Теми статей
Обрати теми

Списання спортивного одягу

Редакція ББ
Відповідь на запитання

СПИСАННЯ СПОРТИВНОГО ОДЯГУ

 

Тетяна РЯБУХА, економіст-аналітик Видавничого будинку «Фактор»

 

Наша організація (Укрцентр «Інваспорт») забезпечує спортсменів спортивним одягом, на який встановлено термін використання. Який порядок списання такого спортивного одягу: після закінчення терміну його використання чи при звільненні спортсмена?

(м. Харків)

 

Пунктом 1 постанови КМУ «Про забезпечення спортивним одягом, взуттям та аксесуарами, спортивним інвентарем індивідуального користування» від 26.07.2006 р. № 1027 встановлено, що члени національних збірних команд України з видів спорту, штатних національних збірних спортивних команд України та офіційних делегацій, які беруть участь у міжнародних змаганнях, забезпечуються спортивним одягом, взуттям та аксесуарами, спортивним інвентарем індивідуального користування у порядку, що затверджується Мінсім’ямолодьспорту.

На сьогодні діє Порядок забезпечення спортивним одягом, спортивним взуттям та аксесуарами загального та спеціального призначення, спортивним інвентарем індивідуального користування членів національних збірних команд України з видів спорту, членів штатних збірних команд України з видів спорту та офіційних делегацій, які беруть участь у міжнародних змаганнях, затверджений наказом Мінсім’ямолодьспорту від 19.06.2008 р. № 2489 (далі — Порядок № 2489).

Цей Порядок визначає механізм безкоштовного забезпечення спортивним одягом, спортивним взуттям та аксесуарами загального та спеціального призначення, спортивним інвентарем індивідуального користування (далі — спортивне майно):

— членів штатних збірних команд України з видів спорту;

— спортсменів національних збірних команд України з видів спорту різних вікових груп, тренерів, інших спеціалістів та членів офіційних делегацій, що беруть участь у міжнародних змаганнях, унесених до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України на відповідний рік, який затверджується наказом Мінсім’ямолодьспорту.

Придбання спортивного майна здійснюється управлінням з матеріально-технічного забезпечення спортивних заходів «Укрспортзабезпечення» та Українським центром з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» у межах коштів, передбачених у державному бюджеті за відповідними бюджетними програмами у порядку, визначеному чинним законодавством.

Спортивне майно видається матеріально відповідальною особою один раз на рік відповідно до затверджених нормативів забезпечення спортивним одягом, спортивним взуттям та аксесуарами загального та спеціального призначення, спортивним інвентарем індивідуального користування членів національних збірних команд України з видів спорту, членів штатних збірних команд України з видів спорту та офіційних делегацій, які беруть участь у міжнародних змаганнях згідно з індивідуальними розмірами.

Підставою для видачі спортивного майна є наказ Мінсім’ямолодьспорту або «Інваспорту».

Подальша видача спортивного майна здійснюється після закінчення встановлених термінів його використання та подання звіту матеріально відповідальною особою про використання раніше виданого спортивного майна.

Спортивне майно, термін використання якого закінчився, а також те, що було у використанні, підлягає списанню у встановленому законодавством порядку.

Також зазначимо, що для спортивних шкіл, центрів олімпійської підготовки, спеціалізованих навчальних спортивних закладів існує Положення про порядок забезпечення вихованців, спортсменів, учнів та тренерів спортивних шкіл усіх типів, центрів олімпійської підготовки, шкіл вищої спортивної майстерності і спеціалізованих навчальних закладів спортивного профілю спортивним одягом, спортивним спеціальним взуттям, спортивним інвентарем індивідуального користування та терміни його використання, затверджене наказом Мінсім’ямолодьспорту від 04.02.2010 р. № 258.

Відповідно до п. 7 цього Положення вихованці, учні, спортсмени та тренери спортивних шкіл усіх типів, шкіл вищої спортивної майстерності, центрів олімпійської підготовки та спеціалізованих навчальних закладів спортивного профілю у разі вибуття (звільнення) повертають одержаний раніше спортивний інвентар індивідуального багаторазового користування, термін використання якого не закінчився, в належному стані.

Вважаємо, що спортивний одяг доцільно списувати після закінчення норм його використання, встановлених вищезазначеними нормативними документами.

При звільненні спортсмен повинен повернути спортивний одяг матеріально відповідальній особі. Якщо нормативний термін використання спортивного одягу не минув, то такий одяг може бути використаний іншим спортсменом.

Якщо спортивний одяг після повернення має такий вигляд і стан, який не дає змоги його використовувати або ж є натільною білизною чи предметами індивідуального користування, то вважаємо, що його можна списати при звільненні, як одяг, що був у використанні на підставі п. 7 Порядку № 2489. При цьому постійно діюча комісія по списанню ТМЦ має скласти акт, в якому буде визначено фактичний стан спортивного одягу.

Нагадаємо, що після списання спортивного одягу утворюється ганчір’я, яке має бути оприбутковане та використане в подальшій діяльності установи (наприклад, видане прибиральницям для використання під час прибирання приміщень установи).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі