Теми статей
Обрати теми

Посадовий оклад завідувача ДНЗ

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ПОСАДОВИЙ ОКЛАД ЗАВІДУВАЧА ДНЗ

 

Світлана МЕРЕНКОВА, провідний державний фінансовий інспектор Харківської об’єднаної державної фінансової інспекції

 

Завідувач дошкільного навчального закладу не має вищої освіти. На сьогодні йому присвоєно 14-й тарифний розряд.

Як правильно встановити посадовий оклад цьому працівнику?

(Київська обл.)

 

Питання оплати праці педагогічних працівників установ та закладів освіти врегульовано:

наказом Міносвіти «Про впорядкування умов оплати праці та затвердження схем тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти і наукових установ» від 26.09.2005 р. № 557 (далі — наказ № 557);

Інструкцією про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженою наказом Міносвіти від 15.04.93 р. № 102 (далі — Інструкція № 102).

Схему тарифних розрядів посад керівних та педагогічних працівників дитячих дошкільних навчальних закладів (далі — ДНЗ) усіх типів та найменувань (крім дитячих будинків) наведено в додатку 9 до наказу № 557.

Зокрема, завідувачам ДНЗ посадовий оклад установлюється в діапазоні 12 — 14-го тарифних розрядів.

При цьому згідно з приміткою 1 до п. 11 Інструкції № 102 завідувачам ДНЗ, які не мають вищої освіти, посадові оклади встановлюються на 0,14 мінімальної заробітної плати нижче.

Нагадаємо: у 2007 році на виконання постанови КМУ від 20.04.2007 р. № 643 та з метою приведення у відповідність до цієї постанови нормативно-правових актів з оплати праці наказом Міносвіти «Про внесення змін до Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти» від 11.06.2007 р. № 471 було внесено зміни до Інструкції № 102. Так, розміри окремих підвищень посадових окладів (ставок заробітної плати) та додаткової оплати за певні види педагогічної діяльності, які визначалися від мінімальної заробітної плати, було встановлено у відсотках до тарифної ставки.

При цьому п. 2 цього наказу було встановлено таке: розміри підвищень (знижень) посадових окладів (ставок заробітної плати) та додаткової оплати за окремі види педагогічної діяльності, які були розраховані на основі мінімальної заробітної плати та не переведені у відсотки до тарифної ставки, здійснюються в розмірах, що було зафіксовано в 1996 році.

Так, розмір зниження посадового окладу завідувачам ДНЗ, які не мають вищої освіти, не було переведено у відсотки до тарифної ставки. Отже, розмір такого зниження залишився таким самим, як і в 1996 році. Так, у цьому випадку 0,14 мінімальної заробітної плати становить 4,54 грн.

Таким чином, посадовий оклад завідувача ДНЗ, який не має вищої освіти та якому встановлено 14-й тарифний розряд, станом на 01.04.2012 р. становитиме:

1921 грн. - 4,54 грн. = 1916,46 грн.

Також зауважимо, що всі встановлені завідувачу доплати та надбавки розраховуватимуться виходячи з посадового окладу, обчисленого в такий спосіб.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі