Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Редакція ББ
Новини

ЗАТВЕРДЖЕНО ПЕРЕЛІК ПІДПРИЄМСТВ ФІЗКУЛЬТУРНО-СПОРТИВНОЇ СПРЯМОВАНОСТІ, ЯКІ ЗВІЛЬНЯЮТЬСЯ ВІД СПЛАТИ ЗЕМЕЛЬНОГО ПОДАТКУ

Згідно з

п.п. 282.1.9 ст. 282 ПКУ підприємства, установи, організації, громадські організації фізкультурно-спортивної спрямованості, у тому числі аероклуби та авіаційно-спортивні клуби Товариства сприяння обороні України звільняються від сплати земельного податку за земельні ділянки, на яких розміщені спортивні споруди, що використовуються для проведення всеукраїнських, міжнародних змагань та навчально-тренувального процесу збірних команд України з видів спорту та підготовки спортивного резерву, бази олімпійської та паралімпійської підготовки, перелік яких затверджується Кабміном.

З метою реалізації цієї норми

постановою КМУ від 17.08.2011 р. № 975 затверджено Перелік підприємств, установ, організацій, громадських організацій фізкультурно-спортивної спрямованості, у тому числі аероклубів та авіаційно-спортивних клубів Товариства сприяння обороні України, що звільняються від сплати земельного податку за земельні ділянки, на яких розміщені спортивні споруди, що використовуються для проведення всеукраїнських, міжнародних змагань та навчально-тренувального процесу збірних команд України з видів спорту та підготовки спортивного резерву, бази олімпійської та паралімпійської підготовки.

Постанова № 975

набрала чинності 26.09.2011 р.

 

ЗАТВЕРДЖЕНО ДОВІДНИК ТИПОВИХ ПРОФЕСІЙНО-КВАЛІФІКАЦІЙНИХ ХАРАКТЕРИСТИК ПОСАД ДЕРЖСЛУЖБОВЦІВ

Національне агентство України з питань державної служби

наказом від 13.09.2011 р. № 11 затвердило Довідник типових професійно-кваліфікаційних характеристик посад державних службовців.

Визначено, що

Довідник служить основою при:

— розробці посадових інструкцій головних спеціалістів, провідних спеціалістів, спеціалістів тощо, які закріплюють їх обов’язки, права і відповідальність;

— розробці положень про структурні підрозділи у частині, що стосується прав та обов’язків їх керівників;

— підборі та розстановці кадрів, здійсненні контролю за правильністю їх використання відповідно до спеціальності та кваліфікації;

— конкурсному підборі та атестації державних службовців;

— формуванні дієвого кадрового резерву;

— організації стажування в державних органах влади;

— розробці та вдосконаленні програм підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації державних службовців відповідно до змісту їх професійної діяльності.

Центральним органам виконавчої влади, місцевим державним адміністраціям, іншим державним органам, керівні працівники та спеціалісти яких на підставі нормативно-правових актів належать до відповідних категорій посад державних службовців, рекомендовано використовувати

Довідник при розробці конкретних професійно-кваліфікаційних характеристик посад державних службовців.

Визнано такими, що втратили чинність,

наказ Головного управління державної служби України «Про Довідник типових професійно-кваліфікаційних характеристик посад державних службовців (випуск 76)» від 01.09.99 р. № 65 та накази , якими унесено до нього зміни.

 

ПОРЯДОК ЧАСТКОВОГО ФІНАНСУВАННЯ САНАТОРІЇВ-ПРОФІЛАКТОРІЇВ ЗА РАХУНОК КОШТІВ ФССТВП ВИКЛАДЕНО В НОВІЙ РЕДАКЦІЇ

Постановою правління ФССТВП від 16.06.2011 р. № 31

викладено в новій редакції Порядок часткового фінансування санаторіїв-профілакторіїв за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, затверджений постановою правління ФССТВП від 25.02.2009 р. № 16.

Постанову № 31

зареєстровано в Мін’юсті 15.09.2011 р. за № 1091/19829 (набере чинності з дня її офіційного опублікування).

 

ДОПОМОГА ПО ТИМЧАСОВІЙ НЕПРАЦЕЗДАТНОСТІ ДОНОРАМ

Виконавча дирекція Київського міського відділення ФССТВП у

листі від 16.09.2011 р. № 2701-07 надала роз’яснення щодо розміру допомоги по тимчасовій непрацездатності донорам, нагадавши, що ст. 37 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням» від 18.01.2001 р. № 2240-III передбачає низку випадків, коли застраховані особи мають право на виплату допомоги по тимчасовій непрацездатності в розмірі 100 % середньої заробітної плати незалежно від страхового стажу.

Одним із таких випадків є отримання застрахованою особою — донором пільги, передбаченої

ст. 10 Закону України «Про донорство крові та її компонентів» від 23.06.95 р. № 239/95-ВР. Зокрема, у цій статті зазначається, що донорам, які протягом року безоплатно здали кров та (або) її компоненти у сумарній кількості, що дорівнює двом разовим максимально допустимим дозам, допомога по тимчасовій непрацездатності у зв’язку із захворюванням виплачується у розмірі 100 % середньої заробітної плати донора незалежно від стажу роботи. При цьому така пільга цим донорам надається протягом року після здавання крові та (або) її компонентів у зазначеній кількості.

Підставою для надання вказаної пільги є

довідка (форма № 435/о, затверджена наказом МОЗ від 07.07.2003 р. № 301), що видається медичним закладом за місцем здавання крові згідно з п. 2.8 Порядку медичного обстеження донорів крові та (або) її компонентів, затвердженого наказом МОЗ від 01.08.2005 р. № 385.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі