Теми статей
Обрати теми

Щодо штатних нормативів професійно-технічних навчальних закладів

Редакція ББ
Лист від 12.03.2012 р. № 1/11-3260

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

ЩОДО ШТАТНИХ НОРМАТИВІВ ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ

Лист від 12.03.2012 р. № 1/11-3260

 

<…> Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України інформує.

Наказом Міністерства освіти і науки України від 06.12.2010 р. № 1204 «Про затвердження Типових штатних нормативів професійно-технічних навчальних закладів», зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 25.01.2011 р. за № 114/18852, передбачено, що:

 

Найменування посади

Нормативна чисельність (максимальна)

Умови введення

Секретар навчальної частини (диспетчер)

1

При контингенті понад 400 учнів

Економіст

1

При контингенті понад 500 учнів

Касир

1

При контингенті понад 600 учнів

 

I. Вказані посади вводяться лише за наявності перелічених умов.

Разом з тим у разі відсутності умов для введення посад секретаря навчальної частини (диспетчера), економіста, касира і інших, згідно з пунктом 2 зазначеного вище наказу, передбачено, що керівникам професійно-технічних навчальних закладів надається право у разі виробничої необхідності змінювати штати окремих структурних підрозділів або вводити посади (крім керівних), не передбачені штатними нормативами для даного закладу, у межах фонду оплати праці, доведеного лімітними довідками на відповідний період. Заміна посад працівників може здійснюватись лише у межах однієї категорії (педагогічного, господарсько-обслуговуючого тощо) персоналу.

Крім того, відповідно до статті 24 Закону України «Про професійно-технічну освіту», директор професійно-технічного навчального закладу має повноваження:

організовує навчально-виробничий, навчально-виховний процес, забезпечує створення необхідних умов для підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації робітників;

приймає на посади та звільняє з посад працівників закладу, затверджує відповідно до кваліфікаційних характеристик їхні посадові обов’язки, формує педагогічний колектив;

затверджує в межах наявного фонду заробітної плати штатний розпис і чисельність працівників навчального закладу;

встановлює премії і доплати до посадових окладів і ставок заробітної плати працівників навчального закладу за конкретні результати праці.

Тобто навіть не вводячи посад секретаря навчальної частини (диспетчера), економіста, касира, директор професійно-технічного навчального закладу може покласти виконання їх обов’язків на інших працівників, встановивши їм доплати до посадових окладів і ставок заробітної плати з урахуванням конкретних результатів роботи в межах наявного фонду оплати праці, доведеного лімітними довідками на відповідний період.

 

Комірник

1

При контингенті до 800 учнів

Завідувач складу

1

При контингенті понад 800 учнів

 

II. При контингенті понад 800 учнів додаткові штатні одиниці комірника не вводяться. Натомість, при наявній посаді комірника вводиться нова штатна одиниця — завідувач складу.

 

Гардеробник

1

Вводиться в осінньо-зимовий період при контингенті до 300 (включно) учнів

1

На кожні наступні 300 учнів

 

III. До 300 (включно) учнів — 1 гардеробник, 301 — 600 учнів — 2 гардеробники, 601 — 900 учнів — 3 гардеробники і т. д.

 

Заступник Міністра Б. Жебровський

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі