Теми статей
Обрати теми

Середня зарплата за період участі в зовнішньому незалежному оцінюванні не зберігається

Редакція ББ
Відповідь на запитання

СЕРЕДНЯ ЗАРПЛАТА ЗА ПЕРІОД УЧАСТІ В ЗОВНІШНЬОМУ НЕЗАЛЕЖНОМУ ОЦІНЮВАННІ НЕ ЗБЕРІГАЄТЬСЯ

 

Ольга ВІТКОВСЬКА, економіст-аналітик Видавничого будинку «Фактор»

 

Чи зберігається середній заробіток за основним місцем роботи педагогічного працівника (науково-педагогічного працівника чи іншого фахівця) за період його участі у ЗНО?

(м. Харків)

 

Уже не перший рік в Україні проводиться зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО), організатором якого є Український центр якості освіти та регіональні центри оцінювання якості освіти.

Порядок проведення зовнішнього незалежного оцінювання в 2011 році

затверджено наказом Міносвіти від 06.12.2010 р. № 1207 (далі — Порядок № 1207).

Згідно з

п. 5.1 Порядку № 1207 до проведення ЗНО залучаються особи з числа педагогічних, науково-педагогічних працівників закладів та установ освіти, а також інші фахівці шляхом укладення відповідних договорів.

При цьому ні

Порядком № 1207, ні законами та підзаконними актами не передбачено збереження середньої заробітної плати за основним місцем роботи за педагогічними та іншими працівниками на період їх залучення до проведення ЗНО.

На це звернув увагу Український центр оцінювання якості освіти в

листі від 10.11.2009 р. № 02/08-865 (див. «Бюджетна бухгалтерія», 2009, № 46, с. 7). До речі, аналогічний висновок було зроблено і фахівцем КРУ (див. «Бюджетна бухгалтерія», 2009, № 23, с. 30).

Не зберігається середня заробітна плата і за працівниками, які залучаються для проведення ЗНО до іншої місцевості ніж та, де розташоване основне місце їх роботи. Дуже часто доводиться чути таке запитання: чи може в цьому випадку керівник за основним місцем роботи видати наказ про направлення працівника у відрядження? Відповідь однозначна —

ні.

Згідно з

Інструкцією про службові відрядження в межах України та за кордон, затвердженою наказом Мінфіну від 13.03.98 р. № 59, службовим відрядженням вважається поїздка працівника за розпорядженням керівника установи, організації на певний термін до іншого населеного пункту для виконання службового доручення поза місцем його постійної роботи.

Поїздка працівника для участі у ЗНО не може вважатися службовою, оскільки вона не пов’язана з діяльністю за основним місцем роботи.

Із працівниками, залученими для виконання разових робіт, які вони виконують

у вільний від основної роботи час, укладають цивільно-правові договори. Оплата праці осіб, які залучаються до проведення ЗНО, здійснюється відповідно до чинного законодавства (п. 5.3 Порядку № 1207). Так, схему оплати праці педагогічних, науково-педагогічних працівників, професіоналів, фахівців, залучених до організації та проведення зовнішнього незалежного оцінювання якості освіти, наведено в додатку 4 до Умов оплати праці працівників Українського центру оцінювання якості освіти та регіональних центрів оцінювання якості освіти, затверджених наказом Мінпраці від 06.04.2006 р. № 109.

Якщо період залучення працівника до ЗНО збігається з його робочими днями за основним місцем роботи, то працівник за власним розсудом та на свій вибір вирішує: погодитися на участь у ЗНО чи залишитися на робочому місці. Про свій вибір він повідомляє керівника та в разі погодження на проведення ЗНО на час відсутності такому працівнику за його вибором надається

відпустка без збереження заробітної плати або день тарифної відпустки. Відповідно працівник повинен написати заяву на надання відпустки без збереження заробітної плати за угодою сторін (ст. 26 Закону України «Про відпустки» від 15.11.96 р. № 504/96-ВР) або на надання щорічної відпустки.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі