Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Редакція ББ
Новини

УНЕСЕНО ЗМІНИ ДО ІНСТРУКЦІЇ З ОРГАНІЗАЦІЇ ХАРЧУВАННЯ ДІТЕЙ У ДОШКІЛЬНИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДАХ

Спільним наказом МОНмолодьспорту та МОЗ від 26.02.2013 р. № 202/165 унесено зміни до Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах, затвердженої наказом МОН та МОЗ від 17.04.2006 р. № 298/227.

Відповідно до внесених змін:

— об’єми готових страв визначені тепер і для дітей віком від 1 до 2 років та від 3 до 5 років;

— з органом Державної санітарно-епідемічної станції погоджується не лише примірне двотижневе меню, але й будь-які зміни до нього;

— визначена вимога щодо складання додаткового меню-розкладу у випадку якщо прийшло 4 і більше дітей від кількості дітей, на яких було розраховано меню;

— визначена вимога щодо зазначення дати та часу на відібраних пробах страв;

— виключено вимогу щодо проведення С-вітамінізації;

— при прийнятті продуктів харчування треба мати позитивний висновок санітарно-епідеміологічної експертизи;

— висунуті вимоги щодо жирності сметани, яку можна використовувати для приготування їжі дітям;

— висунута вимога щодо наявності позитивного висновку санітарно-епідеміологічної експертизи про дозвіл на застосування мийних і дезінфекційних засобів;

— дозволено самостійне використання дошкільними навчальними закладами для боротьби з комахами і гризунами хімічних препаратів, дозволених державною санітарно-епідеміологічною експертизою;

— висунуті вимоги щодо оформлення та термінів зберігання документації з організації харчування.

Також звернемо увагу на те, що дещо змінена таблиця «Питома вага неїстівної частини харчових продуктів».

З’явились і нові додатки, такі як «Норми заміни деяких продуктів», «Норми води та солі для варки каш на 1 кг крупи», «Норми втрати маси продуктів і страв при термічній обробці (%)».

Наказ № 202/165 набере чинності з дня його офіційного опублікування.

 

ЯК ПІДТВЕРДИТИ НЕПРАВИЛЬНІСТЬ РОБОТИ ВОДО- ТА ТЕПЛОЛІЧИЛЬНИКІВ

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, у листі від 31.12.2012 р. нагадала: якщо у споживача води чи теплової енергії (фізособи або юрособи) виникли сумніви щодо придатності до застосування і правильності експлуатації засобів вимірювальної техніки, то він має право ініціювати експертну повірку цих приладів.

Аби провести таку процедуру, споживачу потрібно подати відповідну письмову заяву до територіальних органів, уповноважених (акредитованих) проводити таку повірку.

Якщо результати повірки засвідчать непридатність лічильників, то на вимогу споживача йому повинні видати довідку про непридатність таких вимірювальних приладів.

 

ЗАТВЕРДЖЕНО ПЕРЕЛІК ЛІКАРСЬКИХ ЗАСОБІВ, ЯКІ ВІДПУСКАЮТЬСЯ БЕЗ РЕЦЕПТІВ З АПТЕК

МОЗ наказом від 26.02.2013 р. № 166 затвердило Перелік лікарських засобів, дозволених до застосування в Україні, які відпускаються без рецептів з аптек та їх структурних підрозділів.

Також визнано таким, що втратив чинність, наказ МОЗ від 03.02.2012 р. № 78, яким затверджено попередній аналогічний Перелік.

Наказ № 166 набере чинності з дня його офіційного опублікування.

 

ОДНОРАЗОВА ДОПОМОГА ДІТЯМ-СИРОТАМ І ДІТЯМ, ПОЗБАВЛЕНИМ БАТЬКІВСЬКОГО ПІКЛУВАННЯ, У 2013 РОЦІ

Кабмін постановою від 27.03.2013 р. № 209 вніс зміну до п. 2 своєї постанови «Про затвердження Порядку надання одноразової допомоги дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування, після досягнення 18-річного віку» від 25.08.2005 р. № 823.

Відповідно до цієї зміни розмір одноразової допомоги дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування, у 2013 році залишився таким самим, що й у 2012 році, і становить 1810 грн. на одну дитину.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі