Теми статей
Обрати теми

Установлення надбавки за високі досягнення у праці начальнику відділу

Редакція ББ
Відповідь на запитання

УСТАНОВЛЕННЯ НАДБАВКИ ЗА ВИСОКІ ДОСЯГНЕННЯ У ПРАЦІ НАЧАЛЬНИКУ ВІДДІЛУ

 

Алла ЛИТВИН, заступник директора Департаменту з питань державного регулювання заробітної плати та умов праці — начальник відділу державного регулювання заробітної плати в бюджетній сфері

 

Організація вищого рівня повинна видавати наказ про нарахування надбавки за високі досягнення у праці начальнику відділу на кожний бюджетний рік окремо чи такий наказ діє протягом кількох років до його скасування?

(м. Харків)

 

Умови оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів, у тому числі посадових осіб місцевого самоврядування, визначено

постановою КМУ «Про впорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів» від 09.03.2006 р. № 268 (далі — постанова № 268).

Відповідно до

п. 2 цієї постанови право встановлювати надбавки працівникам органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів, преміювати та надавати їм матеріальну допомогу надано керівникам цих органів у межах затвердженого фонду оплати праці.

Пунктом 6 постанови № 268

передбачено, що рішення про преміювання, установлення надбавок, передбачених цією постановою, надання матеріальної допомоги органом вищого рівня приймаються щодо керівників органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів, їх заступників у межах затверджених витрат на оплату праці.

Рішення про преміювання сільських, селищних та міських голів, голів районних і районних у містах рад, їх заступників, установлення їм надбавок, надання матеріальної допомоги

приймається відповідною радою.

Чинним законодавством не передбачено, яким саме рішенням ради, — щомісячним чи при затвердженні бюджету на рік, мають затверджуватися розміри преміювання, надбавок, матеріальної допомоги головам рад та їх заступникам. Зазначене доцільно визначати Регламентом відповідної ради.

Виходячи з положень

постанови № 268, рішення про преміювання голови ради та його заступників, установлення їм надбавок, надання матеріальної допомоги має прийматися відповідною радою за підсумками діяльності ради за відповідний період і з урахуванням наявності коштів на зазначену мету.

Підкреслимо, що рішення про зазначені виплати приймається органом вищого рівня тільки стосовно керівника відповідного органу та його заступників.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі