Теми статей
Обрати теми

За яким КЕКВ здійснювати видатки на оплату праці та проживання у готелі запрошених осіб

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ЗА ЯКИМ КЕКВ ЗДІЙСНЮВАТИ ВИДАТКИ НА ОПЛАТУ ПРАЦІ ТА ПРОЖИВАННЯ У ГОТЕЛІ ЗАПРОШЕНИХ ОСІБ

 

Тетяна ІВАНОВА, перший заступник начальника Державного казначейства в Харківській області

 

На базі музичного училища проводяться всеукраїнські фестивалі та конкурси. Із запрошеними членами журі та концертмейстерами укладаються договори цивільно-правового характеру у зв’язку з тим, що вони відряджаються з інших консерваторій. За яким КЕКВ слід здійснювати видатки на оплату праці та проживання у готелі таких членів журі та концертмейстерів?

(м. Кіровоград)

Для того щоб відповісти на це запитання, слід звернутись до

Інструкції щодо застосування економічної класифікації видатків бюджету, затвердженої наказом Державного казначейства України від 25.11.2008 р. № 495 (далі — Інструкція № 495), адже саме цей нормативний документ визначає вимоги щодо застосування КЕКВ.

Отже, відповідно до

Інструкції № 495 оплата праці працівників, які не перебувають у штаті установи (організації), за виконання робіт згідно з договорами цивільно-правового характеру, уключаючи договір підряду (за винятком суб’єктів підприємницької діяльності), здійснюється за КЕКВ 1111 «Заробітна плата».

Таким чином, видатки на оплату праці членів журі та концертмейстерів за договорами цивільно-правового характеру слід здійснювати за

КЕКВ 1111 «Заробітна плата».

Видатки на оплату відряджень (у тому числі проїзду, добових, польових тощо) фізичних осіб, які мають правовідносини з бюджетною установою і на яких розповсюджується дія наказу (розпорядження), виданого керівником: учнів, студентів, тренерів, інших учасників на навчально-тренувальні збори, змагання, олімпіади, наукові конференції тощо, згідно з

Інструкцією № 495 слід здійснювати за КЕКВ 1140 «Видатки на відрядження». Тобто у вашому випадку витрати на проживання членів журі та концертмейстерів у готелі слід здійснювати за КЕКВ 1140 «Видатки на відрядження».

Також слід зазначити, що у випадку, якщо всеукраїнські фестивалі та конкурси проводяться в рамках виконання

державної або регіональної програми, то вищезазначені видатки, а також інші видатки, передбачені під час здійснення заходу, здійснюють за КЕКВ 1172 «Окремі заходи по реалізації державних (регіональних) програм, не віднесені до заходів розвитку».
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі