Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Редакція ББ
Новини

Індекс інфляції за квітень 2011 року — 101,3 %

За даними Державного комітету статистики України, індекс споживчих цін (індекс інфляції) за квітень 2011 року становить

101,3 %.

 

УНЕСЕНО ЗМІНИ ДО ПОРЯДКУ ВИЗНАЧЕННЯ ПРЕДМЕТА ЗАКУПІВЛІ

З метою вирішення проблемних питань, які виникають у замовників під час організації процедур закупівель, зокрема закупівель послуг з оцінки майна під час приватизації, товарів і послуг, необхідних для проведення культурно-мистецьких заходів і заходів з розвитку туризму,

наказом Мінекономіки від 26.04.2011 р. № 379 внесено зміни до Порядку визначення предмета закупівлі, затвердженого наказом Мінекономіки від 26.07.2010 р. № 921 (далі — Порядок).

Згідно з унесеними змінами

розд. II «Визначення предмета закупівлі товарів і послуг» зазначеного Порядку доповнено п. 2.9 та 2.10.

Так,

п. 2.9 Порядку передбачено, що визначення предмета закупівлі послуг з оцінки майна під час приватизації здійснюється окремо для кожного об’єкта приватизації.

Крім того,

п. 2.10 Порядку регламентує визначення предмета закупівлі товарів і послуг, необхідних для проведення культурно-мистецьких заходів та заходів з розвитку туризму. Такі закупівлі здійснюються за обсягом, номенклатурою та місцем поставки товарів або надання послуг окремо для кожного культурно-мистецького заходу та заходу з розвитку туризму, якщо такий захід включено до плану роботи Мінкультури на відповідний період.

Наказ № 379

набрав чинності 10.05.2011 р.

 

ДПАУ ЩОДО УМОВ ЗВІЛЬНЕННЯ ВІД ОПОДАТКУВАННЯ ОПЕРАЦІЙ З ПОСТАЧАННЯ ДЕРЖАВНИХ ПЛАТНИХ ПОСЛУГ

ДПАУ в

листі від 23.03.2011 р. № 3587/5/16-1516 повідомила, що відповідно до п.п. 197.1.18 п. 197.1 ст. 197 Податкового кодексу України (ПКУ) звільняються від оподаткування операції з постачання державних платних послуг фізичним або юридичним особам органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування, а також іншими особами, уповноваженими такими органами або законодавством надавати зазначені послуги, обов’язковість отримання (надання) яких установлюється законодавством, включаючи плату за реєстрацію, видачу ліцензій, сертифікатів у вигляді зборів, державного мита тощо.

У вказаному

листі ДПАУ зазначила: для застосування норми п.п. 197.1.18 п. 197.1 ст. 197 ПКУ необхідне одночасне виконання таких вимог:

— послуги повинні надаватися органами виконавчої влади і місцевого самоврядування, а також іншими особами, уповноваженими такими органами або законодавством надавати зазначені послуги;

— послуги, які надаються, повинні бути платними;

— обов’язковість отримання фізичними і юридичними особами послуг повинна бути встановлена законодавством;

— кошти за надані послуги у повному обсязі повинні надходити до бюджету.

 

ПРЕМ’ЄР-МІНІСТР ПОВІДОМИВ, НА ЯКІ ЗМІНИ В ОПЛАТІ ПРАЦІ ЧЕКАТИ БЮДЖЕТНИКАМ

11 травня 2011 року відбулося чергове засідання Кабінету Міністрів України, на якому у вступному слові Прем’єр-міністр України Микола Азаров повідомив, зокрема, про таке.

1.

З 1 липня 2011 року буде достроково збільшено розмір посадового окладу працівника 1-го тарифного розряду (раніше чергове збільшення планувалося з 1 жовтня). Крім цього, розпочнеться ліквідація зрівнялівки в оплаті праці працівників 1 — 7-го тарифних розрядів. Завдяки таким крокам заробітна плата поточного року, наприклад учителя, підвищиться на 170 грн., лікаря-хірурга — на 200 грн.

2. Уряд запроваджує виплату

одноразової грошової допомоги випускникам медичних та фармацевтичних вузів, які виявили бажання працювати в сільській місцевості та селищах міського типу і уклали договір на строк не менше трьох років, а також молодим спеціалістам, які працюватимуть на посадах лікарів загальної практики: сімейних лікарів, дільничних лікарів-педіатрів та лікарів-терапевтів. Величина такої виплати дорівнює п’ятикратному розміру мінімальної заробітної плати.

3. З

1 липня 2011 року медичним та фармацевтичним працівникам, які підвищують свою кваліфікацію з відривом від роботи, зберігатиметься середня заробітна плата за місцем роботи.

4. Для працівників

сфери охорони здоров’я встановлюється виплата так званих оздоровчих у розмірі одного посадового окладу. Ця норма для медичних та фармацевтичних працівників діятиме з 1 січня 2012 року.

5. З

1 вересня 2011 року встановлюється виплата надбавки за вислугу років працівникам соціальної сфери — від 10 до 30 % посадового окладу. Її будуть отримувати працівники будинків-інтернатів, реабілітаційних центрів тощо.

Як тільки вказані обіцянки Уряду трансформуються в його офіційні постанови, ми одразу ж опублікуємо відповідні документи в нашій газеті.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі