Теми статей
Обрати теми

Визначення базового місяця для новоприйнятих працівників

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ВИЗНАЧЕННЯ БАЗОВОГО МІСЯЦЯ ДЛЯ НОВОПРИЙНЯТИХ ПРАЦІВНИКІВ

 

Жанна ЛАВРЕНТЬЄВА, головний спеціаліст відділу рівня життя і моніторингу бідності

 

Для працівників 1-го тарифного розряду останнім базовим місяцем є квітень 2011 року. Право на індексацію їх зарплати настало в серпні 2011 року. Керівником установи не приймалося рішення, що місяць прийняття на роботу є базовим для проведення індексації.

Як визначити базовий місяць для працівників 1-го тарифного розряду, прийнятих 11.07.2011 р. і 01.08.2011 р.? Чи необхідно індексувати зарплату таких працівників за серпень 2011 року?

(м. Львів)

 

При проведенні індексації заробітної плати працівників необхідно керуватися

Порядком проведення індексації грошових доходів населення, затвердженим постановою КМУ від 17.07.2003 р. № 1078 (далі — Порядок № 1078).

Загальний підхід до визначення базового місяця викладено в

п. 5 Порядку № 1078. У цьому пункті зазначено, що базовим при розрахунку індексу споживчих цін вважається місяць, в якому відбувається підвищення доходів громадян. Індексація за цей місяць не нараховується, і з наступного за базовим місяця для проведення подальшої індексації розраховується наростаючим підсумком новий індекс споживчих цін до перевищення порога індексації 101 %.

Механізм нарахування сум індексації для новоприйнятих працівників

Порядком № 1078 не визначено. Рішення щодо визначення базового місяця для проведення індексації заробітної плати таким працівникам адміністрація установи (організації) затверджує самостійно. Отже, базовим під час проведення індексації може бути визначено місяць прийняття працівника на роботу або місяць підвищення заробітної плати за відповідною (аналогічною) посадою. Для проведення подальшої індексації індекс розраховується з наступного після базового місяця до перевищення порога індексації.

Доцільно вказати обраний підхід до визначення базового місяця для новоприйнятих працівників у відповідному наказі по установі.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі