті органів, зазначених у ч. 2 ст. 9 Закону про держслужбу (прокуратури, судів, дипломатичної служби, митного контролю, служби безпеки, внутрішніх справ та інших).

Тобто для виплати грошової винагороди державним службовцям за сумлінну безперервну працю в органах державної влади

не застосовуються норми постанови КМУ «Про порядок обчислення стажу державної служби» від 03.05.94 р. № 283, а зараховується тільки час безперервної роботи на посадах державних службовців в органах державної влади (див. лист Мінпраці від 09.07.2008 р. № 6791/0/14-08/13). Безперервний стаж роботи в органах державної влади обчислюється на підставі записів у трудовій книжці та документів, які відповідно до законодавства підтверджують стаж роботи.

Обчислений відповідно до

Порядку обчислення стажу державної служби, затвердженого постановою КМУ від 03.05.94 р. № 283, загальний стаж державної служби застосовується для встановлення державним службовцям надбавки за вислугу років, надання додаткових оплачуваних відпусток та призначення пенсії.

Таким чином, у цьому випадку сільський голова

права на виплату грошової допомоги не має, оскільки час його безперервної роботи на посадах посадових осіб в органах державної влади менше 10 років (а саме — 7 років).

Зазначимо, що згідно з

п. 5 Порядку № 212 грошова винагорода керівним працівникам і спеціалістам видається на підставі рішення керівника відповідного органу державної влади, а керівникам органів та їх заступникам — рішення керівника органу вищого рівня.

Виплата сільському голові грошової винагороди провадиться за рішенням відповідної сільської ради.

При цьому повинні враховуватися результати щорічних оцінок за п’ять років перед виплатою.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі