Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Редакція ББ
Новини

СТРОК ВІДРЯДЖЕННЯ ДЛЯ ДЕРЖАВНИХ СЛУЖБОВЦІВ

Кабмін постановою від 27.06.2012 р. № 591 уніс зміни до п. 6 своєї постанови «Про суми та склад витрат на відрядження державних службовців, а також інших осіб, що направляються у відрядження підприємствами, установами та організаціями, які повністю або частково утримуються (фінансуються) за рахунок бюджетних коштів» від 02.02.2011 р. № 98.

Зокрема, зазначений пункт доповнено абзацом такого змісту:

«Строк відрядження для державних службовців, які направляються для запобігання або ліквідації наслідків стихійного лиха, епідемій, епізоотій, виробничих аварій, а також усунення інших обставин, які створили або можуть створити загрозу життю чи умовам життєдіяльності людей, не повинен перевищувати один рік. У зазначені відрядження можуть бути направлені державні службовці у разі відсутності вакантних посад державної служби в державному органі, органі влади Автономної Республіки Крим або їх апараті, до яких відряджаються державні службовці. Кількість направлених у такі відрядження державних службовців не повинна перевищувати 10 відсотків граничної чисельності працівників зазначеної установи».

Постанова № 591 набирає чинності одночасно з набранням чинності Законом України «Про державну службу» від 17.11.2011 р. № 4050-VI, тобто з 01.01.2013 р.

 

ПІДВИЩЕННЯ ПОСАДОВИХ ОКЛАДІВ МОЛОДШИМ МЕДИЧНИМ СЕСТРАМ, ЯКІ НАДАЮТЬ МЕДИЧНУ ДОПОМОГУ ХВОРИМ НА ТУБЕРКУЛЬОЗ

Кабмін постановою від 10.05.2012 р. № 582 уніс зміни до своєї постанови «Про деякі заходи щодо підвищення престижності праці медичних працівників, які надають медичну допомогу хворим на туберкульоз» від 16.02.2011 р. № 123, поширивши її дію на молодших медичних сестер.

Відповідно до цих змін з 01.01.2013 р. молодшим медичним сестрам спеціалізованих закладів охорони здоров’я та структурних підрозділів закладів охорони здоров’я, що здійснюють діагностику туберкульозу та надають:

— лікувально-профілактичну допомогу хворим на заразну форму туберкульозу, установлюється підвищення посадових окладів на 60 % у зв’язку зі шкідливими і важкими умовами праці та надбавка за тривалість безперервної роботи в розмірі до 60 % посадового окладу залежно від стажу роботи на відповідній посаді у зазначених закладах;

— лікувально-профілактичну допомогу хворим на активну форму туберкульозу, установлюється підвищення посадових окладів на 30 % у зв’язку зі шкідливими і важкими умовами праці та надбавка за тривалість безперервної роботи в розмірі до 40 % посадового окладу залежно від стажу роботи на відповідній посаді у зазначених закладах.

 

ПОДАТОК НА НЕРУХОМІСТЬ ВІДКЛАЛИ ДО 2013 РОКУ

1 липня 2012 року набрали чинності зміни до ПКУ, унесені Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення деяких податкових норм» від 24.05.2012 р. № 4834-VI. Крім іншого, цей документ відстрочив набуття чинності нормами ПКУ щодо податку на нерухомість.

Згаданий податок, який мав лягти на плечі громадян уже 1 липня цього року, «відклали» до 01.01.2013 р.

Нагадаємо: платниками цього податку стануть фізичні та юридичні особи, у тому числі нерезиденти, які є власниками об’єктів житлової нерухомості.

Ставка податку встановлюватиметься сільською, селищною або міською радою в таких розмірах за 1 кв. м житлової площі об’єкта житлової нерухомості:

— для квартир, житлова площа яких не перевищує 240 кв. м, і житлових будинків, житлова площа яких не перевищує 500 кв. м, ставки податку не можуть перевищувати 1 % розміру мінімальної зарплати, установленої на 1 січня звітного (податкового) року;

— для квартир та будинків з більшою житловою площею — ставка податку становить 2,7 % розміру мінімальної зарплати, установленої на 1 січня звітного (податкового) року.

Порядок сплати податку на нерухомість установлено ст. 265 ПКУ.

 

ЗА ЗВОЛІКАННЯ З ВИДАЧЕЮ ДОКУМЕНТІВ ДЛЯ ОФОРМЛЕННЯ ПЕНСІЇ ТА ПОРУШЕННЯ ПРИ ПРОВЕДЕННІ АТЕСТАЦІЇ РОБОЧИХ МІСЦЬ ПЕРЕДБАЧЕНО ШТРАФИ

Згідно зі змінами, унесеними Законом України від 17.05.2012 р. № 4714-VI до ч. 1 ст. 41 КпАП, установлено адміністративну відповідальність за:

— порушення визначеного Законом України «Про звернення громадян» від 02.10.96 р. № 393/96-ВР строку надання працівникам (у тому числі колишнім) на їх вимогу документів про їх трудову діяльність, необхідних для призначення пенсії (про стаж, зарплату тощо) (у загальному випадку цей строк становить не більше місяця, а для запитів, що не потребують додаткового вивчення, — не більше 15 днів), надання зазначених документів із недостовірними даними;

— порушення строку та порядку проведення атестації робочих місць за умовами праці (зокрема, для забезпечення права працівників на пенсію на пільгових умовах за Списками № 1 і № 2).

Кожне з цих порушень тягне за собою накладення штрафу в розмірі від 510 до 1700 грн. на посадових осіб підприємств, установ, організацій, а також на фізосіб-підприємців.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі