Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Редакція ББ
Новини

ОРЕНДА РУХОМОГО ВІЙСЬКОВОГО МАЙНА

Міноборони наказом від 03.08.2012 р. № 514 затвердило Інструкцію про організацію передачі в оренду та укладення договорів оренди рухомого військового майна.

Ця Інструкція визначає порядок передачі в оренду та укладення договорів оренди рухомого військового майна, яке без шкоди бойовій та мобілізаційній готовності військ (сил) пропонується до передачі в оренду військовими частинами, закладами, установами та організаціями Збройних Сил України, які зареєстровані як суб’єкти господарської діяльності у Збройних Силах України та здійснюють господарську діяльність щодо передачі в оренду рухомого військового майна.

У документі зазначено, що дозвіл військовим частинам на передачу рухомого військового майна в оренду оформлюється відповідними наказами Міноборони або керівників уповноважених ним органів військового управління, а дозвіл на передачу літальних апаратів та суден в оренду — виключно наказами Міноборони.

Наказ № 514 набере чинності з дня його офіційного опублікування.

 

ВІДРЯДЖЕННЯ ОСІБ РЯДОВОГО ТА НАЧАЛЬНИЦЬКОГО СКЛАДУ ОРГАНІВ І ПІДРОЗДІЛІВ ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ МНС

МНС наказом від 20.09.2012 р. № 1203 затвердило Інструкцію про особливості направлення у відрядження осіб рядового та начальницького складу органів і підрозділів цивільного захисту Міністерства надзвичайних ситуацій України та відшкодування їм витрат на службові відрядження в межах України і за кордон.

Інструкцією , зокрема, визначено, що відрядження у межах України призначається:

— у разі направлення осіб начальницького складу навчальних закладів, у тому числі органів управління (підрозділів), для керівництва практикою та стажування слухачів і курсантів;

— для вивчення нової спеціальної техніки в органах управління (підрозділах), у тому числі особам начальницького складу, направленим як керівники занять з вивчення нової техніки;

— на стажування, у разі направлення осіб начальницького складу — наукових співробітників науково-дослідних та науково-виробничих установ до органів управління (підрозділів), для практики на підприємства та в організації інших центральних органів виконавчої влади (за погодженням з керівниками цих органів);

— на стажування, у разі направлення осіб науково-педагогічного (педагогічного) складу навчальних закладів до органів управління (підрозділів);

— на первинну професійну підготовку, перепідготовку, спеціалізацію та підвищення кваліфікації, у тому числі проходження зборів (курсів цільового призначення), у разі направлення осіб зі збереженням посад за місцем штатної служби.

Наказ № 1203 набере чинності з дня його офіційного опублікування. З цієї ж дати втратить чинність попередня Інструкція, затверджена наказом МНС від 28.11.2007 р. № 812.

 

ВІДШКОДУВАННЯ ВЕТЕРАНАМ ОРГАНІВ ВНУТРІШНІХ СПРАВ ВИТРАТ, ПОВ’ЯЗАНИХ ІЗ ПРОЇЗДОМ ДЛЯ ЛІКУВАННЯ ТА ВІДПОЧИНКУ

МВС наказом від 24.09.2012 р. № 824 затвердило Порядок відшкодування ветеранам органів внутрішніх справ витрат, пов’язаних із проїздом для лікування та відпочинку в медичних реабілітаційних центрах МВС, санаторіях і будинках відпочинку.

Цей Порядок поширюється на ветеранів органів внутрішніх справ, звільнених у запас (відставку) з органів внутрішніх справ України, або колишнього Союзу РСР, або держав СНД.

Відповідно до цього документа ветеранам органів внутрішніх справ надається право на безоплатний проїзд (до місця призначення та у зворотному напрямку) у межах України один раз на рік залізничним транспортом у купейному вагоні швидкого чи пасажирського потяга або водним чи автомобільним транспортом міжміського сполучення для лікування та відпочинку в медичних реабілітаційних центрах МВС, санаторіях і будинках відпочинку.

Відшкодування фактичних витрат за проїзд до санаторіїв та будинків відпочинку здійснюється МВС України, головними управліннями, управліннями МВС в АР Крим, областях, містах Києві та Севастополі, на підставі заяви ветерана органів внутрішніх справ та за умови пред’явлення документів про використання путівки до медичного реабілітаційного центру МВС, санаторію чи будинку відпочинку і проїзних документів (квитків), що підтверджують фактичні витрати.

Наказ № 824 набере чинності з дня його офіційного опублікування.

 

ДИТЯЧІ НОВОРІЧНІ ПОДАРУНКИ: ПРАВИЛА ОБКЛАДЕННЯ ПДФО

ДПСУ в листі від 08.10.2012 р. № 2972/0/51-12/17-1115 нагадала про правила обкладення ПДФО вартості отриманих новорічних дитячих подарунків, зорієнтувавши платників податків у цьому питанні на норми ПКУ, а не на норми Закону про звільнення від оподаткування грошових коштів, які спрямовуються на проведення новорічно-різдвяних свят для дітей та на придбання дитячих святкових подарунків (далі — Закон).

Так, згідно з п.п. 165.1.39 ПКУ до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податків не включається вартість подарунків (обов’язково в негрошовій формі), якщо вона не перевищує 50 % однієї мінзарплати, установленої на 1 січня звітного року, у розрахунку на місяць. У 2012 році ця сума становить 536,50 грн. на місяць. До того ж у цьому випадку не важливо, хто є дарувальником — роботодавець чи профспілка.

Такі доходи (подарунки включаються до доходу як додаткове благо) податковий агент відображає в розрахунку за ф. № 1ДФ: з ознакою «160» — вартість подарунків до 536,50 грн., з ознакою «126» — у частині перевищення такої суми.

Аналогічну консультацію розміщено в розділі 160.04 ЄБПЗ.

Такий підхід цілком виправданий, оскільки зважаючи на наявність у ПКУ більш значної пільги, немає потреби застосовувати як виняток норму вказаного вище Закону, яка, по суті, цю пільгу (з ПКУ) не розширює, а обмежує. Єдиний випадок, коли застосування норм Закону є виправданим, — якщо фізособа в місяці отримання дитячого подарунка вже отримала подарунок на суму 536,50 грн. і більше. Тоді можна говорити, що особа все одно претендує на пільгу щодо дитячих подарунків згідно з нормами Закону.

Також зазначимо, що вартість дитячих новорічних подарунків не включається до бази для нарахування ЄСВ незалежно від того, ким вони видані.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі