Теми статей
Обрати теми

Проведення спортивних змагань: відповіді на запитання

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ПРОВЕДЕННЯ СПОРТИВНИХ ЗМАГАНЬ: ВІДПОВІДІ НА ЗАПИТАННЯ

 

Оксана ЛЕВЧЕНКО, головний спеціаліст відділу організації бюджетного процесу, фінансового моніторингу та нормування видатків Департаменту економіки та фінансів

 

Чи належать одноразові положення про умови проведення спортивних змагань з окремого виду спорту до нормативно-правових актів, які підлягають реєстрації в управлінні юстиції?

 

Згідно з

п. 1.8 чинного Положення про порядок проведення спортивних заходів та матеріального забезпечення радянських учасників та суддів у межах СРСР, затвердженого наказом голови Комітету з фізичної культури та спорту при Раді Міністрів СРСР від 02.11.82 р. № 1170 (далі — Положення № 1170), на підставі затвердженого календарного плану спортивних змагань керівником (або його заступником) спортивної організації або спортивного товариства, які проводять змагання, затверджується Положення про змагання, яким передбачаються:

— система його проведення;

— перелік організацій, які беруть участь у заході;

— чисельний склад спортсменів, інших учасників, суддів;

— стать і рік народження спортсменів;

— система оцінки результатів;

— медико-санітарне забезпечення та техніка безпеки;

— кількісний склад суддівської колегії;

— порядок і терміни подання заявок;

— умови прийому учасників та суддів;

— порядок нагородження переможців і призерів змагань;

— порядок подання протестів та їх розгляду;

— місце і час проведення змагань;

— дні приїзду та від’їзду учасників змагань і спортивних суддів.

Одноразове положення про проведення спортивного заходу не містить правових норм (оскільки не розраховане на багаторазове застосування) і

не підлягає державній реєстрації в органах юстиції.

 

Тренер-викладач та його учні беруть участь у спортивних змаганнях, які проводяться в межах міста. Чи зберігається такому тренеру-викладачу заробітна плата та чи забезпечується він одночасно харчуванням як учасник спортивних заходів?

 

Якщо тренер-викладач включений до списку учасників спортивного заходу, він забезпечується харчуванням відповідно до норм, затверджених

наказом Держкомспорту від 06.05.98 р. № 917 або наказом місцевого органу влади (залежно від рівня заходу).

Згідно з

п. 3.5 Положення № 1170, якщо проведення змагань чи навчально-тренувальних зборів тривалістю більше однієї доби пов’язане зі звільненням тренера-викладача від основної роботи, йому зберігається середня заробітна плата за графіком, установленим за місцем постійної роботи.

 

Під час проведення спортивних змагань наявність медичного працівника є обов’язковою. При цьому медсестра не є штатним працівником закладу. Чи забезпечується вона харчуванням як учасник заходу та чи виплачується їй винагорода за виконання робіт за договором цивільно-правового характеру?

 

Якщо медичний працівник працює у закладі, який направляє його на спортивне змагання, він включається до складу учасників спортивного заходу і забезпечується:

1) безкоштовним харчуванням — на весь період проведення заходу;

2) добовими — під час перебування в дорозі.

При цьому на час проведення спортивного заходу, а також за час перебування працівника в дорозі за ним зберігається середній заробіток у закладі, який відрядив його на змагання (незалежно від того, обіймає він штатну посаду чи працює за сумісництвом).

Якщо заклад (установа, організація), де працює медпрацівник, не має відношення до спортивного заходу, до проведення якого передбачається залучити цього працівника, організація, що проводить цей захід, укладає з медпрацівником трудовий договір. При цьому оплата праці такого працівника здійснюється за посадовими окладами (ставками заробітної плати), що діють для аналогічних категорій працівників бюджетної сфери (постанова КМУ від 30.08.2002 р. № 1298; спільний наказ Мінпраці та МОЗ від 05.10.2005 р. № 308/519) — п. 3.12 Положення № 1170.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі