Теми статей
Обрати теми

Виплати, які розраховуються виходячи з середньої заробітної плати, індексації не підлягають

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ВИПЛАТИ, ЩО РОЗРАХОВУЮТЬСЯ ВИХОДЯЧИ З СЕРЕДНЬОЇ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ, ІНДЕКСАЦІЇ НЕ ПІДЛЯГАЮТЬ

 

Жанна ЛАВРЕНТЬЄВА, головний спеціаліст відділу рівня життя і моніторингу бідності

 

Чи необхідно індексувати середню заробітну плату за час перебування працівника на курсах підвищення кваліфікації, якщо зарплата за останні два місяці, виходячи з якої провадять розрахунок, не підлягала індексації?

(м. Харків)

 

При проведенні індексації заробітної плати працівників необхідно керуватися

Порядком проведення індексації грошових доходів населення, затвердженим постановою КМУ від 17.07.2003 р. № 1078 (далі — Порядок № 1078).

Відповідно до

п. 2 цього Порядку індексації підлягають оплата праці за виконану роботу згідно з тарифними ставками (окладами) та відрядними розцінками, доплати, надбавки, премії, гарантійні та компенсаційні виплати, передбачені законодавством, а також інші компенсаційні виплати, що мають постійний характер.

Усі виплати, що обчислюються виходячи із середньої заробітної плати, у тому числі за час перебування на курсах підвищення кваліфікації,

індексації не підлягають, оскільки під час визначення їх розміру враховується сума індексації як складова оплати праці (незалежно від того, чи підлягала індексації заробітна плата згідно з Порядком № 1078 у розрахунковому періоді).

При цьому слід зауважити: якщо період перебування працівника на курсах підвищення кваліфікації менше місяця, то за відповідний місяць індексації може підлягати лише сума оплати праці без урахування середнього заробітку, нарахованого за час відрядження.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі