Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Редакція ББ
Новини

З 1 ЖОВТНЯ 2011 РОКУ МІНЗАРПЛАТА ТА ПРОЖИТКОВИЙ МІНІМУМ ДЛЯ ПРАЦЕЗДАТНої ОСоби СКЛАДУТЬ 985 грн.

Згідно із

Законом України «Про Державний бюджет України на 2011 рік» від 23.12.2010 р. № 2857-VI з 1 жовтня 2011 року розмір мінімальної заробітної плати у розрахунку на місяць, а також розмір прожиткового мінімуму для працездатної особи становитимуть 985 грн.

 

Затверджено Положення про центр олімпійської підготовки

Згідно з

ч. 2 ст. 13 Закону України «Про фізичну культуру і спорт» від 24.12.93 р. № 3808-XII центри олімпійської підготовки створюються та діють відповідно до положення про центр олімпійської підготовки, затвердженого Кабінетом Міністрів України. На виконання цієї норми Кабмін постановою від 07.09.2011 р. № 948 затвердив Положення про центр олімпійської підготовки.

Згідно з цим документом центр олімпійської підготовки (далі — центр) — це заклад фізичної культури і спорту, який забезпечує підготовку спортсменів національних збірних команд з олімпійських видів спорту шляхом проведення постійно діючих навчально-тренувальних зборів на спортивних спорудах, де створені умови для проживання, харчування спортсменів, належного медичного і наукового забезпечення їх підготовки, та участь спортсменів у відповідних змаганнях.

Засновниками центрів можуть бути: Держмолодьспорту; місцеві держадміністрації; органи місцевого самоврядування; спортивні федерації; фізкультурно-спортивні товариства; інші громадські організації фізкультурно-спортивної спрямованості; вищі навчальні заклади, підпорядковані МОНмолодьспорту.

У своїй діяльності центр керується Конституцією та законами України, актами Президента України, КМУ, наказами МОНмолодьспорту, Держмолодьспорту, іншими актами законодавства, цим

Положенням та власним статутом (положенням).

Головним завданням центру є підготовка спортсменів національних збірних команд України з олімпійських видів спорту, здатних успішно виступати на Олімпійських іграх, чемпіонатах світу, Європи, інших міжнародних та всеукраїнських змаганнях.

Фінансування центру здійснюється за рахунок коштів засновника та інших джерел, не заборонених законодавством, а державних та комунальних центрів — за рахунок коштів відповідного бюджету, інших джерел, не заборонених законодавством.

Постанова № 948

набула чинності 14.09.2011 р.

 

ПИТАННЯ СКЛАДАННЯ ФІНЗВІТНОСТІ: РОЗ’ЯСНЮЄ дЕРЖКАЗНАЧЕЙСТВО

Держказначейство в

листі від 18.07.2011 р. № 17-04/1715-10166 звернуло увагу на зміст ч. 1 ст. 11 Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» від 16.07.99 р. № 996-XIV, відповідно до якої на підставі даних бухгалтерського обліку підприємства зобов’язані складати фінансову звітність.

Згідно з

ч. 1 ст. 9 цього Закону підставою для бухгалтерського обліку господарських операцій є первинні документи, які фіксують факти здійснення господарських операцій. Первинні документи повинні бути складені під час здійснення господарської операції, а якщо це неможливо — безпосередньо після її закінчення. Для контролю та впорядкування оброблення даних на підставі первинних документів можуть складатися зведені облікові документи.

При складанні фінансової та бюджетної звітності розпорядники бюджетних коштів керуються

Порядком складання фінансової звітності розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів, затвердженим наказом Держказначейства від 05.01.2011 р. № 2, відповідно до п. 3.1 якого розпорядники бюджетних коштів складають Баланс (форма № 1), який відображає результат усіх проведених господарських операцій за коштами загального і спеціального фондів відповідного бюджету за всіма виконуваними програмами (функціями).

Відповідно до

п. 4.18 зазначеного Порядку головними розпорядниками, які визначили виконавцями бюджетних програм розпорядників бюджетних коштів, що належать до сфери управління інших головних розпорядників бюджетних коштів, складається та додається до зведеної фінансової та бюджетної звітності Довідка про направлення асигнувань розпорядникам бюджетних коштів, які належать до сфери управління інших головних розпорядників бюджетних коштів (додаток 30 до Порядку № 2).

 

ЗАТВЕРДЖЕНО ПОРЯДОК ПОДАННЯ СТРАХУВАЛЬНИКАМИ ЕЛЕКТРОННОЇ ЗВІТНОСТІ ДО ФССТВП

Правління ФССТВП

постановою від 27.04.2011 р. № 23 затвердило Порядок подання страхувальниками електронних документів до Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, дія якого поширюється на такі електронні документи, що створюються страхувальником і подаються до ФССТВП:

форму Ф4-ФСС з ТВП — звіт страхувальника по коштах загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням;

форму Ф14-ФСС з ТВП — звіт страхувальника про путівки на санаторно-курортне лікування та путівки до дитячих закладів оздоровлення;

заяву-розрахунок для надання матеріального забезпечення за рахунок коштів ФССТВП.

Відповідно до зазначеного

Порядку спосіб подання документів визначається страхувальником на добровільних засадах. Подання електронних документів надає страхувальнику право не подавати відповідні документи на папері.

Постанова № 23 набрала чинності 19.08.2011 р.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі