Теми статей
Обрати теми

Складання штатного розпису стоматологічної поліклініки

Стаття

СКЛАДАННЯ ШТАТНОГО РОЗПИСУ СТОМАТОЛОГІЧНОЇ ПОЛІКЛІНІКИ

 

До редакції газети «Бюджетна бухгалтерія» надходять численні запитання щодо формування штатних розписів стоматологічних поліклінік. У зв’язку з цим розглянемо в цій статті питання формування штатних розписів зазначених установ охорони здоров’я і наведемо приклад складання штатного розпису за загальним та спеціальним фондами кошторису.

Владислав СТАНКУС, завідувач сектору інспектування установ та організацій, які фінансуються з бюджету, Харківської об’єднаної державної фінансової інспекції

 

Основні засади формування штатного розпису

Перш за все нагадаємо: згідно з п. 1 ст. 51 БКУ керівники бюджетних установ утримують чисельність працівників, військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та здійснюють фактичні видатки на заробітну плату (грошове забезпечення), включаючи видатки на премії та інші види заохочень чи винагород, матеріальну допомогу, лише в межах фонду заробітної плати (грошового забезпечення), затвердженого для бюджетних установ у кошторисах.

У зв’язку з цим штатна чисельність працівників, яка підлягає затвердженню за штатним розписом, повинна бути приведена у відповідність з визначеним фондом оплати праці, доведеним у бюджетних призначеннях на оплату праці, у порядку, встановленому п. 28 Порядку № 228.

Згідно з п. 28 Порядку № 228 розпорядники бюджетних коштів приводять свої витрати у відповідність з бюджетними асигнуваннями та іншими показниками, що доведені лімітними довідками. Для цього чисельність працівників установи, що пропонується до затвердження за штатним розписом, повинна бути приведена у відповідність із визначеним фондом оплати праці, а інші витрати — у відповідність із іншими встановленими асигнуваннями таким чином, щоб забезпечити виконання покладених на установу функцій.

Типова форма штатного розпису затверджується Мінфіном. У разі потреби міністерства та інші центральні органи виконавчої влади за погодженням з Мінфіном можуть установлювати форму штатного розпису для відповідної галузі. Штатний розпис установ затверджується у порядку, визначеному відповідним міністерством, іншим центральним органом виконавчої влади.

Типова форма штатного розпису затверджена наказом № 57.

Відповідно до п. 32 Порядку № 228 кошториси, плани асигнувань загального фонду бюджету, плани надання кредитів із загального фонду бюджету, плани спеціального фонду, плани використання бюджетних коштів (крім планів використання бюджетних коштів одержувачів), помісячні плани використання бюджетних коштів і штатні розписи затверджуються керівником відповідної вищестоящої установи, за винятком кошторисів, зазначених у п. 33 Порядку № 228 (якщо законодавством не встановлено інший порядок затвердження).

При цьому, згідно з п.п. 71 п. 33 Порядку № 228 кошториси, плани асигнувань загального фонду бюджету, плани надання кредитів із загального фонду бюджету, плани спеціального фонду і штатні розписи бюджетних установ, що утримуються за рахунок бюджетів сіл, селищ, міст (у тому числі міст районного значення), затверджуються міськими, сільськими, селищними головами або керівниками відповідних структурних підрозділів виконавчих комітетів сільських, селищних, міських рад, до сфери управління яких віднесено бюджетну установу.

Заклади охорони здоров’я під час складання штатних розписів мають керуватись наказом № 33.

Пунктом 7 цього наказу Міністру охорони здоров’я АР Крим, начальникам управлінь охорони здоров’я обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій наказано затверджувати штати закладів охорони здоров’я на підставі штатних нормативів та типових штатів у межах виділених лімітів бюджетних асигнувань на заробітну плату та з дотриманням вимог п. 5 наказу № 33, а також забезпечувати щорічно затвердження штатних розписів закладів охорони здоров’я у встановлений чинним законодавством термін після доведення лімітів асигнувань на поточний рік.

Кошториси, плани асигнувань загального фонду бюджету, плани надання кредитів із загального фонду бюджету, плани спеціального фонду, плани використання бюджетних коштів і помісячні плани використання бюджетних коштів (для вищих навчальних закладів I — IV рівнів акредитації, що утримуються за рахунок бюджетних коштів) та штатні розписи установ, які не мають вищестоящої установи (центральні районні, центральні міські лікарні тощо), затверджуються райдержадміністраціями або виконавчими органами відповідних місцевих рад (п. 35 Порядку № 228).

Штатний розпис відповідно до п. 37 Порядку № 228 затверджується одночасно з кошторисом, планом асигнувань загального фонду бюджету, планом надання кредитів із загального фонду бюджету, планом спеціального фонду, планом використання бюджетних коштів (крім плану використання бюджетних коштів одержувачів), помісячним планом використання бюджетних коштів.

Зміни до штатних розписів вносяться у порядку та за формою, встановленими для їх затвердження.

Відповідно до п. 2 наказу № 33 керівники закладів охорони здоров’я у разі виробничої необхідності мають право змінювати штати окремих структурних підрозділів або вводити посади, не передбачені штатними нормативами для цього закладу, за рахунок посад інших структурних підрозділів у межах фонду оплати праці, доведеного лімітними довідками на відповідний період. Заміна посад працівників може здійснюватись лише в межах однієї категорії медичного (лікарі, середній медичний персонал, молодший медичний персонал), фармацевтичного та господарсько-обслуговуючого персоналу.

Так, наприклад, заміна посади сестри медичної на сестру-господарку неможлива у зв’язку з тим, що зазначені посади належать до різних категорій персоналу відповідно до Довідника № 117. Про це зазначалось у листі № 10.02.11/864.

При цьому не можна допускати введення посад таких найменувань, що не передбачені чинними штатними нормативами лікувально-профілактичних закладів, а для лікарського персоналу, крім того, діючою номенклатурою лікарських посад.

Зазначимо, що при визначенні найменувань посад слід керуватись Класифікатором професій. Крім того, для визначення посад лікарів керуються Переліком № 385, молодших спеціалістів з медичною освітою — наказом № 742.

Також не можна допускати використання не за призначенням посад, які вводяться залежно від обсягу робіт.

У разі організації закладів (структурних підрозділів), для яких наказом № 33 не передбачені штатні нормативи, штати для них затверджуються з дозволу Міністерства охорони здоров’я України (п. 3 наказу № 33).

Також звернемо особливу увагу — штатна чисельність працівників закладів охорони здоров’я, визначена згідно зі штатними нормативами і типовими штатами, є граничною (п. 5.1 наказу № 33).

На сьогодні деякі стоматологічні поліклініки мають окремі госпрозрахункові підрозділи. Інші мають окремі відділення, які займаються наданням послуг за плату. Тому виникає запитання доцільності складання окремого штатного розпису за спеціальним фондом кошторису.

Слід зазначити, що жоден нормативно-правовий акт не містить конкретної вимоги щодо складання окремого штатного розпису за спеціальним фондом кошторису, але така вимога випливає з вимог чинного бюджетного законодавства.

Так, згідно з п. 28 Порядку № 228 розпорядники нижчого рівня уточнюють проекти кошторисів, складають проекти планів асигнувань загального фонду бюджету, планів надання кредитів із загального фонду бюджету, планів спеціального фонду, планів використання бюджетних коштів (крім планів використання бюджетних коштів одержувачів), помісячних планів використання бюджетних коштів і подають ці документи головним розпорядникам для уточнення показників проектів зведених кошторисів і складання проектів зведених планів асигнувань загального фонду бюджету, зведених планів надання кредитів із загального фонду бюджету та зведених планів спеціального фонду, планів використання бюджетних коштів (крім планів використання бюджетних коштів одержувачів), помісячних планів використання бюджетних коштів, а також проектів зведених планів використання бюджетних коштів і зведених помісячних планів використання бюджетних коштів.

Як ми вже зазначали, чисельність працівників установи, що пропонується до затвердження за штатним розписом, повинна бути приведена у відповідність до визначеного фонду оплати праці.

Таким чином, виходячи з вищевикладеного та того, що розрахунки до кошторису за спеціальним та загальним фондами складаються окремо, а чисельність працівників повинна бути приведена у відповідність до фонду оплати праці, штатні розписи за спеціальним фондом доцільно складати окремо.

Як зазначило ГоловКРУ у наказі № 115, ураховуючи, що чітке нормативне врегулювання цього питання відсутнє, при проведенні ревізії необхідно досліджувати документальні докази виконання працівниками зобов’язань за посадою, що вони обіймають згідно зі штатним розписом за загальним фондом бюджету, і окремо документацію, яка підтверджує час і обсяг роботи, що виконується в рамках надання платних послуг.

Нескладання окремого штатного розпису за спеціальним фондом кошторису може призвести до того, що платні послуги будуть надаватися основним штатним складом бюджетної установи без відпрацювання ними додаткового робочого часу при наданні платних послуг, що призведе до незаконних виплат по заробітній платі.

Зазначимо, що для штатного розпису за спеціальним фондом застосовуються ті ж самі штатні нормативи, що і за загальним.

Також звернемо увагу на округлення ставок, які вводяться до штатного розпису.

У штатні розписи можуть вводитися тільки цілі, 0,25, 0,5 або 0,75 посади.

Округлення проводиться за однойменними посадами таким чином:

— підсумкові цифри менше 0,13 відкидаються;

— цифри 0,13 — 0,37 округлюються до 0,25;

— цифри 0,38 — 0,62 округлюються до 0,5;

— цифри 0,63 — 0,87 округлюються до 0,75;

— цифри понад 0,87 округлюються до одиниці.

У такому порядку проводиться округлення за категоріями персоналу (лікарі, середній медичний персонал, молодший медичний персонал та ін.), але лише в цілому по закладу.

Для округлення інших посад існує інший порядок, а саме: відповідно до п. 4 приміток до додатка 45 до наказу № 33 при розрахунку числа посад підсумкові цифри до 0,25 відкидаються, від 0,25 до 0,75 округлюються до 0,5 і понад 0,75 — до одиниці.

 

Уведення посад до штатного розпису

Перейдемо до безпосереднього складання штатного розпису стоматологічної поліклініки. При цьому будемо розглядати загальні правила введення посад та наведемо конкретний приклад складання штатного розпису.

Згрупуємо у таблиці базові показники закладу, які будуть нам необхідні для складання штатного розпису стоматологічної поліклініки за загальним та спеціальним фондами.

 

№ з/п

Найменування показника

План обсягу роботи на рік

1

2

3

1

Кількість міського населення, прикріпленого до поліклініки:

116081

у тому числі доросле населення

91921

дитяче населення

24160

дитяче населення для ортодонтичного відділення

93520

2

Фактично виконано обсяги робіт:

 

лікарями стоматологами-ортопедами

15537 УОП*

зубними техніками

18648 УОП

3

Кількість змін роботи рентген-кабінету

2

4

Кількість знімків (рентген-кабінет)

25576

5

Кількість карток обліку диспансеризації в реєстратурі

3965

6

Кількість змін роботи реєстратури

2

7

Кількість військовозобов’язаних і призовників,
що знаходяться на обліку в закладі

56

8

Кількість працівників закладу, фізичних осіб:

205

у тому числі за загальним фондом

156

за спеціальним фондом

49

9

Кількість одиниць автотранспорту в закладі:

2

у тому числі кількість санітарних автомобілів у зміну

1

кількість автомобілів будь-якого типу

1

10

Кількість змін роботи гардеробу

2

11

Кількість санітарно-технічних точок, усього:

150

 

у тому числі раковин

135

унітазів

5

інші

10

12

Кількість складів

1

13

Кількість освітлювальних точок

375

14

Загальна кількість кв. м підлог:

850

вкрита керамічною плиткою

425

вкрита лінолеумом

375

 

Почнемо з адміністративно-управлінського персоналу.

Зазначимо, що стоматологічна поліклініка, яка розглядається у прикладі, відповідно до кількості прикріпленого на обслуговування населення та згідно з п. 6 додатка 2 до Умов № 308/519 належить до II групи з оплати праці керівних працівників.

 

Головний лікар

Для введення посади головного лікаря слід керуватись п. 3.1 розд. 3 додатка 46 до наказу № 33, в якому визначені посади керівних працівників, спеціалістів і службовців амбулаторно-поліклінічних закладів (крім здоровпунктів, фельдшерсько-акушерських і медичних пунктів), диспансерів, які не мають стаціонарів, жіночих консультацій, консультативно-діагностичних, діагностичних та медичних центрів.

Посада головного лікаря вводиться з розрахунку 1 посада в кожному закладі. У закладах з кількістю лікарських посад до 5 ця посада встановлюється замість однієї посади лікаря; від 5 до 15 (у диспансерах — від 5 до 10) — замість 0,5 посади лікаря.

У нашому прикладі кількість лікарських посад більша ніж 15, тому до штатного розпису вводимо окремо 1 посаду головного лікаря (див. додатки 1 та 3, с. 35, 40).

 

Заступник головного лікаря з медичної частини

Під час визначення одиниць цієї посади слід керуватись розд. VIII додатка 29 до наказу № 33.

Так, згідно з п. 7 розд. VIII додатка 29 до наказу № 33 посада заступника головного лікаря з медичної частини встановлюється в штаті стоматологічної поліклініки, якій установлено не менше 40 лікарських посад, у центральній басейновій — не менше 30 лікарських посад з урахуванням посад, які утримуються на госпрозрахунку, враховуючи посаду головного лікаря.

У нашому прикладі лікарських посад більш ніж 40, тому до штатного розпису вводимо 1 посаду заступника головного лікаря з медичної частини (див. додатки 1 та 3, с. 34, 40).

 

Заступник головного лікаря з економічних питань

Відповідно до п. 3.2 розд. 3 додатка 46 до наказу № 33 посада заступника головного лікаря з економічних питань вводиться — 1 посада: у закладах з кількістю лікарських посад понад 40, а в центральній районній поліклініці — понад 30 посад.

У нашому прикладі лікарських посад більш ніж 40, тому до штатного розпису вводимо 1 посаду заступника головного лікаря з економічних питань (див. додатки 1 та 3, с. 35, 40).

 

Заступник головного лікаря з технічних питань

Відповідно до п. 3.3 розд. 3 додатка 46 до наказу № 33 посада заступника головного лікаря з технічних питань вводиться за нормативами, передбаченими п. 1.3 цього наказу у закладах, що оснащені складним медичним та іншим обладнанням і апаратурою.

У п. 1.3 розд. 1 додатка 46 до наказу № 33 визначено, що посада заступника головного лікаря з технічних питань вводиться у закладах, зарахованих до I — II груп за оплатою праці, у спеціалізованих закладах — до I — III груп за оплатою праці (посада вводиться замість посади головного інженера).

У нашому прикладі стоматологічна поліклініка належить до II групи з оплати праці, тому до штатного розпису можна ввести 1 посаду заступника головного лікаря з технічних питань, але керівництвом закладу вирішено, що потреби в зазначеній посаді немає (див. додаток 1, с. 36).

 

Завідувач господарства

Посада завідувача господарства вводиться відповідно до п. 3.4 розд. 3 додатка 46 до наказу № 33. Зазначена посада вводиться таким чином — 0,5 посади в закладах з кількістю лікарських посад від 5 до 40, 1 посада в закладах з кількістю лікарських посад понад 40, в центральних районних поліклініках — понад 20 посад.

Як ми вже зазначали, у нашому прикладі кількість лікарських посад більш ніж 40, тому до штатного розпису вводиться 1 посада завідувача господарства (див. додатки 1 та 3, с. 36, 40).

За спеціальним фондом кошторису кількість лікарських посад 11, тому можна ввести лише 0,5 посади завідувача господарства. Крім цього, за відомістю заміни введемо до штатного розпису за спеціальним фондом кошторису ще 0,5 посади завідувача господарства замість 0,5 посади бухгалтера (див. додатки 2 та 5, с. 39, 45).

 

Головний бухгалтер

Посада головного бухгалтера до штатного розпису вводиться відповідно до п. 1.5 розд. 1 додатка 46 до наказу № 33, а саме: 1 посада в кожній бухгалтерії. У закладі, в якому введено до 3 посад бухгалтерських працівників, ця посада встановлюється замість однієї з них, від 3 до 6 — замість 0,5 посади бухгалтера.

У нашому прикладі вводимо до штатного розпису 1 посаду головного бухгалтера замість 0,5 ставки бухгалтера (див. додатки 1 та 3, с. 36, 40).

 

Начальник відділу кадрів

Відповідно до п. 1.8 розд. 1 додатка 46 до наказу № 33 посада начальника відділу кадрів до штатного розпису вводиться так: 1 посада в закладах, зарахованих до I — III груп за оплатою праці керівних працівників замість однієї посади інспектора з кадрів.

У нашому прикладі за нормативами належить до введення у штатний розпис лише 0,5 посади інспектора з кадрів, тому ввести посаду начальника відділу кадрів замість 1 посади інспектора з кадрів немає можливості.

 

Старший інспектор з кадрів

Відповідно до п. 1.9 розд. 1 додатка 46 до наказу № 33 посада старшого інспектора з кадрів вводиться замість посади інспектора з кадрів. Кількість посад старших інспекторів з кадрів не може перевищувати 50 % кількості посад інспекторів.

У закладах, яким уведено 0,5 або 1 — 1,5 посади інспектора з кадрів, відповідно вводиться 0,5 або 1 посада старшого інспектора.

У нашому прикладі вводити зазначену посаду недоцільно, тому введемо посаду інспектора з кадрів.

 

Інспектор з кадрів

Посада інспектора з кадрів до штатного розпису вводиться відповідно до п. 1.10 розд. 1 додатка 46 до наказу № 33 так: 0,5 посади в закладах зі штатною чисельністю працівників до 200 та з розрахунку 1 посада на 350 працівників від 200, але не більше 4 посад.

У нашому прикладі чисельність працівників — 205, тому ввести до штатного розпису можна 0,5 посади інспектора з кадрів.

Але закладу потрібна 1 ставка інспектора з кадрів, тому за відомістю заміни введемо ще 0,5 ставки інспектора з кадрів замість 0,5 ставки начальника штабу цивільної оборони (див. додатки 1 та 3, с. 36, 40).

 

Інспектор з ведення військовозобов’язаних та призовників

Відповідно до п. 1.11 розд. 1 додатка 46 до наказу № 33 посада інспектора з ведення військовозобов’язаних та призовників вводиться так: 0,5 посади за наявності на обліку від 200 до 500 військовозобов’язаних і призовників; 1 посада за наявності на обліку від 500 до 2000 військовозобов’язаних і призовників; 2 посадивід 2000 до 4000 військовозобов’язаних і призовників.

У нашому прикладі в поліклініці на обліку знаходиться 56 військовозобов’язаних і призовників, тому підстав для введення до штатного розпису зазначеної посади немає.

 

Секретар-друкарка

Ця посада до штатного розпису вводиться згідно з п. 3.9 розд. 3 додатка 46 до наказу № 33 так: 1 посада в закладах з кількістю лікарських посад 40 і більше.

Відповідно до п. 3.6 приміток до додатка 46 секретар-друкарка виконує обов’язки інспектора з кадрів і діловода в закладах, яким за штатними нормативами ці посади не встановлюються, якщо посада інспектора з кадрів передбачена, вона виконує обов’язки тільки діловода.

У нашому прикладі кількість лікарських посад більше ніж 40, тому до штатного розпису вводимо 1 посаду секретаря-друкарки (див. додатки 1 та 3, с. 36, 40).

 

Оператор комп’ютерного набору

Ця посада до штатного розпису вводиться аналогічно посаді секретаря-друкарки, на тих самих умовах відповідно до п. 3.9 розд. 3 додатка 46 до наказу № 33.

Введемо у нашому прикладі 1 посаду оператора комп’ютерного набору (див. додатки 1 та 3, с. 36, 40).

 

Інженер

Посада інженера до штатного розпису вводиться відповідно до п. 3.10 розд. 3 додатка 46 до наказу № 33. Якщо кількість лікарських посад до 70, то вводиться 0,5 посади інженера. У закладах з кількістю лікарських посад понад 70 вводиться 1 посада інженера. Для центральних районних поліклінік враховується також кількість лікарських посад у підвідомчих закладах, для яких за штатними нормативами не передбачено посад інженерів і техніків.

Зазначимо, що відповідно до п. 3.1 приміток до додатка 46 до наказу № 33 головний інженер, начальник технічного відділу, один з інженерів виконують обов’язки головного метролога закладу і забезпечують належну роботу із застосування технічних засобів сучасної організації праці, якщо посада відповідного працівника не вводиться.

У нашому прикладі кількість лікарських посад менша ніж 70, тому введемо до штатного розпису 0,5 посади інженера (див. додатки 1 та 3, с. 36, 40).

 

Технік

Посада техніка до штатного розпису вводиться відповідно до п. 3.11 розд. 3 додатка 46 до наказу № 33 так: 0,5 посади в закладах з кількістю лікарських посад до 40; 1 посада в закладах з кількістю лікарських посад понад 40. Для центральних районних поліклінік враховується також кількість лікарських посад у підвідомчих закладах, для яких за штатними нормативами не передбачається посад інженерів і техніків.

Оскільки в нашому прикладі кількість лікарських посад більше ніж 40, то до штатного розпису вводимо 1 посаду техніка (див. додатки 1 та 3, с. 37, 40).

 

Інженер з охорони праці

Зазначена посада вводиться до штатного розпису згідно з п. 1.21 розд. 1 додатка 46 до наказу № 33: у закладах з чисельністю працівників від 50 до 100 вводиться 0,5 посади інженера з охорони праці, а в закладах з чисельністю працівників від 101 до 5001 посада інженера з охорони праці. За наявності небезпечних та шкідливих виробничих факторів може додатково вводитись 0,5 посади, якщо чисельність працівників перевищує 500.

При встановленні цих посад для центральних районних, центральних міських і центральних басейнових лікарень ураховується також чисельність працівників підвідомчих закладів, для яких за штатними нормативами не передбачено введення цієї посади.

У нашому прикладі чисельність працівників за загальним фондом кошторису 156, тобто знаходиться в межах від 101 до 500 осіб, тому до штатного розпису введемо 1 посаду інженера з охорони праці (див. додатки 1 та 3, с. 37, 40).

Агент з постачання

Відповідно до п. 3.14 розд. 3 додатка 46 до наказу № 33 посада агента з постачання вводиться в закладах з кількістю лікарських посад понад 100.

Зазначимо, що ця посада належить до технічних службовців. Опис кваліфікаційних характеристик за цією посадою можна знайти в Довіднику № 336.

Так, до завдань та обов’язків агента з постачання, зокрема, належить:

— одержання за нарядами, заявками та іншими документами товарно-матеріальних цінностей (сировина, матеріали, устаткування, комплектуючі вироби, інвентар, канцелярське приладдя тощо);

— оформлення документації на одержані і відправлені вантажі, замовлення контейнерів і транспорту для їх перевезення;

— перевірка стану вантажу, вжиття заходів щодо заміни матеріальних цінностей у разі виявлення зовнішнього браку тощо.

У нашому прикладі кількість лікарських посад менше ніж 100, тому ця посада до штатного розпису не вводиться.

 

Економіст з праці

Зазначена посада до штатного розпису вводиться відповідно до п. 1.16 розд. 1 додатка 46 до наказу № 33, а саме: у закладах з кількістю штатних посад до 200 вводиться 0,5 посади економіста з праці, з кількістю штатних посад від 200 до 5001 посада, від 500 до 8001,5 посади, від 800 до 12002 посади, понад 12003 посади.

У нашому прикладі кількість працівників за загальним фондом — 156, тому до штатного розпису за загальним фондом можна ввести лише 0,5 посади економіста з праці. Інші 0,5 посади введемо по відомості заміни замість 0,5 посади економіста з фінансової роботи. Таким чином, введемо до штатного розпису за загальним фондом кошторису 1 посаду економіста з праці (див. додатки 1 та 3, с. 36, 40).

 

Економіст з фінансової роботи

Посада економіста з фінансової роботи до штатного розпису вводиться відповідно до п. 1.17 розд. 1 додатка 46 до наказу № 33 у закладах, які не обслуговуються централізованими бухгалтеріями з кількістю працівників:

до 200 — 0,5 посади;

від 200 до 500 — 1 посада;

понад 500 — з розрахунку 1 посада на 500 працівників.

При наданні платних послуг з кількістю штатних посад лікарів до 5 — 0,5 посади, понад 5 — 1 посада (утримуються на госпрозрахунку або за рахунок спецкоштів).

Зазначимо, що згідно з п. 2 приміток до додатка 46 до наказу № 33 уведення посад спеціалістів і службовців (інженерів, економістів, техніків, юрисконсультів тощо) за відповідними категоріями (перша, друга, без категорії) здійснюється залежно від обсягу і характеру роботи, що є в закладі, та з урахуванням наявності спеціалістів і службовців відповідної категорії.

У нашому прикладі можна ввести 0,5 посади економіста з фінансової роботи. Але фактично цю посаду до штатного розпису вводити не будемо (див. додаток 1, с. 36).

За спеціальним фондом кошторису введемо 1 посаду економіста з фінансової роботи, адже кількість лікарських посад за спеціальним фондом кошторису більше 5 (див. додатки 2 та 5, с. 39, 45).

 

Начальник гаража

Зазначена посада до штатного розпису вводиться відповідно до п. 1.28 розд. 1 додатка 46 до наказу № 33 таким чином: 1 посада за наявності понад 50 одиниць рухомого складу (автомобілів, тракторів, шляхових та інших машин), крім електро- і автовізків та інших засобів.

У нашому прикладі на балансі стоматологічної поліклініки є 2 автомобілі, тому зазначену посаду до штатного розпису не вводимо за відсутності підстав для її введення.

 

Старший механік гаража

Посада старшого механіка гаража до штатного розпису вводиться відповідно до п. 1.29 розд. 1 додатка 46 до наказу № 33 так: 1 посада за наявності від 25 до 50 одиниць рухомого складу (автомобілів, тракторів, шляхових та інших машин), крім електро- і автовізків та інших засобів.

Аналогічно введенню посади начальника гаража у нашому прикладі немає підстав для введення посади старшого механіка гаража.

 

Механік гаража

Ця посада до штатного розпису вводиться відповідно до п. 1.30 розд. 1 додатка 46 до наказу № 33 так: 1 посада за наявності від 15 до 25 одиниць рухомого складу (автомобілів, тракторів, шляхових та інших машин), крім електро- і автовізків та інших засобів.

Зазначена посада також не вводиться до штатного розпису у нашому прикладі у зв’язку з відсутністю підстав для її введення.

 

Диспетчер автомобільного транспорту

Посада диспетчера автомобільного транспорту до штатного розпису вводиться відповідно до п. 1.31 розд. 1 додатка 46 до наказу № 33 так: 1 посада за наявності до 50 одиниць рухомого складу (автомобілів, тракторів, шляхових та інших машин), крім електро- і автовізків та інших засобів, 1,5 посадипонад 50 одиниць.

Вважаємо, що в нашому прикладі за наявності всього двох автомобілів вводити зазначену посаду недоцільно.

 

Діловод

Посада діловода вводиться відповідно до п. 3.18 розд. 3 додатка 46 до наказу № 33 — 1 посада в закладах з кількістю лікарських посад понад 100.

У нашому прикладі кількість лікарських посад менше ніж 100, тому зазначену посаду до штатного розпису не вводимо.

 

Начальник штабу цивільної оборони

Ця посада вводиться відповідно до п. 1.33 розд. 1 додатка 46 до наказу № 33 так: у закладах, зарахованих до I — III груп за оплатою праці керівних працівників уводиться 1 посада.

У нашому прикладі заклад належить до ІІ групи за оплатою праці, тому можна ввести 1 посаду начальника штабу цивільної оборони. Але в установі було прийнято рішення, що в такому випадку доцільно ввести лише 0,5 ставки начальника штабу цивільної оборони, а 0,5 ставки за відомістю заміни замінити на інспектора з кадрів (див. додатки 1 та 3, с. 37, 40).

 

Інженер штабу цивільної оборони

Посада інженера штабу цивільної оборони вводиться відповідно до п. 1.34 розд. 1 додатка 46 до наказу № 33 таким чином: у закладах, зарахованих до IV — V груп за оплатою праці, посада інженера штабу цивільної оборони вводиться з розрахунку:

0,25 посади в закладах з кількістю лікарських посад до 30;

0,5 посади в закладах з кількістю лікарських посад від 30 до 50;

0,75 посади в закладах з кількістю лікарських посад понад 50.

У нашому прикладі стоматологічна поліклініка належить до ІІ групи з оплати праці, тому посаду інженера штабу цивільної оборони не вводимо.

 

Статистик медичний

Посада статистика медичного до штатного розпису вводиться відповідно до п. 12 розд. VIII додатка 29 до наказу № 33.

Посади статистиків медичних установлюються з розрахунку 1 посада на 40 посад лікарів-стоматологів усіх спеціальностей, але не менше 1 посади на поліклініку.

При розрахунках штатів стоматологічних поліклінік обласного підпорядкування, в яких вводяться посади лікарів відповідно до п. 2 наказу № 33, може додатково вводитись 1 посада статистика медичного.

У нашому прикладі — 58 посад лікарів-стоматологів за загальним фондом кошторису, тому введенню до штатного розпису підлягає 1,5 посади статистика медичного. За відомістю заміни введемо ще 0,5 посади статистика медичного замість 0,5 посади сестри медичної зі стоматології (див. додатки 1 та 3, с. 39, 40).

Крім того, за спеціальним фондом кошторису можна ввести 0,25 ставки статистика медичного (11 лікарів-ортопедів : 40). Але ми до штатного розпису за спеціальним фондом уводити зазначену посаду не будемо через відсутність необхідності.

 

Заступник головного бухгалтера

Згідно з п. 3.6 розд. 3 додатка 46 до наказу № 33 посада заступника головного бухгалтера вводиться за штатними нормативами централізованих бухгалтерій при бюджетних закладах охорони здоров’я, виходячи з показників закладу.

Так, відповідно до п. 2 додатка 45 до наказу № 33 посада заступника головного бухгалтера вводиться в бухгалтерії, для якої передбачаються спеціалісти згідно з пп. 4 — 7, 10, 12 додатка 45 до наказу № 33:

— від 4 до 10 посад спеціалістів — 1 посада;

— понад 10 посад спеціалістів — 2 посади.

У нашому прикладі можна ввести 1 посаду заступника головного бухгалтера, (враховуючи те, що в штатний розпис введено 4 посади спеціалістів з бухгалтерського обліку (див. далі), але керівництвом поліклініки прийнято рішення, що вводити зазначену посаду недоцільно.

 

Бухгалтер

Відповідно до п. 3.6 розд. 3 додатка 46 до наказу № 33 посада бухгалтера вводиться за штатними нормативами централізованих бухгалтерій при бюджетних закладах охорони здоров’я, виходячи з показників закладу.

Як визначено у додатку 45 до наказу № 33 посади спеціалістів з обліку основних засобів; з обліку медикаментів та перев’язувальних засобів, реактивів, середовищ, вакцин; з обліку господарських матеріалів до штатного розпису вводяться з розрахунку 1 посада на 80 лікарських посад, але не менше 0,5 посади.

Посади спеціалістів з розрахунків із працівниками вводяться з розрахунку 1 посада:

— на 400 працівників у закладах, які обслуговуються централізованою бухгалтерією із застосуванням комп’ютерів, але не менше 0,5 посади;

— на 300 працівників, які обслуговуються централізованою бухгалтерією без застосування комп’ютерів, але не менше 0,5 посади.

Посади спеціалістів з фінансового обліку вводяться з розрахунку 1 посада на 80 лікарських посад, але не менше 0,5 посади.

За спеціальним фондом кошторису відповідно до п. 7 приміток до додатка 45 до наказу № 33 при наданні платних послуг з обсягом понад 30 % від бюджетного фінансування введення додаткових посад спеціалістів з фінансової роботи (економістів) здійснюється з дозволу органу охорони здоров’я.

Це ж визначено й у листі № 955.

У нашому прикладі 67,5 лікарських посад. Тому, користуючись правилом округлення, ми можемо за нормами ввести до штатного розпису: 1 посаду бухгалтера (спеціаліста з обліку основних засобів), 1 посаду бухгалтера (спеціаліста з обліку медикаментів та перев’язувальних засобів, реактивів, середовищ, вакцин), 1 посаду бухгалтера (спеціаліста з обліку господарських матеріалів), 0,5 посади бухгалтера (спеціаліста з розрахунків із працівниками).

Для спеціаліста з обліку господарських матеріалів у штатному розписі передбачено 0,5 посади, адже замість 0,5 посади вже введено посаду головного бухгалтера.

При цьому у бухгалтерії фактично працюють два бухгалтери (на 1 ставку та на 1,5 ставки) з дипломом спеціаліста 1 категорії та на півтори ставки бухгалтер 2 категорії.

Тому до штатного розпису вводимо 2,5 ставки бухгалтера з дипломом спеціаліста і 1,5 ставки бухгалтера (див. додатки 1 та 3, с. 36, 40).

Крім того, за спеціальним фондом кошторису відповідно до п. 7 приміток до додатка 45 до наказу № 33 стоматологічній поліклініці, враховуючи обсяг надання платних стоматологічних послуг, управлінням охорони здоров’я дозволено ввести 2 посади бухгалтера (34 % надходжень зі спецрахунку).

До штатного розпису за спеціальним фондом введемо 1 посаду бухгалтера, а на 0,5 посади за відомістю заміни введемо посаду завідувача господарства у зв’язку з тим, що є нагальна потреба для введення цієї посади за спеціальним фондом (див. додатки 2 та 5, с. 39, 45).

 

Старший касир

Посада старшого касира до штатного розпису вводиться згідно з п. 8 додатка 45 у бухгалтерії, яка обслуговує понад 500 працівників, замість однієї посади касира.

У нашому прикладі кількість працівників менша ніж 500, тому підстав для введення посади старшого касира немає.

 

Касир

Посада касира до штатного розпису вводиться відповідно до п. 3.7 розд. 3 додатка 46 до наказу № 33 так: 0,5 посади в закладах з чисельністю працівників до 150. У закладах з чисельністю працівників понад 150 зазначена посада встановлюється за типовими штатними нормативами централізованих бухгалтерій при бюджетних закладах охорони здоров’я — виходячи з показників даного закладу.

Чисельність працівників централізованих бухгалтерій визначається згідно з додатком 45 до наказу № 33.

Також для визначення кількості працівників централізованих бухгалтерій закладів охорони здоров’я існує постанова № 255.

Крім того, відповідно до роз’яснень, наданих Мінпраці у листі № 4174 та Держказначейством у листі № 8055, для розрахунку нормативної чисельності працівників, зайнятих бухгалтерським обліком, також застосовуються Міжгалузеві нормативи № 269.

При наданні платних послуг відділеннями (підрозділами), у тому числі зубопротезними, посада касира водиться з розрахунку 1 посада на 10 посад лікарів, які надають такі послуги (утримуються на госпрозрахунку або за рахунок спецкоштів), але не менше 0,5 посади.

У нашому прикладі припустимо, що вводити посаду касира за загальним фондом недоцільно (за нормативами передбачається 1 посада), оскільки касові операції коштами цього фонду не проводяться (див. додаток 1, с. 36).

Доцільно ввести посаду касира за спеціальним фондом кошторису. На касира будуть покладені обов’язки щодо приймання плати за послуги. До штатного розпису за спеціальним фондом кошторису відповідно до п. 9б додатка 45 до наказу № 33 введемо 1 посаду касира (див. додатки 2 та 5, с. 39, 45).

Також у стоматологічних поліклініках можуть за необхідності та наявності визначених підстав, вводитись посади, передбачені розд. Б додатка 46 до наказу № 33, зокрема, водій автомобіля, гардеробник, технік з експлуатації та обслуговування вентиляційних систем, кастелянка, монтажник санітарно-технічного устаткування, прибиральник службових приміщень, електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування, сторож (вартівник) тощо.

Розглянемо деякі із зазначених посад.

 

Водій

Посада водія вводиться відповідно до п. 1.2 розд. Б додатка 46 до наказу № 33 так: 1 посада на санітарний автомобіль у зміну та на автомобіль будь-якого типу.

У нашому прикладі в закладі є 2 автомобілі, робота на яких здійснюється у дві зміни. Таким чином, на кожний автомобіль можна ввести по 2 посади водія. Керівництвом поліклініки було прийнято рішення ввести до штатного розпису по 1,5 посади водія на кожний автомобіль (див. додатки 1 та 3, с. 37, 41).

 

Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування

Ця посада вводиться відповідно до п. 1.37 розд. Б додатка 46 до наказу № 33 з розрахунку 1 посада на 750 освітлювальних точок (освітлювальною точкою є вимикач з приєднаними до нього електричними патронами, лампи розжарювання або лампи денного освітлення).

У нашому прикладі в закладі 375 освітлювальних точок, тому введемо до штатного розпису 0,5 посади електромонтера з обслуговування електроустаткування (див. додатки 1 та 3, с. 37, 41).

 

Монтажник санітарно-технічного устаткування

Відповідно до п. 1.20 розд. Б додатка 46 до наказу № 33 ця посада до штатного розпису вводиться з розрахунку 1 посада на 300 санітарно-технічних точок (раковин, унітазів, ванних або душових установок та ін.).

У нашому прикладі в поліклініці 150 санітарно-технічних точок, тому введемо 0,5 посади монтажника санітарно-технічного устаткування і обладнання (див. додатки 1 та 3, с. 37, 41).

 

Прибиральник службових приміщень

Ця посада до штатного розпису вводиться відповідно до п. 1.34 розд. Б додатка 46 до наказу № 33 з розрахунку 1 посада на:

— 250 м2 дерев’яної підлоги;

— 350 м2 підлоги, вкритої керамічною плиткою;

— 425 м2 підлоги, вкритої лінолеумом;

— 550м2 переходів і тунелів, що з’єднують споруди.

У нашому прикладі загальна площа підлоги становить 850 м2, у тому числі підлоги, вкритою керамічною плиткою, — 425 м2, вкритою лінолеумом — 375 м2. Виходячи із зазначених розрахунків до штатного розпису установи можна ввести 2 посади прибиральника службових приміщень. Але в закладі прийнято рішення зазначену посаду не вводити, а покласти обов’язки щодо прибирання на молодших медичних сестер (див. додаток 1, с. 37).

 

Гардеробник

Посада гардеробника до штатного розпису вводиться відповідно до п. 1.6 розд. Б додатка 46 до наказу № 33 з розрахунку 1 одиниця на 300 номерів, але не менше одного в зміну осінньо-зимового періоду. У дільничних лікарнях з числом ліжок менше 25, амбулаторіях з кількістю лікарських посад до 10, будинках дитини, молочних кухнях ця посада не вводиться.

У нашому прикладі гардероб працює у дві зміни, тому до штатного розпису поліклініки можна ввести 2 посади гардеробника. Але, як і у випадку з прибиральником службових приміщень, прийнято рішення зазначену посаду до штатного розпису не вводити (див. додаток 1, с. 37).

 

Підсобний робітник

Посада підсобного робітника до штатного розпису вводиться згідно з п. 1.27 розд. Б додатка 46 до наказу № 33 з розрахунку 1 посада:

— на кожний склад;

— на вивезення сміття;

— на вантажно-розвантажувальні роботи.

У нашому прикладі в поліклініці є один склад, тому можна ввести 1 посаду підсобного робітника. Але в цьому випадку керівництвом прийнято рішення зазначену посаду фактично до штатного розпису не вводити (див. додаток 1, с. 37).

Тепер розглянемо питання щодо введення до штатного розпису посад по лікувальних відділеннях стоматологічної поліклініки.

 

Введення посад лікарів

Посади лікарів вводяться відповідно до розд. VIII додатка 29 до наказу № 33.

Посади лікарів-стоматологів і лікарів-стоматологів-хірургів установлюються з розрахунку 4 посади сумарно на 10 тис. осіб дорослого населення.

При розрахунках посад залежно від чисельності населення до розрахунку береться його чисельність за даними органів статистики.

До кількості дорослого населення, яке враховується при розрахунках штатів поліклініки за діючими штатними нормативами, враховуються особи віком 18 років і старші.

Чисельність прикріпленого до стоматологічної поліклініки населення для надання відповідних видів допомоги вилучається при розрахунку посад медичного персоналу за цими розділами роботи інших амбулаторно-поліклінічних закладів (підрозділів).

Посади лікарів-стоматологів-ортопедів, що утримуються на госпрозрахунку або за рахунок спеціальних коштів, установлюються залежно від потреби населення і обсягу цієї роботи.

Посади лікарів для забезпечення консультативної і організаційно-методичної роботи із стоматології встановлюються в штаті однієї із стоматологічних поліклінік обласного підпорядкування та центральних басейнових з розрахунку 0,2 посади сумарно на 100 тис. осіб дорослого населення, прикріпленого до вказаної поліклініки за цими видами допомоги.

Посада завідувачів оргметодкабінетами установлюється у штаті обласної поліклініки замість 0,5 посади лікаря.

Посади лікарів-рентгенологів установлюються з розрахунку 1 посада на 15 тис. рентгенівських знімків на рік.

Посади лікарів-фізіотерапевтів установлюються за рішенням органу охорони здоров’я з розрахунку 0,1 посади на 15 тис. осіб дорослого прикріпленого населення.

У разі реєстрації на території, яку обслуговує поліклініка, ВІЛ-інфікованих та хворих на СНІД кількістю понад 300, до штату кабінету інфекційних захворювань додатково вводиться 0,5 посади лікаря-інфекціоніста та 0,5 посади медичної сестри.

До посад лікарів, що ведуть амбулаторний прийом, залежно від кількості яких розраховуються окремі посади медичного персоналу, не належать посади лікарів: лаборантів, рентгенологів, радіологів, фізіотерапевтів, дієтологів, анестезіологів, статистиків, методистів, швидкої медичної допомоги, з лікувальної фізкультури, з функціональної діагностики, здоровпунктів, для обслуговування дитячих дошкільних закладів і шкіл, районних педіатрів.

Посади завідувачів відділеннями встановлюються так:

стоматологічним: 1 посада на кожні 12 посад лікарів-стоматологів і лікарів-стоматологів-хірургів, що встановлені поліклініці за діючими штатними нормативами, але не більше 3 посад на поліклініку;

ортопедичним (утримується на госпрозрахунку або за рахунок спеціальних коштів): 1 посада на поліклініку, якій за діючими штатними нормативами встановлено не менше 4 посад лікарів-стоматологів-ортопедів.

Два ортопедичних відділення з встановленням посад завідувачів у кожному з них можуть створюватись, якщо кількість посад лікарів-стоматологів-ортопедів перевищує 12.

У нашому прикладі стоматологічна поліклініка має ортодонтичне відділення, два терапевтичних відділення, лікувальне відділення, відділення дитячого прийому та ортопедичне відділення, яке утримується за рахунок надання платних послуг.

Спочатку введемо до штатного розпису посади лікарів-стоматологів-терапевтів і лікарів-стоматологів-хірургів (для обслуговування дорослого населення). Стоматологічна поліклініка обслуговує 91921 осіб дорослого населення. Таким чином, виходить, що всього до штатного розпису можна ввести 36,75 (91921 х 4 : 10000) посади зазначених лікарів.

Фактично введемо до штатного розпису 36,5 посади лікаря.

Виходячи з потреби установи та наявності відділень введемо до штатного розпису у 1 терапевтичне відділення — 15,5 посади лікаря-стоматолога-терапевта, у 2 терапевтичне відділення — 15,25 посад лікаря-стоматолога-терапевта, у 3 лікувальне відділення — 3,75 посади лікаря-стоматолога-хірурга та 2 посади лікаря-стоматолога-терапевта.

Крім того, введемо посаду лікаря-анестезіолога у лікувальне відділення. Ця посада вводиться з розрахунку 1 посада на 20 посад лікарів-стоматологів. У нашому випадку всього 58 посад лікарів-стоматологів, тому за нормативом можна ввести 3 посади лікаря-анестезіолога.

У нашому прикладі керівництвом закладу прийнято рішення, що необхідності введення 3 посад немає, тому введемо 0,5 посади лікаря-анестезіолога.

Тепер введемо посади завідувачів відділеннями.

Виходячи з розрахунку (36,5/12) ми можемо ввести 3 посади завідувачів відділеннями, тому введемо до штатного розпису посади завідувачів у кожному з відділень (див. додатки 1 та 4, с. 33, 42 — 43).

Тепер перейдемо до введення посад лікарів-стоматологів-ортопедів ортопедичного відділення.

Посади лікарів-стоматологів-ортопедів, що утримуються на госпрозрахунку або за рахунок спеціальних коштів, установлюються залежно від потреби населення і обсягу роботи.

За даними поліклініки, лікарями-стоматологами-ортопедами фактично виконано за рік 15537 УОП (умовна одиниця праці).

Відповідно до приміток до п. 3.8 Нормативів № 507 місячна норма навантаження лікаря-ортопеда на 1 ставку складає 126 УОП.

Таким чином, розрахунковий норматив кількості штатних посад лікарів-стоматологів-ортопедів становить 11,25 посад (15537 УОП/11 міс./126 УОП).

За рішенням керівництва закладу до штатного розпису за спеціальним фондом кошторису введено 11 посад лікарів-стоматологів-ортопедів.

Крім того, до штатного розпису за спеціальним фондом кошторису введемо посаду завідувача ортопедичним відділенням, яка вводиться при встановленні не менше 4 посад лікарів-стоматологів-ортопедів (див. додатки 2 та 6, с. 38, 46).

 

Лікарі-інтерни

Виходячи з п. 2 наказу № 33 у разі виробничої необхідності до штатного розпису можна вводити посади, не передбачені штатними нормативами для даного закладу. Як відправною точкою щодо введення посад лікарів-інтернів можна керуватись п. 14 приміток до додатка 1 до наказу № 33, в якому зазначено, що посади лікарів-інтернів можуть уводитись у закладах за рішенням органу охорони здоров’я понад посади лікарів, установлених лікарні за штатними нормативами, визначеними наказом № 33.

У нашому прикладі за наказом головного управління охорони здоров’я до штатного розпису введено 2 посади лікарів-інтернів (див. додатки 1 та 4, с. 34, 44).

 

Введення посад фахівців з базовою та неповною вищою медичною освітою і технічних працівників

Зазначені посади до штатного розпису вводяться відповідно до розд. VIII додатка 29 до наказу № 33.

Посади сестер медичних лікарських кабінетів установлюються з розрахунку 1 посада на:

— 1 посаду лікаря-стоматолога-хірурга, лікаря-стоматолога;

— 1 посаду лікаря-стоматолога-ортопеда (ця посада утримується на госпрозрахунку або за рахунок спеціальних коштів).

Посади техніків зубних зуботехнічної лабораторії, що утримуються на госпрозрахунку або за рахунок спеціальних коштів, встановлюються залежно від обсягів роботи із зубопротезування, що визначаються за діючими нормами часу на зуботехнічні роботи.

При введенні в зуботехнічних лабораторіях поопераційного розподілу праці можуть вводитися посади полірувальників і ливарників залежно від обсягів роботи, що визначаються за діючими нормами часу на зуботехнічні роботи.

Посади рентгенолаборантів до штатного розпису вводяться з розрахунку 1 посада в зміну.

Посади сестер медичних з фізіотерапії вводяться з розрахунку 1 посада на 15 тис. умовних фізіотерапевтичних одиниць на рік, але не менше 1 посади на поліклініку.

Посади статистиків медичних вводяться з розрахунку 1 посада на 40 посад лікарів-стоматологів усіх спеціальностей, але не менше 1 посади на поліклініку.

При розрахунках штатів стоматологічних поліклінік обласного підпорядкування, в яких вводяться посади лікарів відповідно до п. 2 розд. VIII додатка 29 до наказу № 33, може додатково вводитись 1 посада статистика медичного.

Посади реєстраторів медичних вводяться з розрахунку 1 посада на 7 посад лікарів-стоматологів усіх спеціальностей.

Посада старшого техніка зубного зуботехнічної лабораторії, що утримується на госпрозрахунку або за рахунок спеціальних коштів, вводиться на кожні 10 посад техніків зубних, але не менше 1 посади.

Посада завідувача зуботехнічною лабораторією (завідувача виробництва), що утримується на госпрозрахунку або за рахунок спеціальних коштів, вводиться в кожній поліклініці.

При цьому в поліклініках, яким за діючими штатними нормативами встановлено менше 15 посад техніків зубних і старших техніків зубних, ця посада вводиться замість 1 посади старшого техніка зубного.

Посада старшої медичної сестри реєстратури вводиться в поліклініках, яким за діючими штатними нормативами встановлено не менше 10 посад реєстраторів медичних, замість однієї з них.

Посада старшої сестри медичної ортопедичного відділення вводиться в поліклініках, яким за діючими штатними нормативами встановлено не менше 12 посад лікарів-стоматологів-ортопедів.

Посада головної медичної сестри поліклініки вводиться в поліклініках, зарахованих до I — IV груп з оплатою праці керівних працівників закладів охорони здоров’я.

При розрахунку чисельності посад медичного персоналу допоміжних лікувально-діагностичних підрозділів враховуються посади лікарів-стоматологів усіх найменувань і лікарів зубних, передбачених поліклініці за штатними нормативами на прикріплене населення незалежно від того, яким закладом йому надається цей вид допомоги у зв’язку з централізацією стоматологічної служби.

У поліклініці (амбулаторії), де зосереджені посади лікарів-стоматологів і лікарів зубних, при визначенні числа посад медичного персоналу допоміжних лікувально-діагностичних підрозділів повинно враховуватися тільки те число посад лікарів-стоматологів і лікарів зубних, яке може бути введено до штату цієї поліклініки (амбулаторії), виходячи з чисельності населення, що обслуговується даною поліклінікою (амбулаторією).

Під час розрахунку числа посад реєстраторів медичних і статистиків ураховуються посади лікарів-стоматологів і лікарів зубних у тих поліклініках (амбулаторіях), де вони додатково введені.

У нашому прикладі фактично по розрахунку до штатного розпису введено 36,5 посади лікаря-стоматолога-терапевта та лікаря-стоматолога-хірурга та 2 посади лікаря-інтерна, тому за нормативом можна ввести 38,5 посади сестри медичної. Але керівництвом поліклініки вирішено, що така кількість посад сестер медичних є завеликою та не сприяє економії бюджетних коштів, тому вирішено ввести 23,5 посади сестри медичної, які розподілились по відділеннях таким чином:

— 1-терапевтичне відділення — 8 посад;

— 2-терапевтичне відділення — 9,5 посади;

— 3-лікувальне відділення — 6 посад.

Сестра медична лікаря-стоматолога-хірурга вводиться в нашому випадку з розрахунку 1 на 5,5 посади лікаря-стоматолога-хірурга. Таким чином, до введення належить 5,5 посади сестри медичної лікаря-хірурга, але фактично за рішенням керівництва до штатного розпису введено 4,5 посади.

Сестра медична — анестезист вводиться з розрахунку 0,5 посади на 1 посаду лікаря-анестезіолога. У нашому прикладі введено лише 0,5 посади лікаря-анестезіолога, тому до введення підлягає лише 0,25 посади сестри медичної — анестезиста. За відомістю заміни введемо ще 0,25 посади замість посади сестри медичної зі стоматології. Таким чином, усього до штатного розпису введемо 0,5 посади сестри медичної — анестезиста (див. додатки 1 та 4, с. 34, 42 — 43).

Тепер введемо посади техніків зубних до штатного розпису за спеціальним фондом.

За даними поліклініки, техніками зубними фактично виконано за рік 18648 УОП.

Згідно з примітками до п. 3.8 Нормативів № 507 місячна норма навантаження зубного техніка на 1 ставку складає 168 УОП.

Але розрахунок місячної норми виходячи з норми робочого часу 38,6 години на тиждень є неправильним (див. роз’яснення у газеті «Праця і зарплата» № 48 від 26.12.2007 р., с. 10). Під час визначення норми в УОП для техніків зубних застосовується норма робочого часу 33 години на тиждень. На рік складання штатного розпису середньомісячна норма техніків зубних, розрахована поліклінікою виходячи з норми 33 години на тиждень, становить 138,05 УОП (п. 5.4 Умов № 308/519).

Таким чином, розрахунковий норматив кількості штатних посад техніків зубних становить 12,25 посад (18648 УОП/11 міс./138,05 УОП).

За рішенням керівництва закладу до штатного розпису за спеціальним фондом кошторису введено 12 посад техніків зубних.

Посада завідувача зуботехнічної лабораторії (завідувача виробництва), що утримується на госпрозрахунку або за рахунок спеціальних коштів, установлюється в кожній поліклініці, тому введемо посаду завідувача зуботехнічної лабораторії за спеціальним фондом кошторису.

Крім того, на кожні 10 посад техніків зубних можна встановити посаду старшого техніка зубного, але в нашому прикладі таку посаду вирішено не вводити до штатного розпису.

Посади сестер медичних вводяться з розрахунку 1 посада на кожного лікаря-стоматолога-ортопеда, тобто у нашому прикладі можна ввести 11 посад сестер медичних. Але за рішенням керівництва поліклініки до штатного розпису за спеціальним фондом кошторису введено 5 посад сестер медичних (див. додатки 2 та 6, с. 38, 47).

 

Введення посад молодшого медичного та іншого персоналу

Зазначені посади до штатного розпису вводяться відповідно до розд. VIII додатка 29 до наказу № 33.

Посада сестри-господині вводиться в поліклініках, яким установлено від 20 до 40 лікарських посад, у центральних районних поліклініках — від 20 до 30.

Посади молодших медичних сестер вводяться з розрахунку 1 посада на:

— 1 посаду лікаря-стоматолога-хірурга;

— 3 посади лікарів-стоматологів;

— 3 посади лікарів-стоматологів-ортопедів (ці посади утримуються на госпрозрахунку або за рахунок спеціальних коштів);

— 2 посади медичних сестер з фізіотерапії;

— 20 посад техніків зубних (ці посади утримуються на госпрозрахунку або за рахунок спеціальних коштів);

— 1 посаду рентгенолаборанта;

— реєстратуру.

У нашому прикладі лікарів-стоматологів-терапевтів, враховуючи завідувачів відділеннями та лікарів-інтернів, — 34,75 посади, тому до штатного розпису можна ввести 11,5 посади молодшої медичної сестри по двох терапевтичних відділеннях (1 посада на 3 лікаря). До штатного розпису за зазначеними відділеннями введемо 11 посад.

У лікувальному відділенні введено 5,5 посади лікаря-стоматолога-хірурга, тому можна додатково ввести 5,5 посад молодшої медичної сестри (1 посада на 1 лікаря). До штатного розпису по зазначеному відділенню прийнято рішення ввести 4 посади молодших медичних сестер (див. додатки 1 та 4, с. 35, 42 — 43).

Також введемо посади молодших медичних сестер за спеціальним фондом кошторису. Виходячи з розрахунку 1 молодша медична сестра на 3 посади лікарів-стоматологів-ортопедів (у нашому прикладі — 11 лікарів-ортопедів) та 1 посада на 20 посад техніків зубних (у нашому прикладі — 12 техніків зубних) до штатного розпису за спеціальним фондом кошторису можна ввести 4,25 посади молодшої медичної сестри. Фактично до штатного розпису введемо 4 посади молодших медичних сестер (див. додатки 2 та 6, с. 39, 47).

Також зазначимо, що за рішенням органу охорони здоров’я в одній із поліклінік міста (адміністративного району) може бути організовано надання невідкладної стоматологічної допомоги (у нічний час, святкові та вихідні дні) із введенням додатково посад:

— лікаря-стоматолога або лікаря-стоматолога-хірурга — 2,5 посади;

— сестри медичної — 2,5 посади;

— молодшої сестри медичної — 2,5 посади.

 

Розрахунок посад у відділенні дитячого прийому

Розрахунок кількості посад медичного персоналу дитячих стоматологічних відділень (кабінетів), лікарів — анестезіологів і медичних сестер — анестезистів та персоналу централізованої стерилізаційної здійснюється за штатними нормативами зазначених підрозділів (додаток 30 до наказу № 33).

Під час розрахунку посад залежно від кількості дітей до уваги беруться дані органів статистики. До дитячого населення належать особи віком до 17 років включно (17 років 11 місяців 29 днів). Чисельність дітей, прикріплених до стоматологічної поліклініки, вилучається при розрахунку посад медичного персоналу зі стоматологічної допомоги, яка надається іншими амбулаторно-поліклінічними закладами (підрозділами).

У нашому прикладі у складі стоматологічної поліклініки є ортодонтичне відділення та дитяче стоматологічне відділення. Ортодонтичне відділення створене на підставі наказу управління охорони здоров’я і обслуговує дитяче населення міста.

Розрахуємо кількість посад лікарського персоналу.

 

Лікарський персонал

Відповідно до розд. IV додатка 30 до наказу № 33 посади лікарів-стоматологів дитячих, лікарів-стоматологів-хірургів, лікарів-стоматологів-ортодонтів до штатного розпису вводяться з розрахунку:

— 0,6 посади сумарно на 1000 дітей, які проживають у місті, де розташована поліклініка, з них 0,1 посади стоматолога-ортодонта на 1000 дітей;

— 0,25 посади сумарно на 1000 дітей сільських населених пунктів;

— 0,27 посади сумарно на 1000 дітей інших населених пунктів;

— 0,5 посади на кабінет для лікування дітей, хворих на парадонтоз.

Посади лікарів із забезпечення консультативної та організаційно-методичної роботи зі стоматології вводяться до штату однієї з дитячих стоматологічних поліклінік обласного підпорядкування з розрахунку 0,2 посади сумарно на 100 тис. дітей, які прикріплені до зазначеної поліклініки з цих видів допомоги.

Посади лікарів-рентгенологів вводяться з розрахунку 1 посада на 15 тис. рентгенівських знімків на рік.

Посади лікарів-фізіотерапевтів вводяться з розрахунку 0,1 посади на 15 тис. дітей.

Посада завідувача стоматологічного відділення вводяться на кожні 7 — 12 посад лікарів-стоматологів усіх найменувань, установлених поліклініці за штатними нормативами, замість 0,5 посади лікаря, а при кількості посад лікарів більше 12 — понад ці посади.

Слід зазначити, що згідно з п. 2 приміток до розд. IV додатка 30 до наказу № 33 посади лікарів зубних не можуть уводитись до штатного розпису закладу замість посад лікарів-стоматологів.

Розрахуємо та введемо до штатного розпису лікарські посади по ортодонтичному відділенню.

На обслуговуванні у поліклініці знаходиться 93520 дітей для обслуговування в ортодонтичному відділенні. Виходячи з нормативного розрахунку 0,1 посади лікаря-стоматолога-ортодонта на 1000 дітей, до штатного розпису поліклініки можна ввести 9,25 посади.

Фактично за рішенням керівництва поліклініки введемо до штатного розпису 8 посад лікарів-стоматологів-ортодонтів.

Посаду завідувача відділення введемо виходячи з розрахунку 1 посада на 7 — 12 посад лікарів. У нашому випадку 8 посад лікарів, тому введемо 1 посаду завідувача ортодонтичного відділення (див. додатки 1 та 4, с. 33, 42).

Тепер введемо посади лікарів-стоматологів дитячих по дитячому стоматологічному відділенню.

Кількість дитячого населення району, закріпленого за поліклінікою, — 24160 осіб. Лікарі-стоматологи дитячі вводяться з розрахунку 0,6 посади на 1000 осіб, тому до штатного розпису стоматологічної поліклініки можна ввести 14,5 посади лікаря-стоматолога дитячого.

За рішенням керівництва поліклініки до штатного розпису введено 13 посад лікарів-стоматологів дитячих, у тому числі до штатного розпису введено 1,75 посади лікаря-стоматолога-хірурга на дитячий прийом та 0,5 посади лікаря-стоматолога дитячого (кабінет лікування пародонтозу).

Також за нормативами в зазначеному відділенні до штатного розпису можна було ввести 0,25 посади лікаря-фізіотерапевта (з розрахунку 0,1 посади на 15 тис. дітей), але керівництвом було прийнято рішення, що такої необхідності немає.

Посада завідувача зазначеним відділенням установлюється на кожні 7 — 12 посад лікарів-стоматологів усіх найменувань, тому до штатного розпису введемо 1 посаду завідувача відділення (див. додатки 1 та 4, с. 33, 43 — 44).

 

Фахівці з базовою та неповною вищою медичною освітою та технічні працівники

Посади сестер медичних лікарських кабінетів до штатного розпису вводяться з розрахунку 1 посада на кожну посаду лікаря-стоматолога-хірурга, лікаря-стоматолога дитячого, лікаря-ортодонта.

Посада рентгенолаборанта вводиться з розрахунку 1 посада на поліклініку в зміну.

Посади техніків зубних вводяться відповідно до посад лікарів-стоматологів-ортодонтів.

Посади статистиків медичних вводяться з розрахунку 1 посада на 40 посад лікарів-стоматологів усіх найменувань.

При розрахунку штатів стоматологічних поліклінік обласного підпорядкування, для яких вводяться посади лікарів відповідно до п. 2 розд. IV додатка 30 до наказу № 33, можна додатково ввести 1 посаду статистика медичного.

Посади реєстраторів медичних вводяться з розрахунку 1 посада на 8 посад лікарів-стоматологів усіх найменувань (за наявності картотеки ф. 112/о).

Посада старшої медичної сестри (техніка зубного) встановлюється на кожні 10 посад техніків зубних замість 0,5 посади техніка зубного. посада старшої медичної сестри реєстратури водиться у поліклініках з кількістю посад реєстраторів медичних не менше 10 замість 0,5 посади реєстратора медичного.

Посада головної медичної сестри поліклініки вводиться у поліклініці, зарахованій до I — IV груп з оплатою праці керівних працівників.

Посади сестер медичних з фізіотерапії встановлюються з розрахунку 1 посада на 15 тис. умовних фізіотерапевтичних одиниць на рік.

Розрахунок кількості посад лікарів-анестезіологів і медичних сестер — анестезистів здійснюється за штатними нормативами відділень (палат) анестезіології та інтенсивної терапії (додаток 26 до наказу № 33).

Посади сестер медичних вводяться з розрахунку 1 посада на кожну посаду лікаря-ортодонта, тому в нашому прикладі можна ввести до штатного розпису 8 посад сестер медичних. Але керівництвом закладу прийнято рішення ввести лише 4 посади сестер медичних.

Посади техніків зубних вводяться до штатного розпису аналогічно посадам сестер медичних. Введемо до штатного розпису 8 посад техніків зубних (відповідає кількості лікарів-ортодонтів) (див. додатки 1 та 4, с. 34, 42).

Виходячи з того, що у дитячому стоматологічному відділенні 11,75 посади лікаря можна ввести 11,75 посади сестри медичної.

Керівництвом поліклініки прийнято рішення ввести до штатного розпису за зазначеним відділенням 7 посад сестер медичних (див. додатки 1 та 4, с. 34, 44).

Молодший медичний та інший персонал

Посада сестри-господині встановлюється у кожній поліклініці.

Посади молодших медичних сестер установлюються з розрахунку 1 посада на:

— 1 посаду лікаря стоматолога-хірурга, рентгенкабінет, зуботехнічну лабораторію;

— 3 посади лікарів-стоматологів і лікарів-стоматологів-ортодонтів;

— 2 посади сестер медичних з фізіотерапії;

— реєстратуру.

У нашому прикладі 8 лікарів-стоматологів-ортодонтів, тому до штатного розпису можна ввести 2,75 посади молодшої медичної сестри. До штатного розпису введемо 3 посади молодшої медичної сестри, при цьому 0,25 посади введемо за відомістю заміни молодшої медичної сестри 2-го терапевтичного стоматологічного відділення (див. додатки 1 та 4, с. 35, 42).

Виходячи з того, що молодша медична сестра дитячого стоматологічного відділення розраховується як 1 посада на 3 лікарів, введемо до штатного розпису 4 посади молодшої медичної сестри (лікарів 11,75 посади) (див. додатки 1 та 4, с. 35, 44).

 

Загальнополіклінічний персонал

Головна медична сестра

Відповідно до п. 18 розд.VIII додатка 29 до наказу № 33 посада головної медичної сестри поліклініки вводиться до штатного розпису в поліклініках, зарахованих до I — IV груп з оплатою праці керівних працівників закладів охорони здоров’я.

У нашому прикладі введемо до штатного розпису 1 посаду головної медичної сестри (див. додатки 1 та 4, с. 34, 41).

 

Сестра-господиня

Посада сестри-господині до штатного розпису вводиться відповідно до п. 19 розд. VIII додатка 29 до наказу № 33 у поліклініках, яким установлено від 20 до 40 лікарських посад, у центральних районних поліклініках — від 20 до 30.

У нашому прикладі введемо до штатного розпису 1 посаду сестри-господині (див. додатки 1 та 4, с. 35, 42).

 

Допоміжні лікувально-діагностичні підрозділи

Рентгенкабінет

Лікар-рентгенолог

Посада лікаря-рентгенолога до штатного розпису вводиться відповідно до п. 4 розд. VIII додатка 29 до наказу № 33 з розрахунку 1 посада на 15 тис. рентгенівських знімків на рік.

За даними стоматологічної поліклініки, за рік було зроблено 25576 знімків, тому до штатного розпису поліклініки може бути введено 1,75 посади лікаря-рентгенолога. Але в нашому прикладі було вирішено, що вводити зазначену посаду недоцільно (див. додаток 1, с. 34).

 

Рентгенолаборант

Посада рентгенолаборанта вводиться відповідно до п. 10 розд. VIII додатка 29 до наказу № 33 і встановлюється з розрахунку 1 посада в зміну.

У нашому прикладі за даними поліклініки рентгенкабінет працює у дві зміни, тому введемо до штатного розпису 2 посади рентгенолаборанта (див. додатки 1 та 4, с. 34, 44).

 

Молодший медичний персонал

Молодші медичні сестри в рентгенкабінеті до штатного розпису вводяться відповідно до п. 20 розд. VIII додатка 29 до наказу № 33 — 1 посада на посаду рентгенолаборанта.

У нашому прикладі введено до штатного розпису дві посади рентгенолаборантів, тому можна ввести 2 посади молодшої медичної сестри.

Фактично до штатного розпису за рішенням керівництва введемо 1 посаду молодшої медичної сестри (див. додатки 1 та 4, с. 35, 44).

 

Реєстратура

Реєстратор медичний

Посада реєстратора медичного до штатного розпису вводиться згідно з пп. 13 та 11 розд. VIII, IV додатків 29, 30 до наказу № 33.

Так, відповідно до п. 13 розд. VIII додатка 29 до наказу № 33 посади реєстраторів медичних вводиться з розрахунку 1 посада на 7 посад лікарів-стоматологів усіх спеціальностей.

Крім того, для дитячих стоматологічних поліклінік згідно з п. 11 розд. IV додатка 30 до наказу № 33 посади реєстраторів медичних вводяться з розрахунку 1 посада на 8 посад лікарів-стоматологів усіх найменувань (за наявності картотеки ф. 112/о).

У нашому прикладі 38,75 посади лікаря-стоматолога (доросле населення) та 19,75 посади лікаря-стоматолога (дитяче населення), тому до штатного розпису можна ввести 8 посад реєстраторів медичних. Зазначимо, що, за даними поліклініки, в реєстратурі знаходиться 3965 карток обліку диспансеризації.

За рішенням керівника до штатного розпису введено 6 посад реєстраторів медичних (див. додатки 1 та 4, с. 35, 44).

Також введемо посади реєстраторів медичних за спеціальним фондом кошторису.

Кількість лікарів-стоматологів-ортопедів — 11, тому до штатного розпису можна ввести 1,5 посади реєстратора медичного. Таким чином, до штатного розпису за спеціальним фондом кошторису введемо 1,5 посади реєстратора медичного (див. додатки 2 та 6, с. 39, 47).

 

Молодший медичний персонал

Молодший медичний персонал реєстратури до штатного розпису вводиться відповідно до п. 20 розд. VIII додатка 29 до наказу № 33 (1 посада на реєстратуру).

У нашому прикладі введемо до штатного розпису 1 посаду молодшої сестри медичної (див. додатки 1 та 4, с. 35, 44).

 

НОРМАТИВНІ ДОКУМЕНТИ

БКУ — Бюджетний кодекс України від 08.07.2010 р. № 2456-VI.

Постанова № 255 — постанова Ради Міністрів Української РСР «Про типові штати централізованих бухгалтерій при обласних, міських та районних відділах (управліннях) народної освіти, охорони здоров’я і культури та при центральних районних і міських лікарнях» від 17.05.79 р. № 255.

Порядок № 228 — Порядок складання, розгляду, затвердження та основні вимоги до виконання кошторисів бюджетних установ, затверджений постановою КМУ від 28.02.2002 р. № 228.

Класифікатор професій — Класифікатор професій ДК 003:2010, затверджений наказом Держспоживстандарту України від 28.07.2010 р. № 327.

Перелік № 385 — Перелік лікарських посад у закладах охорони здоров’я, затверджений наказом Міністерства охорони здоров’я України від 28.10.2002 р. № 385.

Наказ № 57 — наказ Міністерства фінансів України «Про затвердження документів, що застосовуються в процесі виконання бюджету» від 28.01.2002 р. № 57.

Наказ № 33 — наказ Міністерства охорони здоров’я «Про штатні нормативи та типові штати закладів охорони здоров’я» від 23.02.2000 р. № 33.

Умови № 308/519 — Умови оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення, затверджені спільним наказом Міністерства праці та соціальної політики України, Міністерства охорони здоров’я України від 05.10.2005 р. № 308/519.

Довідник № 117 — Довідник кваліфікаційних характеристик професій працівників (Випуск 78 «Охорона здоров’я»), затверджений наказом Міністерства охорони здоров’я України від 29.03.2002 р. № 117.

Довідник № 336 — Довідник кваліфікаційних характеристик професій працівників (Випуск 1 «Професії працівників, що є загальними для всіх видів економічної діяльності»), затверджений наказом Міністерства праці та соціальної політики України від 29.12.2004 р. № 336.

Наказ № 115 — наказ «Про затвердження Методичних рекомендацій по інспектуванню повноти надходження та правильності використання коштів спеціального фонду» від 31.03.2006 р. № 115.

Наказ № 742 — наказ Міністерства охорони здоров’я України «Про атестацію молодших спеціалістів з медичною освітою» від 23.11.2007 р. № 742.

Нормативи № 507 — Нормативи надання медичної допомоги дорослому населенню в амбулаторно-поліклінічних закладах за спеціальністю «ортопедична стоматологія», затверджені наказом Міністерства охорони здоров’я України від 28.12.2002 р. № 507.

Міжгалузеві нормативи № 269 — Міжгалузеві нормативи чисельності працівників бухгалтерського обліку, затверджені наказом Міністерства праці та соціальної політики України від 26.09.2003 р. № 269.

Лист № 10.02.11/864 — лист Міністерства охорони здоров’я України «Про внесення змін у штатні розписи закладів охорони здоров’я» від 02.06.2008 р. № 10.02.11/864.

Лист № 4174 — лист Міністерства праці та соціальної політики України «Щодо нормативної чисельності працівників бухгалтерії» від 21.04.2010 р. № 4174/0/14-10/13.

Лист № 8055 — лист Державного казначейства України «Щодо нормативної чисельності працівників бухгалтерії» від 11.05.2010 р. № 15-05/1031-8055.

Лист № 955 — лист Міністерства охорони здоров’я України «Щодо штатних нормативів економістів за спеціальним фондом» від 07.04.2011 р. № 10.03.67/955.

 

Додаток 1

РОЗРАХУНОК ЧИСЕЛЬНОСТІ

медичного, адміністративного та господарсько-обслуговуючого персоналу «Міська стоматологічна поліклініка»

на 2012 рік

(загальний фонд)

№ з/п

Найменування структурних підрозділів

Підстава

Пункт наказу № 33

Найменування посад

Норматив

Установлено за нормативом

Ухвалено з урахуванням округлення

Затверджено на рік

Відхилення

Примітки

+

-

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

ЛІКАРІ

1

1, 2, 3 терапевтично-лікувальних відділень

дод. 29 розд. 8 наказу № 33

п. 1

Лікар-стоматолог-терапевт (хірург), у т. ч.:

4 посади на 10 тис. дорослого населення

91921 х 4 :  10000 = 36,77

36,75

36,5

 

0,25

 

1) лікар-стоматолог-хірург

 

3,75

3,75

 

 

 

2) лікар-стоматолог-терапевт

 

 

33,0

32,75

 

0,25

 

п. 6

Завідувач відділення

1 посада на 12 посад лікарів

36,5 : 12 = 3,04

3,0

3,0

 

 

 

2

Відділення дитячого прийому

дод. 30 розд. 4 наказу № 33

п. 1а

Лікар-стоматолог дитячий, у т. ч.:

0,6 посади на 1 тис. дитячого населення

24160 х 0,6 :  1000 = 14,5

14,5

13

1,0

2,5

від. заміни

п. 1

1) лікар-стоматолог-хірург

0,6 посади на 1 тис. дитячого населення

 

1,75

1,75

 

 

 

п. 1г

Лікар-стоматолог дитячий

0,5 посади на кабінет для лікування пародонтозу

 

0,5

0,5

 

 

 

п. 4

Лікар-фізіотерапевт

0,1 посади
на 15 тис. дітей

24160 х 0,1 : 15000 = 0,16

0,25

 

0,25

від. заміни

п. 5

Завідувач відділення

1 посада на 12 посад лікарів

13,5 : 12 = 1,13

1,0

1,0

 

 

 

3

Ортодонтичне відділення (міське відділення)

 

 

Лікар-стоматолог-ортодонт, у т. ч.:

0,1 лікаря на 1000 населення

93520 х 0,1 :  1000 = 9,35

9,25

8,0

 

1,25

від. заміни

1) завідувач відділення

1 посада на 7 — 12 посад лікарів

 

1,0

1,0

 

 

 

4

 

дод. 29 розд. 8,
дод. 26 наказу № 33

п. 4

Лікар-рентгенолог

1 посада на 15 тис. рентген. знімків

25576 : 15000 = = 1,71

1,75

 

 

1,75

 

п.п. 1.2.2

Лікар-анестезіолог

1 посада на 20 посад лікарів-стоматологів

58 : 20 = 2,9

3,0

0,5

 

2,5

 

5

 

дод. 29 розд. 8 наказу № 33

п. 7

Заступник головного лікаря з медичної частини

1 посада на поліклініку, за наявності
40 посад лікарів

 

1,0

1,0

 

 

 

6

 

дод. 1 наказу № 33

п. 14

Лікар-інтерн

 

 

2,0

2,0

 

 

 

 

Всього лікарів

74,00

66,5

1,00

8,50

 

СЕРЕДНІЙ МЕДПЕРСОНАЛ

1

1, 2, 3 терапевтично-лікувальних відділень

дод. 29 розд. 8 наказу № 33

п. 8

Сестра медична

1 посада на 1 посаду лікаря-стоматолога

38,5 : 1 = 38,5

38,50

23,5

 

15,00

 

у т. ч. сестра медична
лікаря-хірурга

1 посада на 1 посаду лікаря-стоматолога-хірурга

5,5 : 1 = 5,5

5,5

4,5

 

1,0

 

дод. 26 розд.17 наказу № 33

п.п. 2.1.1

сестра медична-анестезист

0,5 посади
на 1 посаду лікаря-анестезіолога

0,5 х 0,5 : 1 = 0,25

0,25

0,5

0,25

 

від. заміни

2

Відділення дитячого прийому

дод. 30 розд. 4 наказу № 33

сестра медична дитячого прийому

1 посада на 1 посаду лікаря-стоматолога

11,75 : 1 = 11,75

11,75

7,0

 

4,75

 

3

Ортодонтичне відділення

дод. 30 розд. 4 наказу № 33

п. 7

сестра медична ортодонтичного прийому

1 посада на 1 посаду лікаря-ортодонта

8 : 1 = 8

8,0

4,0

 

4,0

 

технік зубний

1 посада на 1 посаду лікаря-ортодонта

8 : 1 = 8

8,0

8,0

 

 

 

4

допоміжні підрозділи

дод. 29 розд. 8 наказу № 33

п. 10

рентгенолаборант

1 посада в зміну

2-змінний режим 2 : 1 = 2

2,0

2,0

 

 

 

5

поліклініка

дод. 29 розд. 8 наказу № 33

п. 12

статистик медичний

1 посада на 40 посад лікарів-стоматологів

58 : 40 = 1,45

1,5

2,0

0,5

 

від. заміни

п. 18

головна медична сестра

1 посада на поліклініку

 

1,0

1,0

 

 

 

 

Всього середній медперсонал

71,00

48,0

0,75

23,75

 

МОЛОДШИЙ МЕДПЕРСОНАЛ

1

1, 2, 3 відділення дорослого прийому

дод. 29 розд. 8 наказу № 33

п. 20

молодша м/сестра стоматологічного кабінету

1 посада на 3 посади лікарів-стоматологів

34,75 : 3 = 11,58

11,50

11,0

 

0,50

 

молодша м/сестра хірургічного кабінету

1 посада на 1 посаду лікаря-стоматолога-хірурга

5,5 : 1 = 5,5

5,5

4,0

 

1,5

 

2

відділення дитячого прийому

дод. 30 розд. 4 наказу № 33

п. 16

молодша м/сестра стоматологічного кабінету

1 посада на 3 посади лікарів-стоматологів дитячих

11,75 : 3 = 3,92

4,0

4,0

 

 

 

3

ортодонтичне відділення

дод. 30 розд. 4 наказу № 33

п. 16

молодша м/сестра ортодонтичного кабінету

1 посада на 3 посади лікарів-стоматологів-ортодонтів

8 : 3 = 2,67

2,75

3,0

0,25

 

від. заміни

4

допоміжні підрозділи

дод. 29 розд. 8 наказу № 33

п. 20

молодша м/сестра рентгенкабінету

1 посада на 1 посаду рентгенолаборанта

2 : 1 = 2

2,0

1,0

 

1,0

 

5

поліклініка

дод. 29 розд. 8 наказу № 33

п. 20

молодша м/сестра реєстратури

1 посада на реєстратуру

 

1,0

1,0

 

 

 

п. 19

сестра-господиня

1 посада на поліклініку, за наявності не менше
20 лікарських посад

 

1,0

1,0

 

 

 

дод. 29 розд. 8 наказу № 33

п. 13

медичний реєстратор

1 посада на 7 посад лікарів-стоматологів усіх спеціальностей дорослого прийому

36,5 : 7 = 5,21

5,25

5,0

 

0,25

 

дод. 30 розд. 4 наказу № 33

п. 11

1 посада на 8 посад лікарів-стоматологів усіх спеціальностей дитячого прийому

21,5 : 8 = 2,69

2,75

1,0

 

1,75

 

Всього молодший медперсонал

35,75

31,0

0,25

5,00

 

АДМІНІСТРАТИВНО-УПРАВЛІНСЬКИЙ ТА ГОСПОДАРСЬКИЙ ПЕРСОНАЛ

1

 

дод.46 розд.3 наказу № 33

п. 3.1

Головний лікар

1 посада на поліклініку

2 група оплати праці

1,0

1,0

 

 

 

2

 

п. 3.2

Заступник головного лікаря з економічних питань

1 посада на поліклініку, за наявності понад 40 посад лікарів

 

1,0

1,0

 

 

 

3

 

дод.46 розд.3 наказу № 33

п. 3.3

Заступник головного лікаря з технічних питань

1 посада на заклад з 1 — 2 групою оплати праці

2 група оплати праці

1,0

 

 

1,0

 

4

 

п. 3.4

Завідувач господарства

1 посада на заклад за наявності понад 40 посад лікарів

 

1,0

1,0

 

 

 

5

 

п. 3.5

Головний бухгалтер

1 посада в кожній бухгалтерії (понад 3 посади бухгалтерів)

 

1,0

1,0

 

 

 

6

 

п. 1.6
дод. 46, дод.45
розд. 5 наказу № 33

п. 5а

Бухгалтер з обліку основних засобів

1 посада
на 80 лікарів

67,5 : 80 = 0,84

1,0

1,0

 

 

 

7

 

п. 5б

Бухгалтер з обліку медикаментів

1 посада
на 80 лікарів

67,5 : 80 = 0,84

1,0

1,0

 

 

 

8

 

п. 5в

Бухгалтер з обліку господарських матеріалів

1 посада
на 80 лікарів

67,5 : 80 = 0,84

1,0

0,5

 

0,5

 

9

 

п. 6

Бухгалтер із розрахунків із працівниками

1 посада
на 400 працівників

164,5 : 400 = 0,41

0,5

0,5

 

 

від. заміни

10

 

п. 7

Бухгалтер з фінансового обліку

1 посада
на 80 лікарів

67,5 : 80 = 0,84

1,0

1,0

 

 

 

11

 

п. 9

Касир

1 посада в кожній бухгалтерії

 

1,0

 

 

1,0

 

12

 

дод. 46 розд. 1 наказу № 33

п. 3.15

Економіст з праці

0,5 посади до 200 штатних посад

 

0,5

1

0,5

 

від. заміни

13

 

п. 3.16

Економіст з фінансової роботи

0,5 посади до 200 штатних посад

 

0,5

 

 

0,5

 

14

 

п. 1.10

Інспектор з кадрів

1 посада на 350 працівників, за наявності понад 200 працівників

209 : 350 = 0,60

0,5

1,0

0,5

 

від. заміни

15

 

дод. 46 розд. 3 наказу № 33

п. 3.9

Секретар-друкарка

1 посада на заклад, за наявності понад 40 посад лікарів

67,5 посади лікаря

1,0

1,0

 

 

 

16

 

п. 3.9

Оператор комп’ютерного набору

 

 

1,0

1,0

 

 

 

17

 

п. 3.10

Інженер

0,5 посади за наявності
до 70 посад лікарів

67,5 посади лікаря

0,5

0,5

 

 

 

18

 

 

п. 3.11

Технік

1 посада на заклад, за наявності понад 40 посад лікарів

67,5 посади лікаря

1,0

1,0

 

 

 

19

 

п. 3.12

Інженер з охорони праці

1 посада на заклад, за наявності понад 101 посади працівників

156 працівників

1,0

1,0

 

 

 

20

 

п. 1.33

Начальник штабу ЦО

1 посада на заклад з 1 — 3 групами оплати праці

2 група оплати праці

1,0

0,5

 

0,5

від. заміни

 

Всього АУП

16,50

14,00

1,00

3,50

 

21

 

дод. 46 розд. Б наказу № 33

п. 1.2

Водій автотранспортних засобів

1 посада
на 1 автомобіль у зміну

2-змінний режим

4,0

3,0

 

1,0

 

22

 

п. 1.6

Гардеробник

1 посада у зміну

2-змінний режим

2,0

 

 

2,0

 

23

 

п. 1.20

Монтажник санітарно-технічного устаткування

1 посада на 300
сан.-техн. точок

150 : 300 = 0,5

0,5

0,5

 

 

 

24

 

п. 1.27

Підсобний робітник

1 посада на поліклініку

1 склад

1,0

 

 

1,0

 

25

 

п. 1.34

Прибиральник службових приміщень

1 посада на:
— 250 м2 дерев’яної підлоги
— 350м2 керамічної плитки
— 425 м2 лінолеуму

у поліклініці:
850 м2 підлоги

2,0

 

 

2,0

 

26

 

п. 1.37

Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування

1 посада
на 750 точок

375 : 750 = 0,5

0,5

0,5

 

 

 

 

Всього інший персонал

19,0

11,00

0,00

8,00

 

 

ВСЬОГО: по поліклініці

 

 

 

 

217,25

171,50

3,00

48,75

 

 

 

у т. ч.

лікарі

 

 

 

 

75,00

67,50

1,00

8,50

 

 

 

середній медперсонал

71,00

48,00

0,75

23,75

 

 

 

молодший медперсонал

35,75

31,00

0,25

5,00

 

 

 

спеціалісти

16,50

14,00

1,00

3,50

 

 

 

інший персонал

19,00

11,00

0,00

8,00

 

Головний лікар Б. І. Красіков

Заступник головного лікаря з економічних питань О. М. Сахно

 

Додаток 2

РОЗРАХУНОК ЧИСЕЛЬНОСТІ

МЕДИЧНОГО, АДМІНІСТРАТИВНОГО ТА ГОСПОДАРСЬКО-ОБСЛУГовуюЮЧОГО ПЕРСОНАЛУ

на 2012 рік

(ортопедичне відділення)

№ з/п

Найменування структурних підрозділів

Підстава

Пункт наказу № 33

Найменування посад

Норматив

Установлено за нормативом

Ухвалено з урахуванням округлення

Затверджено на рік

Відхилення

Примітки

+

-

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

ЛІКАРІ

1

Ортопедичне відділення

дод. 29 розд. 8 наказу № 33

п. 2

Лікар-стоматолог-ортопед

посади розраховано від потреби населення та обсягів робіт

15537 (УОП) :  11 : 126 (УОП на 1ставку) = 11,21

11,25

11,00

 

0,25

 

п. 6б

Завідувач відділення

1 посада на відділення за наявності не менше
4 посад лікарів

10 посад лікарів

1,00

1,00

 

 

 

 

Всього лікарів

12,25

12,00

 

0,25

 

Середній медперсонал

2

Ортопедичне відділення

дод. 29 розд. 8 наказу № 33

п. 8

Сестра медична

1 посада на 1 посаду лікаря-стоматолога-ортопеда

11 х 1 = 11

11,00

5,00

 

6,00

 

п. 69

Технік зубний

посади розраховано від обсягів робіт, що визначаються за діючими нормами часу на зуботехнічні роботи

18648 (УОП) : 11 :  138,05 (УОП на 1 ставку) = 12,28

12,25

12,00

 

0,25

 

п. 14

Старший технік зубний

1 посада на 10 посад зубних техніків

1 х 10 = 1,0

1,00

 

 

1,00

 

п. 15

Завідувач зуботехнічної лабораторії

1 посада на лабораторію

 

 

1,00

1,00

 

 

 

Всього середній медперсонал

24,25

18,00

1,00

7,25

 

Молодший медичний персонал

3

Ортопедичне відділення

дод. 29 розд. 8 наказу № 33

п. 20

Молодша медична сестра

1 посада на 3 посади лікарів-стоматологів-ортопедів

11 : 3 = 3,66

3,75

3,75

 

 

 

 

 

 

п. 20

Молодша медична сестра

1 посада на 20 посад зубних техніків

12 : 20 = 0,60

0,50

0,25

 

0,25

 

 

 

 

п. 13

Реєстратор медичний

1 посада на 7 посад лікарів стоматологів- ортопедів

1 х 11 : 7 = 1,57

1,50

1,50

 

 

 

 

Всього молодший медперсонал

5,75

5,50

 

0,25

 

Господарсько-обслуговуючий персонал

4

Ортопедичне відділення

дод. 46 наказу № 33

дод. 45 п. 9б

Касир

1 посада на 10 посад лікарів

 

1,00

1,00

 

 

 

п. 1.17

Економіст з фінансової роботи

1 посада на 5 та більше посад лікарів

11 лікарів

1,00

1,00

 

 

 

п. 3.4

Завідувач господарства

0,5 посади на 5 — 40 лікарських посад

11 лікарів

0,50

1,00

0,50

 

від. заміни

дод. 45 п. 7 примітки

Бухгалтер

за 2011 рік обсяг платних послуг — 1252,88 тис. грн., що становить 34 % від суми асигнувань за загальним фондом — 3705,8 тис грн.

 

2,00

1,00

 

1,00

 

 

Всього лікарів

4,50

4,00

0,50

1,00

 

 

Всього по відділенню :

46,75

39,50

1,50

8,75

 

у т. ч.:

лікарі

 

 

12,25

12,00

 

0,25

 

 

 

середній медперсонал

 

 

24,25

18,00

1,00

7,25

 

 

 

молодший медперсонал

 

 

5,75

5,50

 

0,25

 

 

 

інший персонал

 

 

4,50

4,00

0,50

1,00

 

Головний лікар Б. І. Красіков

Заступник головного лікаря з економічних питань О. М. Сахно

 

Додаток 3

«ЗАТВЕРДЖУЮ»

Штат у кількості 22,0 штатних одиниць

з місячним фондом заробітної плати 35009,13 грн.

(тридцять п’ять тисяч дев’ять грн. 13 коп.)

Директор Департаменту охорони здоров’я

міської ради

_________________ К.П. Карпенко

«_____» ________________ 2012 рік


ШТАТНИЙ РОЗПИС

працівників апарату управління та господарсько-обслуговуючого

персоналу на 2012 р.

з 01.10.2012 р.

Комунальний заклад охорони здоров’я «Міська стоматологічна поліклініка»

(повна назва закладу охорони здоров’я)

61085 м. Харків, вул. Петрова, 45

(поштовий індекс, адреса)

№ з/п

Назва структурного підрозділу та посад

Тарифний розряд

К-ть штатн. один.

Посадовий оклад (грн.)

Доплати (грн.)

Надбавки за вислугу років, класність (грн.)

Місячний фонд заробітної плати (грн.)

Фонд заробітної плати на 3 місяці (грн.)

1

2

3

4

5

6

7

8

9

Розділ 1. Адміністративно-управлінський персонал

1

Головний лікар

17

1

2838,53

 

567,71

3406,24

10218,72

2

Заступник головного лікаря з медичної частини

17

1

2715,53

 

814,66

3530,19

10590,57

3

Заступник головного лікаря з економічних питань

17

1

2346,00

 

 

2346,00

7038,00

4

Начальник штабу цивільної оборони

11

0,5

1621,00

 

 

810,50

2431,50

5

Статистик медичний

6

2

1193,00

 

357,90

2743,90

8231,70

6

Головний бухгалтер

17

1

2222,00

 

 

2222,00

6666,00

7

Бухгалтер (з дипломом спеціаліста) 1/к

9

2,5

1424,00

 

 

3560,00

10680,00

8

Бухгалтер 2/к

7

1,5

1267,00

 

 

1900,50

5701,50

9

Економіст з праці 1/к

8

1,0

1350,00

 

 

1350,00

4050,00

10

Інженер з охорони праці

8

1

1350,00

 

 

1350,00

4050,00

11

Інженер

8

0,5

1350,00

 

 

675,00

2025,00

12

Технік

6

1

1193,00

 

 

1193,00

3579,00

13

Інспектор з кадрів

6

1

1193,00

 

 

1193,00

3579,00

14

Завідувач господарства

7

1

1267,00

 

 

1267,00

3801,00

Всього, розділ 1

 

16,00

 

 

 

27547,33

82641,99

Розділ 2. Господарсько-обслуговуючий персонал

1

Секретар-друкарка

4

1

1143,00

 

 

1143,00

3429,00

2

Оператор комп’ютерного набору

4

1

1143,00

 

 

1143,00

3429,00

3

Водій автотранспортних засобів (ВАЗ 21043 спеціалізований) 1 класу

2

1,5

1347,60

 

 

2021,40

6064,20

4

Водій автотранспортних засобів (ВАЗ 2107)

2

1,5

1347,60

 

 

2021,40

8085,60

5

Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування

3

0,5

1133,00

 

 

566,50

1699,50

6

Монтажник санітарно-технічного устаткування

3

0,5

1133,00

 

 

566,50

1699,50

Всього, розділ 2

 

6,00

 

7461,80

22385,40

Всього, розділ 1,2

 

22,00

 

 

1740,27

35009,13

105027,39

у тому числі:

 

 

 

 

 

 

 

лікарі

 

2

 

6936,43

20809,29

фахівці з базовою
та неповною вищою медичною освітою

 

2

 

 

 

2743,90

8231,70

спеціалісти

 

12,00

 

17867,00

53601,00

інші

 

6,00

 

7461,80

22385,40

Головний лікар

 

Б. І. Красіков

Заст. головного лікаря з економічних питань

 

О. М. Сахно

Головний бухгалтер

 

Д. М. Куца

 

Додаток 4

 

«ЗАТВЕРДЖУЮ»

Штат у кількості 142 штатних одиниці

з місячним фондом заробітної плати 213410,01 грн.

(двісті тринадцять тисяч чотириста десять грн. 11 коп.)

Директор Департаменту охорони здоров’я

міської ради

_________________ К. П. Карпенко

«_____» ________________ 2012 рік

ШТАТНИЙ РОЗПИС

медичного персоналу на 2012 р.

З 01.10.2012 р.

Комунальний заклад охорони здоров’я «Міська стоматологічна поліклініка»

(повна назва закладу охорони здоров’я)

61085 м. Харків, вул. Петрова, 45

(поштовий індекс, адреса)

№ з/п

Назва структурного підрозділу та посад

Тарифний розряд

К-ть штатн. один.

Посадовий оклад (грн.)

Доплати (грн.)

Надбавки за вислугу років (грн.)

Місячний фонд заробітної плати (грн.)

Фонд заробітної плати на 3 місяці (грн.)

1

2

3

4

5

6

7

8

9

Розділ 3. Загальнополіклінічний персонал

1

Головна медсестра зі стоматології 1/к

11

1

1853,91

 

370,78

2224,69

6674,07

2

Сестра-господиня

4

1

1143,00

 

 

1143,00

3429,00

Всього

 

2

 

 

370,78

3367,69

10103,07

Поліклініка
ортодонтичне відділення

1

Завідувач відділення лікар-стоматолог-ортодонт

13

1

2335,00

 

467,00

2802,00

8406,00

2

Лікар-стомататолог-ортодонт 1/к

12

3

1745,00

 

1221,50

6456,50

19369,50

3

Лікар-стоматолог-ортодонт 2/к

11

1,5

1621,00

 

162,10

1783,10

5349,30

4

Лікар-стоматолог-ортодонт б/к

10

3,5

1498,00

 

561,75

5804,75

17414,25

5

Сестра медична зі стоматології 1/к

8

1,5

1350,00

 

202,50

2227,50

6682,50

6

Сестра медична зі стоматології 2/к

7

1

1267,00

 

 

1267,00

3801,00

7

Сестра медична зі стоматології б/к

6

1,5

1193,00

 

178,95

1968,45

5905,35

8

Технік зубний в/к

9

5,25

1424,00

 

1530,80

9006,80

27020,40

9

Технік зубний 1/к

8

1

1350,00

 

270,00

1620,00

4860,00

10

Технік зубний б/к

6

1,25

1193,00

 

447,38

1938,63

5815,89

11

Молодша медсестра

3

3

1133,00

 

 

3399,00

10197,00

Всього ортод. від.

 

23,5

 

 

5041,98

38273,73

114821,19

1-ше терапевтичне відділення

1

Завідувач відділення лікар-стоматолог-терапевт

13

1

2335,00

 

467,00

2802,00

8406,00

2

Лікар-стоматолог-терапевт в/к

13

1

1868,00

 

560,40

2428,40

7285,20

3

Лікар-стоматолог- терапевт 1/к

12

6,5

1745,00

 

2617,50

13960,00

41880,00

4

Лікар-стоматолог-терапевт 2/к

11

3,25

1621,00

 

567,35

4619,85

13859,55

5

Лікар-стоматолог-терапевт б/к

10

4,75

1498,00

 

299,60

5917,10

17751,30

6

Сестра медична зі стоматології в/к

9

1

1424,00

 

427,20

1851,20

5553,60

7

Сестра медична зі стоматології 1/к

8

1

1350,00

 

405,00

1755,00

5265,00

8

Сестра медична зі стоматології 2/к

7

4

1267,00

 

126,70

1393,70

4181,10

9

Сестра медична зі стоматології б/к

6

2

1193,00

 

 

1193,00

3579,00

10

Молодша медсестра

3

6

1133,00

 

 

6798,00

20394,00

Всього 1 від.

 

30,5

 

 

5470,75

42718,25

128154,75

2-ге терапевтичне відділення

1

Завідувач відділення лікар- стоматолог-терапевт

13

1

2335,00

 

700,50

3035,50

9106,50

2

Лікар-стоматолог-терапевт 1/к

12

10

1745,00

 

3839,00

19544,00

58632,00

3

Лікар-стоматолог-терапевт 2/к

11

0,5

1621,00

 

81,05

891,55

2674,65

4

Лікар-стоматолог-терапевт б/к

10

4,75

1498,00

 

374,50

6366,50

19099,50

5

Сестра медична зі стоматології 1/к

8

2

1350,00

 

405,00

1755,00

5265,00

6

Сестра медична зі стоматології 2/к

7

5,5

1267,00

 

506,80

4307,80

12923,40

7

Сестра медична зі стоматології б/к

6

2

1193,00

 

 

2386,00

7158,00

8

Молодша медсестра

3

5

1133,00

 

 

5665,00

16995,00

Всього 2 від.

 

30,75

 

 

5906,85

43951,35

131854,05

3-тє лікувальне відділення

1

Завідувач відділення лікар- стоматолог-хірург

14

1

2490,00

 

747,00

3237,00

9711,00

2

Лікар-стоматолог-хірург в/к

14

0,5

1992,00

74,70

249,00

1319,70

3959,10

3

Лікар-стоматолог-хірург 1/к

13

3,5

1868,00

 

1587,80

8125,80

24377,40

4

Лікар-стоматолог-хірург б/к

11

1

1621,00

 

162,10

1783,10

5349,30

5

Лікар-стоматолог-хірург б/к

10

0,5

1498,00

 

 

749,00

2247,00

6

Лікар-анестезіолог б/к

11

0,5

1621,00

 

243,15

1053,65

3160,95

7

Лікар-стоматолог-терапевт в/к

10

1

1498,00

 

149,80

1647,80

4943,40

8

Лікар-стоматолог-терапевт 1/к

12

1

1745,00

 

523,50

2268,50

6805,50

9

Сестра медична зі стоматології 1/к

7

1,50

1267,00

 

190,05

2090,55

6271,65

10

Сестра медична зі стоматології б/к

6

4,50

1193,00

 

119,30

5487,80

16463,40

11

Сестра медична — анестезист в/к

10

0,5

1498,00

 

224,70

973,70

2921,10

12

Молодша медична сестра

3

4,00

1133,00

 

 

4532,00

13596,00

Всього 3 від.

 

19,50

 

74,70

4196,40

33268,60

99805,80

відділення дитячого прийому

1

Завідувач відділення лікар-стоматолог дитячий

13

1

2335,00

 

700,50

3035,50

9106,50

2

Лікар-стоматолог дитячий 1/к

12

5

1745,00

 

1745,00

10470,00

31410,00

3

Лікар-стоматолог дитячий 2/к

11

4

1621,00

 

486,30

5349,30

16047,90

4

Лікар-стоматолог дитячий б/к

10

2,75

1498,00

 

299,60

4419,10

13257,30

5

Сестра медична зі стоматології 2/к

7

2

1267,00

 

253,40

1520,40

4561,20

6

Сестра медична зі стоматології б/к

6

5

1193,00

 

775,45

6740,45

20221,35

7

Молодша медична сестра

3

4

1133,00

 

 

4532,00

13596,00

Всього дитяче від.

 

23,75

 

0,00

4260,25

36066,75

108200,25

1

Лікар-інтерн

9

2

1424,00

 

 

2848,00

8544,00

допоможні лікувально-діагностичні підрозділи

1

Рентгенолаборант в/к

9

1

1637,60

 

491,28

2128,88

6386,64

2

Рентгенолаборант б/к

7

1

1457,05

 

145,71

1602,76

4808,27

3

Молодша медична сестра

3

1

1133,00

 

 

1133,00

3399,00

Всього

 

3

 

 

636,99

4864,64

14593,91

реєстратура

1

Реєстратор медичний

5

6

1153,00

 

 

6918,00

20754,00

2

Молодша медсестра

3

1

1133,00

 

 

1133,00

3399,00

Всього

 

7

 

 

 

8051,00

24153,00

Всього по мед. персоналу, у т. ч.:

 

142,00

 

74,70

25884,00

213410,01

640230,02

лікарі

 

65,50

 

74,70

18813,00

122717,70

368153,10

фахівці з базовою та неповною вищою медичною освітою

 

45,50

 

 

7071,00

55439,31

166317,92

молодший медперсонал

 

24,00

 

 

 

27192,00

81576,00

інші

 

7,00

 

 

 

8061,00

24183,00

Головний лікар

 

Б. І. Красіков

Заступник головного лікаря з економічних питань

 

О. М. Сахно

Головний бухгалтер

 

Д. М. Куца

 

Додаток 5

 

ЗАТВЕРДЖУЮ

Штат у кількості 4 штатних одиниць

з місячним фондом заробітної плати 5101,00 грн.

(п’ять тисяч сто одна грн. 00 коп.)

Директор Департаменту охорони здоров’я міської ради

_____________ К. П. Карпенко

«___»________________2012 рік

ШТАТНИЙ РОЗПИС

працівників апарату управління, господарсько-обслуговуючого персоналу

за рахунок коштів спеціального фонду на 2012 рік

з 01.10.2012 року

Комунальний заклад охорони здоров’я «Міська стоматологічна поліклініка»

(повна назва закладу охорони здоров’я)

61085 м. Харків, вул. Петрова, 45

(поштовий індекс, адреса)

№ з/п

Назва структурного підрозділу та посад

Тарифний розряд

К-ть штатних одиниць

Посадовий оклад (грн.)

Доплати (грн.)

Надбавки за складність і напруженість у роботі (грн.)

Місячний фонд заробітної плати (грн.)

Фонд заробітної плати
на 3 місяці (грн.)

Розділ 1. Апарат управління

1

Бухгалтер (2/к)

7

1,00

1267,00

 

 

1267,00

3801,00

2

Економіст з фінансової роботи

9

1,00

1424,00

 

 

1424,00

4272,00

3

Завідувач господарства

7

1,00

1267,00

 

 

1267,00

3801,00

Всього, розділ 1

 

3,00

 

 

 

3958,00

11874,00

Розділ 2. Господарсько-обслуговуючий персонал

1

Касир

4

1,00

1143,00

 

 

1143,00

3429,00

Всього, розділ 2

 

1,00

 

 

 

1143,00

3429,00

Всього апарат управління та господарсько-обслуговуючий персонал

Всього

 

4,00

 

 

 

5101,00

15303,00

у тому числі: спеціалісти

 

3,00

 

 

 

3958,00

11874,00

інші

 

1,00

 

 

 

1143,00

3429,00

Головний лікар

 

Б. І. Красіков

Заступник головного лікаря з економічних питань

 

О. М. Сахно

Головний бухгалтер

 

Д. М. Куца

 

Додаток 6

 

ЗАТВЕРДЖУЮ

Штат у кількості 35,5 штатної одиниці

з місячним фондом заробітної плати 55752,17 грн.

(п’ятдесят п’ять тисяч сімсот п’ятдесят дві грн. 17 коп.)

Директор Департаменту охорони здоров’я міської ради

_____________ К. П. Карпенко

«___»________________2012 рік

 

ШТАТНИЙ РОЗПИС

медичного персоналу

за рахунок коштів спеціального фонду на 2012 рік

з 01.10.2012 року

Комунальний заклад охорони здоров’я «Міська стоматологічна поліклініка»

(повна назва закладу охорони здоров’я)

61085 м. Харків, вул. Петрова, 45

(поштовий індекс, адреса)

№ з/п

Назва структурного підрозділу та посад

Тарифний розряд

К-ть штатних одиниць

Посадовий оклад (грн.)

Доплати за збільшений обсяг виконуваних робіт (грн.)

Надбавки за складність і напруженість у роботі (грн.)

Надбавка за вислугу років (грн.)

Місячний фонд заробітної плати (грн.)

Фонд заробітної плати на 3 місяці (грн.)

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Розділ 3. Ортопедичне відділення

1

Завідувач відділення лікар-стоматолог-ортопед (в/к)

13

1,00

2335,00

 

 

700,50

3035,50

9106,50

2

Лікар-стоматолог-ортопед (в/к)

13

2,25

1868,00

 

 

1260,90

5463,90

16391,70

3

Лікар-стоматолог-ортопед (1/к)

12

5,25

1745,00

 

 

2181,25

11342,50

34027,50

4

Лікар-стоматолог-ортопед (2/к)

11

1,25

1621,00

 

 

283,68

2309,93

6929,79

5

Лікар-стоматолог-ортопед (б/к)

10

1,25

1498,00

 

 

187,25

2059,75

6179,25

6

Лікар-стоматолог-ортопед (б/к)

10

0,50

1572,9

 

 

 

786,45

2359,35

7

Лікар-стоматолог-ортопед

11

0,50

0,00

 

 

 

0,00

0,00

8

Завідувач зуботехнічної лабораторії (в/к)

9

1,00

1708,80

 

 

512,64

2221,44

6664,32

9

Технік зубний (в/к)

9

4,25

1424,00

 

 

1815,60

7867,60

23602,80

10

Технік зубний (1/к)

8

5,50

1350,00

 

 

1822,50

9247,50

27742,50

11

Технік зубний

8

2,25

0,00

 

 

 

0,00

0,00

12

Сестра медична
зі стоматології (1/к)

8

2,00

1350,00

 

 

675,00

3375,00

10125,00

13

Сестра медична
зі стоматології (2/к)

7

2,00

1267,00

 

 

380,10

2914,10

8742,30

14

Сестра медична
зі стоматології (б/к)

7

1,00

0,00

 

 

0,00

0,00

0,00

15

Молодша сестра медична

3

3,00

1133,00

 

 

 

3399,00

10197,00

Реєстратура

16

Реєстратор медичний

5

1,50

1153,00

 

 

 

1729,50

5188,50

Всього, розділ 3

 

35,50

 

 

 

9819,42

55752,17

167256,51

Всього ортопедичне відділення:

 

 

35,50

 

 

 

 

55752,17

167256,51

у т. ч. лікарі:

 

12,00

 

 

 

 

24998,03

74994,09

фахівці з базовою та неповною вищою медичною освітою

 

18,00

 

 

 

 

25625,64

76876,92

молодший медичний персонал

 

4,00

 

 

 

 

3399,00

10197,00

інші

 

1,50

 

 

 

 

5128,50

15385,50

Головний лікар

 

Б. І. Красіков

Заступник головного лікаря з економічних питань

 

О. М. Сахно

Головний бухгалтер

 

Д. М. Куца

 

Теги розпис
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі