Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Редакція ББ
Новини

АСИСТЕНТ УЧИТЕЛЯ — ПЕДАГОГІЧНИЙ ПРАЦІВНИК

Як передбачено Типовими штатними нормативами загальноосвітніх навчальних закладів, затвердженими наказом Міносвіти від 06.12.2010 р. № 1205, у школах, де запроваджується інклюзивне навчання, може вводитися посада вихователя (асистента вчителя) для роботи з учнями, які мають вади розумового та (або) фізичного розвитку.

Кабміном прийнято постанову «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 14 квітня 1997 року № 346 і від 14 червня 2000 р. № 963» від 18.07.2012 р. № 635, згідно з якою посаду асистента вчителя загальноосвітнього навчального закладу з інклюзивним та інтегрованим навчанням віднесено до посад педагогічних працівників. Крім того, працівникам, які обіймають цю посаду, встановлена щорічна основна відпустка тривалістю 56 календарних днів.

Постанова набере чинності 01.09.2012 р.

 

НОВИЙ ПОРЯДОК ПРИСВОЄННЯ РАНГІВ ДЕРЖСЛУЖБОВЦЯМ

Кабмін постановою від 25.07.2012 р. № 680 затвердив Порядок присвоєння рангів державним службовцям та співвідношення між рангами державних службовців і рангами посадових осіб місцевого самоврядування, військовими званнями, дипломатичними рангами та іншими спеціальними званнями.

Постанова набере чинності одночасно з набранням чинності Законом України «Про державну службу» від 17.11.2011 р. № 4050-VI.

 

НАПРАВЛЕННЯ У ВІДРЯДЖЕННЯ ОСІБ РЯДОВОГО І НАЧАЛЬНИЦЬКОГО СКЛАДУ, А ТАКОЖ ІНШИХ ПРАЦІВНИКІВ ОРГАНІВ ВНУТРІШНІХ СПРАВ

Кабмін постановою від 25.07.2012 р. № 667 уніс зміни до п. 13 постанови КМУ «Про суми та склад витрат на відрядження державних службовців, а також інших осіб, що направляються у відрядження підприємствами, установами та організаціями, які повністю або частково утримуються (фінансуються) за рахунок бюджетних коштів» від 02.02.2011 р. № 98, доповнивши його після слів «у відрядження військовослужбовців» словами «осіб рядового і начальницького складу, а також інших працівників органів внутрішніх справ».

Необхідність розроблення цього документа була обумовлена відсутністю у переліку представників органів державної виконавчої влади, визначених п. 13 згаданої постанови, осіб рядового і начальницького складу, а також інших працівників органів внутрішніх справ.

Прийняття постанови надасть можливість Міністерству внутрішніх справ за погодженням з Міністерством фінансів визначати особливості направлення у відрядження своїх працівників, що пов’язано зі специфікою діяльності органів міліції.

 

ПЕРЕВІРКИ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ

Державна інспекція навчальних закладів наказом від 04.07.2012 р. № 27-а затвердила Типові програми комплексних перевірок для навчальних закладів, а саме:

— Типову програму комплексної перевірки дошкільного навчального закладу;

— Типову програму комплексної перевірки загальноосвітнього навчального закладу;

— Типову програму комплексної перевірки позашкільного навчального закладу;

— Типову програму комплексної перевірки професійно-технічного навчального закладу.

Затверджені Типові програми будуть використовуватися Державною інспекцією навчальних закладів та місцевими органами управління для організації та проведення комплексних перевірок навчальних закладів незалежно від типів та форм власності, а також для підготовки робочих програм вибіркових (тематичних) перевірок діяльності закладів за напрямами державного інспектування.

 

ПОРЯДОК НАДАННЯ МЕДИЧНИХ ВИСНОВКІВ ДЕРЖСЛУЖБОВЦЯМ

Національне агентство України з питань державної служби та Міністерство охорони здоров’я України спільним наказом від 21.06.2012 р. № 130/457 затвердили Порядок надання медичного висновку у зв’язку з неможливістю виконання державним службовцем службових обов’язків за станом здоров’я.

Цим Порядком визначено процедуру видачі закладами охорони здоров’я медичного висновку про неможливість виконання державним службовцем службових обов’язків за станом здоров’я, а також затверджено форму такого медичного висновку.

Видачу медичного висновку здійснює медична комісія відповідного закладу охорони здоров’я, в якому проводиться медичне обстеження державного службовця з метою встановлення фізичної і психофізіологічної придатності державного службовця до виконання його службових обов’язків.

Наказ набере чинності одночасно з набранням чинності Законом України «Про державну службу» від 17.11.2011 р. № 4050-VI.

 

ЄСВ НА СУМУ ЗАРПЛАТИ, НАРАХОВАНОЇ ЗГІДНО З РІШЕННЯМ СУДУ

У листі від 12.06.2012 р. № 13484/03-30 ПФУ роз’яснив порядок справляння єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі — ЄСВ) на суми, нараховані за рішенням суду, в тому числі коли вони нараховані за періоди до 01.01.2011 р., коли ЄСВ не стягувався.

ПФУ зазначив, що нарахування ЄСВ на такі суми залежить від того, за який період суд здійснив нарахування:
до 01.01.2011 р., коли стягувалися пенсійні внески, або пізніше, коли почав стягуватися ЄСВ.

Якщо виплати заробітної плати згідно з рішенням суду припадають за період після 2011 року, то ЄСВ визначається шляхом ділення заробітної плати (доходу) на кількість місяців, за які вона нарахована.

Якщо суми заробітної плати згідно з рішенням суду нараховані померлому працівнику за період до 1 січня 2011 року, то ЄСВ у такому випадку не нараховується, оскільки на день нарахування зазначених сум особа не перебуває у трудових відносинах з установою.

Крім того, ПФУ також вказав на необхідність відображення нарахованої за рішенням суду середньої зарплати за вимушений прогул у щомісячній формі № Д4. Зокрема, в Таблиці 6 форми № Д4 в графі 11 необхідно вказати місяць, за який проведено нарахування, а в графі 10 — код типу нарахувань «1». ЄСВ у такому випадку відображають без ознаки наявності підстави для обчислення спеціального стажу. На наш погляд, у формі № Д4 потрібно відображати тільки ті суми нарахувань, з яких стягується ЄСВ, тобто нарахування, що припадають на період з 01.01.2011 р.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі