Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Редакція ББ
Новини

ІНДЕКС ІНФЛЯЦІЇ ЗА БЕРЕЗЕНЬ 2013 РОКУ — 100,0 %

За повідомленням Держслужби статистики, індекс споживчих цін (індекс інфляції) за березень 2013 року склав 100,0 %.

 

КУПУЮЧИ ЛІКИ ЗА БЮДЖЕТНІ КОШТИ, ПАМ’ЯТАЙТЕ ПРО СПЕЦПОЗНАЧКИ

МОЗ наказом «Про внесення зміни до пункту 2
наказу Міністерства охорони здоров’я України від 16 липня 2012 року № 534» від 01.02.2013 р. № 87
затвердило ще один спосіб позначення лікарських засобів, які закуповують за бюджетні кошти.

Зокрема, такі лікарські засоби повинні бути позначені або штампом червоного кольору з написом «Бюджетна закупівля» (як це було раніше), або стикером із написом червоного кольору «Бюджетна закупівля». Такі позначки наносяться на зовнішню (вторинну) упаковку лікарських засобів, у тому числі медичних імунобіологічних препаратів, що закуповуються за рахунок бюджетних коштів. У разі відсутності вторинної упаковки, за можливості, штамп або стикер наносяться на первинну упаковку.

Наказ № 87 набирає чинності з дня її офіційного опублікування.

 

ЗАТВЕРДЖЕНО ГРАНИЧНІ НОРМИ ВИТРАТ НА ХАРЧУВАННЯ, ЛІКУВАННЯ ТА КУЛЬТУРНЕ ОБСЛУГОВУВАННЯ ДІТЕЙ ЗАСТРАХОВАНИХ ОСІБ У ДЗО

Постановою правління ФССТВП «Про затвердження граничних норм витрат на харчування, лікування та культурне обслуговування дітей застрахованих осіб у дитячих закладах оздоровлення на 2013 рік» від 05.03.2013 р. № 5 визначено, що у 2013 році у дитячих закладах оздоровлення повинні застосовуватися такі граничні норми витрат на часткове фінансування (за рахунок коштів ФССТВП) з розрахунку в середньому на оздоровчу зміну:

— харчування дітей (у частині вартості набору продуктів харчування на одну дитину відповідно до норм, затверджених постановою КМУ «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах» від 22.11.2004 р. № 1591) — не більше 39 грн. на один людино-день;

— лікування та культурне обслуговування дітей — не більше 3 грн. на один людино-день.

Постанова № 5 набирає чинності з дня її офіційного опублікування.

 

СКАСОВАНО ФОРМУ ПОДОРОЖНЬОГО ЛИСТА ЛЕГКОВОГО АВТОМОБІЛЯ (ТИПОВА ФОРМА № 3)

Як відомо, свого часу Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення надлишкового державного регулювання у сфері автомобільних перевезень» від 05.07.2011 р. № 3565-VI (набрав чинності 14.08.2011 р.) було внесено зміни, зокрема, до Закону України «Про автомобільний транспорт» від 05.04.2001 р. № 2344-III, якими з останнього виключено згадку про подорожні листи.

У зв’язку з цим наявність подорожнього листа у водія та пред’явлення його представникам органів внутрішніх справ перестали бути обов’язковими , тобто перевіряти його наявність при перевезенні автомобілем вантажів та пасажирів співробітники ДАІ вже не повинні.

Незважаючи на втрату статусу документа, що підтверджує право здійснювати вантажні та пасажирські перевезення, подорожній лист цілком міг виконувати роль первинного документа в податково-бухгалтерських цілях. Зокрема, для первинного обліку роботи легкових автомобілів можна було використовувати форму подорожнього листа службового легкового автомобіля (типова форма № 3), затверджену наказом Держкомстату від 17.02.98 р. № 74 (далі — наказ № 74).

Проте з метою приведення своїх нормативно-правових актів у відповідність до Закону № 3565-VI Держслужба статистики наказом від 19.03.2013 р. № 95 визнала таким, що втратив чинність наказ № 74, у зв’язку з чим типова форма № 3 втратила статус первинного документа для визначення та обліку роботи транспортного засобу.

Водночас нагадаємо, що відповідно до п. 2.7 Положення про документальне забезпечення записів у бухгалтерському обліку, затвердженого наказом Мінфіну від 24.05.95 р. № 88, форму первинного документа для обліку роботи транспортного засобу установа може розробити самостійно. Головне, щоб розроблена форма мала всі обов’язкові реквізити, перелічені в п. 2.4 цього Положення. Таку самостійно розроблену форму та порядок її використання варто затвердити наказом (розпорядженням) керівника установи.

Наказ № 95 набере чинності з дня його офіційного опублікування.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі