Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Редакція ББ
Новини

Щодо відправлення вчителів у відпустки без збереження заробітної плати

Міносвіти в

листі від 22.03.2011 р. № 1/9-203 повідомило, що до Міністерства надходять численні звернення педагогічних працівників щодо примусового відправлення їх у відпустки без збереження заробітної плати та звернуло увагу на те, що такі дії керівників місцевих органів управління освітою грубо порушують трудові права педагогів та призводять до виникнення соціальної напруги як у педагогічних колективах, так і в суспільстві в цілому.

У зазначеному

листі Міністерство висловило занепокоєння з цього приводу і наголосило, що відповідно до ст. 84 КЗпП та ст. 26 Закону України «Про відпустки» роботодавець не має права відправляти співробітника в неоплачувану відпустку без його згоди. Скористатися відпусткою без збереження заробітної плати — право працівника, яке він може реалізувати виключно за власним бажанням.

З метою додержання вимог законодавства у частині забезпечення соціального захисту вчителів Міносвіти просить Голову Ради міністрів АР Крим, голів обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій вжити заходів щодо недопущення порушення трудових прав педагогічних працівників та взяти на особистий контроль порушене питання.

 

результативні показники бюджетних програм

Мінфін

наказом від 14.01.2011 р. № 15 відповідно до ч. 5 ст. 20 БКУ та п. 7 Загальних вимог до визначення результативних показників бюджетної програми, затверджених наказом Мінфіну від 10.12.2010 р. № 1536, затвердив Примірний перелік результативних показників бюджетних програм.

Нагадаємо, що відповідно до

ч. 5 ст. 20 БКУ результативні показники бюджетної програми використовуються для оцінки ефективності бюджетної програми і включають кількісні та якісні показники, які визначають результат виконання бюджетної програми, характеризують хід її реалізації, ступінь досягнення поставленої мети та виконання завдань бюджетної програми. Такі показники мають підтверджуватися офіційною державною статистичною, фінансовою та іншою звітністю, даними бухгалтерського, статистичного та внутрішньогосподарського (управлінського) обліку.

 

норми забезпечення населення твердим паливом і скрапленим газом

Кабмін з метою встановлення натуральних норм забезпечення населення твердим паливом і скрапленим газом, відповідно до яких у 2011 році населенню надаються пільги і житлові субсидії готівкою для відшкодування витрат на їх придбання за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам,

постановою «Про встановлення мінімальних норм забезпечення населення твердим паливом і скрапленим газом та граничних показників їх вартості для надання у 2011 році пільг і житлових субсидій за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам» від 17.03.2011 р. № 253 затвердив:

— мінімальні норми забезпечення населення твердим паливом і скрапленим газом для надання пільг — відповідно одна тонна та один балон на домогосподарство на рік, а особам, що мають таке право згідно зі

ст. 48 Гірничого закону України, — 3,1 тонни вугілля для побутових потреб на домогосподарство на рік;

— мінімальні норми забезпечення населення твердим паливом та граничні показники його вартості та вартості скрапленого газу (

додатки 1 і 2 до постанови № 253);

— мінімальні норми забезпечення населення скрапленим газом, який використовується для приготування їжі, для надання житлових субсидій населенню виходячи з розрахунку: 2 балони (42 кг) на рік на одну-дві особи, 3 балони (63 кг) — на трьох-чотирьох осіб, 4 балони (84 кг) — на п’ятьох і більше осіб.

Постановою № 253

також передбачено, що у 2011 році:

— для надання пільг і житлових субсидій населенню на придбання твердого палива за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам застосовуються граничні показники вартості твердого палива, зазначені в

додатку 2 до цієї постанови;

— особам, які для опалення житлових приміщень використовують рідке пічне побутове паливо, пільги надаються виходячи з розрахунку вартості однієї тонни твердого палива, а субсидії для відшкодування витрат на його придбання — з вартості затвердженої у регіоні натуральної норми забезпечення населення твердим паливом. У разі використання скрапленого газу, що зберігається у групових резервуарних установках, мінімальна норма забезпечення таким газом становить 42 кг на одну особу на рік, але не більш як 210 кг.

 

ведення військового обліку військовозобов’язаних і призовників

Наказом Міністра оборони України від 15.12.2010 р. № 660 затверджено Інструкцію з організації ведення військового обліку військовозобов’язаних і призовників в органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах, організаціях і навчальних закладах.

Відповідно до цього документа військовому обліку в органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах, організаціях і навчальних закладах підлягають військовозобов’язані та призовники, які згідно з

ч. 1 та 2 ст. 37 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» взяті на військовий облік у районних (міських) військових комісаріатах.

Військовий облік в органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах, організаціях і навчальних закладах полягає в обліку основних відомостей щодо військовозобов’язаних та призовників з метою контролю за дотриманням ними законодавства про військовий обов’язок і військову службу, своєчасного оформлення бронювання військовозобов’язаних за органами державної влади, місцевого самоврядування, підприємствами, установами, організаціями на період мобілізації і воєнного часу та оперативного забезпечення достовірною інформацією щодо змін облікових даних, яка сприятиме повноті та достовірності ведення військового обліку у військових комісаріатах.

Наказ № 660 набирає чинності з дня його офіційного опублікування.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі