Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Редакція ББ
Новини

ГОЛОВКРУ ВПОРЯДКОВУЄ ОРГАНІЗАЦІЮ КОНТРОЛЬНИХ ЗАХОДІВ

ГоловКРУ

наказом «Про впорядкування організації контрольних заходів» від 08.09.2011 р. № 235 на виконання вимог Указу Президента України «Про Національний план дій на 2011 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010 — 2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава» від 27.04.2011 р. № 504/2011 з метою оптимізації та удосконалення порядку організації і проведення контрольних заходів органами державної контрольно-ревізійної служби, запобігання проявам корупції, обмеження втручання в діяльність суб’єктів господарювання та бюджетних установ, уникнення безпідставного затягування строків проведення контрольних заходів заборонило:

вихід на об’єкт контролю для здійснення планового контрольного заходу (незалежно від його різновиду — інспектування, державного фінансового аудиту, перевірки державних закупівель та дослідження організації і стану контрольно-ревізійної роботи в системі міністерств, інших центральних органів виконавчої влади) частіше ніж один раз протягом календарного року ;

— на об’єктах контролю,

де здійснюється операційний аудит, проведення інших планових контрольних заходів.

У зв’язку з цим зазначеним

наказом установлено, що:

— планові контрольні заходи (крім операційного аудиту) протягом одного календарного року проводяться одночасно на одних і тих самих об’єктах контролю у терміни, визначені планами контрольно-ревізійної роботи на поточний період для проведення ревізій на відповідних об’єктах;

— самостійне проведення одного з різновидів контрольного заходу (крім операційного аудиту) можливе лише за умови, що здійснення інших різновидів контрольних заходів на цьому об’єкті не планується у відповідному календарному році. Можливість самостійного проведення планового контрольного заходу на об’єкті контролю погоджується з відповідним галузевим підрозділом органу ДКРС із здійснення інспектування, до сфери контролю якого віднесений цей об’єкт контролю;

— позапланові контрольні заходи здійснюються за наявності підстав, визначених

Законом України «Про державну контрольно-ревізійну службу в Україні».

Також ГоловКРУ наказало здійснювати

аудит бюджетних програм, аудит місцевих бюджетів та моніторинг державних закупівель виключно шляхом запиту необхідної інформації, матеріалів та документів, тобто без виходу на об’єкт контролю.

Крім цього, зазначеним

наказом установлено таке:

перевірка державних закупівель, яка проводиться із виходом на об’єкт контролю, повинна бути завершена протягом 60 робочих днів з дня її початку (з урахуванням зупинення та поновлення);

— у разі отримання скарг про порушення законодавства у сфері державних закупівель вони направляються до органу оскарження відповідно до

Закону України «Про здійснення державних закупівель». Інформація, викладена у таких скаргах, ураховується органами ДКРС при проведенні планових контрольних заходів.

 

ДПСУ ПРО ВІДОБРАЖЕННЯ В «НЕПРИБУТКОВОМУ» ЗВІТІ ДОХОДІВ ВІД ОРЕНДИ ТА РЕАЛІЗАЦІЇ МАЙНА

ДПСУ в

листі від 19.09.2011 р. № 299/5/15-1415 нагадала, що оподаткування неприбуткових установ та організацій визначено ст. 157 Податкового кодексу України та звернула увагу на те, що доходи органів місцевого самоврядування, бюджетних установ та організацій від надання в оренду приміщення та доходи від реалізації в установленому порядку майна (крім нерухомого) є надходженнями від плати за послуги, що надаються такими бюджетними установами, які звільняються від обкладення податком на прибуток підприємств за умови, що такі послуги пов’язані з їх основною статутною діяльністю.

Також у згаданому

листі ДПСУ зазначила: доходи від надання в оренду приміщення та від реалізації в установленому порядку майна (крім нерухомого) відображаються у рядку 1.3.7 частини I Податкового звіту про використання коштів неприбуткових установ та організацій, форма якого затверджена наказом ДПАУ «Про затвердження форми та Порядку складання Податкового звіту про використання коштів неприбуткових установ та організацій» від 31.01.2011 р. № 56.

 

У ЛИСТКУ НЕПРАЦЕЗДАТНОСТІ СТОЇТЬ ВІДМІТКА «АЛКОГОЛЬНЕ СП’ЯНІННЯ»: ЧИ ОПЛАЧУВАТИ ЛІКАРНЯНІ

У

листі від 07.10.2011 р. № 2966-07 Виконавча дирекція Київського міського відділення Фонду соцстрахування з тимчасової втрати працездатності роз’яснила, що коли працівник для призначення допомоги надав листок непрацездатності, в якому стоїть відмітка «алкогольне сп’яніння», то комісія із соцстрахування повинна з’ясувати причини і обставини, за якими ця особа отримала травму або захворювання, що призвело до тимчасової непрацездатності, та встановити наявність причинного зв’язку травми з уживанням алкоголю.

Якщо буде

доведено, що працівник травмувався внаслідок алкогольного сп’яніння, то комісія повинна прийняти рішення про відмову в наданні допомоги. У разі якщо травма не пов’язана із вживанням алкоголю, допомогу надають на загальних підставах. При цьому до протоколу засідання комісії із соцстрахування варто додати пояснення, довідки, інші матеріали, що свідчать про обгрунтованість прийнятого нею рішення.

 

здійснення заходів, пов’язаних з утворенням, реорганізацією або ліквідацією центральних органів виконавчої влади

Кабмін

постановою від 20.10.2011 р. № 1074 затвердив Порядок здійснення заходів, пов’язаних з утворенням, реорганізацією або ліквідацією міністерств, інших центральних органів виконавчої влади.

Дія цього

Порядку поширюється на центральні органи виконавчої влади із спеціальним статусом та їх територіальні органи, крім випадків, коли Конституцією, законами України та актами Президента України визначені інші особливості порядку їх утворення, реорганізації або ліквідації.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі