Теми статей
Обрати теми

Коефіцієнти для коригування заробітної плати при розрахунку відпускних (за січень — червень 2013 року)

Редакція ББ
Стаття

КОЕФІЦІЄНТИ ДЛЯ КОРИГУВАННЯ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ ПРИ РОЗРАХУНКУ ВІДПУСКНИХ (ЗА СІЧЕНЬ — ЧЕРВЕНЬ 2013 РОКУ)

 

Валерій ШАШЕРІН, головний бухгалтер військової частини А4502

 

Пунктом 10 Порядку обчислення середньої заробітної плати, затвердженого постановою КМУ від 08.02.95 р. № 100 (далі — Порядок № 100), передбачено коригування сум виплат, що обчислюються виходячи із середньої заробітної плати.

Згідно з абз. 1 п. 10 Порядку № 100 у випадках підвищення тарифних ставок та посадових окладів на підприємстві, в установі, організації відповідно до актів законодавства, а також за рішеннями, передбаченими в колективних договорах (угодах), як у розрахунковому періоді, так і в періоді, упродовж якого за працівником зберігається середній заробіток, заробітна плата, уключаючи премії та інші виплати, що враховуються при обчисленні середньої заробітної плати, за проміжок часу до підвищення коригуються на коефіцієнт їх підвищення.

Виходячи з відкоригованої в такий спосіб заробітної плати в розрахунковому періоді визначається середньоденний (годинний) заробіток. Якщо підвищення тарифних ставок та окладів відбулося в періоді, протягом якого за працівником зберігався середній заробіток, за цим заробітком здійснюються нарахування тільки в частині, що стосується днів збереження середньої заробітної плати із дня підвищення тарифних ставок (окладів) (абз. 2 п. 10 Порядку № 100).

Коефіцієнт, на який необхідно коригувати виплати, що включаються до середнього заробітку, розраховується шляхом ділення окладу (тарифної ставки), установленого після підвищення, на оклад (тарифну ставку) до підвищення. Для кожного працівника необхідно розраховувати свої коефіцієнти коригування.

Особливо актуальне проведення коригування середньої заробітної плати для тих працівників бюджетних організацій, посадові оклади яких визначаються на основі Єдиної тарифної сітки (далі — ЄТС). Так, відповідно до постанови КМУ від 11.01.2012 р. № 10 у 2012 році розміри посадових окладів змінювалися кілька разів, а саме, посадові оклади працівників:

1 — 5-го тарифних розрядів з 1 січня, 1 квітня, 1 липня, 1 жовтня, 1 грудня 2012 року встановлювалися у фіксованих розмірах;

6 — 25-го тарифних розрядів розраховувалися виходячи з посадового окладу (тарифної ставки) працівника 1-го тарифного розряду, розмір якого дорівнював: з 1 січня — 773 грн.; 1 квітня — 794 грн.; 1 липня — 802 грн.; 1 вересня — 807 грн.; 1 жовтня — 823 грн.; 1 грудня — 839 грн.

У 2013 році посадові оклади працівників на основі ЄТС визначено постановою КМУ «Про підвищення оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» від 27.03.2013 р. № 197 (див. «Бюджетна бухгалтерія», 2013, № 14). Так, з 1 січня 2013 року для працівників:

1 — 5-го тарифних розрядів установлено фіксовані посадові оклади, а саме: для працівників 1-го тарифного розряду — 1147 грн., 2-го — 1152 грн., 3-го — 1162 грн., 4-го — 1172 грн. і 5-го — 1182 грн.;

6 — 25-го тарифних розрядів оклади розраховуються виходячи з посадового окладу (тарифної ставки) працівника 1-го тарифного розряду, розмір якого дорівнює 852 грн.

Оскільки постанову № 197 опубліковано у квітні 2013 року, а заробітну плату працівникам у І кварталі 2013 року було виплачено виходячи з окладів, що діяли з грудня 2012 року (за винятком окладів працівників 1 — 2-го тарифних розрядів, які були встановлені на рівні мінімальної заробітної плати, тобто в розмірі 1147 грн.), оплата праці працівників з 2-го по 25-й тарифні розряди підлягає перерахунку за І квартал 2013 року. При цьому слід мати на увазі таке.

 

Нюанси проведення перерахунку

Перерахунок зарплати. Для проведення перерахунку керівник установи повинен видати наказ, в якому слід обумовити порядок проведення такого перерахунку. У зв’язку зі збільшенням посадових окладів «заднім числом» необхідно здійснити перерахунок:

а) нарахованої за січень — березень 2013 року зарплати виходячи з нових розмірів посадових окладів та донарахувати суми, яких не вистачає. При цьому йдеться про перерахунок та донарахування не лише посадових окладів, а й інших обов’язкових виплат, які розраховуються виходячи з розміру посадового окладу, наприклад, надбавки за вислугу років або матеріальної допомоги на оздоровлення. При донарахуванні заробітної плати працівникам потрібно пам’ятати про те, що всі нарахування працівникам має бути здійснено в межах фонду оплати праці, затвердженого кошторисом. Якщо коштів не вистачить, доведеться переглянути розміри встановлених необов’язкових надбавок (наприклад, за високі досягнення у праці) у бік їх зменшення.

Накази щодо преміювання працівників може бути скасовано або змінено виходячи з обсягу видатків на оплату праці, передбаченого кошторисом;

б) зарплати працівників, які звільнилися в січні — березні 2013 року. Суми донарахованої заробітної плати має бути виплачено звільненим працівникам, а якщо такі працівники не звернуться за донарахованою сумою в установлений строк — перераховано на депонент. У цьому контексті нагадаємо про особливості визначення бази обкладення єдиним внеском на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі — ЄСВ) за тими виплатами, що нараховуються працівникам після їх звільнення. Так, згідно з ч. 2 ст. 7 Закону України «Про збір і облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 08.07.2010 р. № 2464-VI для осіб, які працюють у сільському господарстві, зайняті на сезонних роботах, виконують роботи (надають послуги) за договорами цивільно-правового характеру, творчих працівників та інших осіб, які отримують заробітну плату (дохід) за виконану роботу (надані послуги), строк виконання яких перевищує календарний місяць, ЄСВ нараховується на суму, що визначається шляхом ділення заробітної плати (доходу), виплаченої за результатами роботи, на кількість місяців, за які вона нарахована.

Зверніть увагу: зазначений порядок нарахування ЄСВ поширюється також на осіб, яким після звільнення з роботи нараховано заробітну плату (дохід) за відпрацьований час або згідно з рішенням суду — середню заробітну плату за вимушений прогул (див. листи ПФУ від 07.09.2011 р. № 18794/03-30, від 30.08.2011 р. № 18177/03-20, від 22.10.2012 р. № 21362/н-11), а саме:

— зарплата за відпрацьований час, яка нарахована після звільнення працівника, обкладається ЄСВ (наприклад, премія, нарахована після звільнення працівника);

— виплати за невідпрацьований час (наприклад, компенсація за невикористану відпустку) або виплати, що не є заробітною платою за відпрацьований час (наприклад, сума лікарняних), нараховані після звільнення працівника, ЄСВ не обкладаються;

в) виплат, нарахованих у січні — березні 2013 року, виходячи з середньої зарплати, розрахованої згідно з Порядком № 100, з урахуванням нових коефіцієнтів коригування.

Також додамо, що надалі при розрахунку виплат виходячи із середньої зарплати всі донарахування слід рознести за відповідними місяцями, щоб правильно розрахувати середню заробітну плату (див. лист Мінсоцполітики від 09.12.2011 р. № 1105/13/81-11).

Згідно з п.п. 1.6.2 Інструкції зі статистики заробітної плати, затвердженої наказом Держкомстату від 13.01.2004 р. № 5 (далі — Інструкція № 5), якщо нарахування фонду оплати праці здійснюються за попередній період, то вони відображаються у фонді оплати праці того місяця, в якому були здійснені такі нарахування.

Лікарняні. Що стосується лікарняних та декретних, які були нараховані за січень — березень 2013 року, то їх перераховувати не потрібно. Згідно з п.п. 1.6.2 Інструкції № 5, якщо нарахування фонду оплати праці здійснюється за попередній період, зокрема у зв’язку з уточненням кількості відпрацьованого часу, виявленням помилок, то донараховані суми відображаються у фонді оплати праці того місяця, в якому вони були нараховані. Із цього випливає: якщо в одному з місяців розрахункового періоду було здійснено коригування суми заробітної плати (у бік збільшення чи зменшення), то до розрахунку середньої зарплати цього місяця необхідно включити зарплату з урахуванням такого коригування. Це пояснюється тим, що згідно з п. 9 Порядку розрахунку середньої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) для розрахунку виплат за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням, затвердженого постановою КМУ від 26.09.2001 р. № 1266, при обчисленні середньої зарплати для розрахунку лікарняних до розрахунку включається сума оплати праці, з якої в розрахунковому періоді сплачено ЄСВ.

ПДФО. У зв’язку з донарахуванням доходу необхідно переглянути право кожного працівника на податкову соціальну пільгу в кожному окремому місяці та правильність утримання податку на доходи фізосіб.

 

Коефіцієнти коригування зарплати

Далі в таблиці наведемо коефіцієнти коригування середньої заробітної плати при обчисленні відпускних, що нараховуються за період з січня по червень 2013 року. Коефіцієнти розраховано виходячи з розмірів посадових окладів, що діють на сьогодні.

Розповімо, як користуватися таблицею. У колонці 1 таблиці вказано місяць виходу працівника у відпустку, у колонці 2 — тарифний розряд згідно з ЄТС. У решті колонок (з 3 по 20) зазначені місяці 2012 і 2013 років, які включаються до розрахункового періоду для обчислення відпускних (прокреслення у графі означає, що цей місяць до розрахункового періоду не входить), та проставлені вже розраховані коефіцієнти коригування заробітної плати за тарифними розрядами. Коригування здійснюється шляхом множення нарахованої заробітної плати за кожний розрахунковий місяць на свій коригуючий коефіцієнт.

Приклад. Працівник іде у відпустку в березні 2013 року, йому встановлено 12-й тарифний розряд. У колонці 1 таблиці знаходимо березень (місяць відходу у відпустку), а в колонці 2 — тарифний розряд працівника (12-й). Напроти 12-го тарифного розряду в колонках 3 — 20 таблиці наведено коефіцієнти коригування зарплати за кожний місяць розрахункового періоду (при розрахунковому періоді менше 12 місяців ураховується фактична кількість відпрацьованих місяців у розрахунковому періоді до виходу у відпустку). Визначимо коефіцієнти підвищення для проведення коригування:

 

Розмір посадового окладу

Коефіцієнт підвищення

З 1 квітня 2012 року — 1683 грн.

К1 = 1,0268 (1683 грн. : 1639 грн.)

З 1 липня 2012 року — 1700 грн.

К2 = 1,0101 (1700 грн. : 1683 грн.)

З 1 вересня 2012 року — 1711 грн.

К3 = 1,0065 (1711 грн. : 1700 грн.)

З 1 жовтня 2012 року — 1745 грн.

К4 = 1,0199 (1745 грн. : 1711 грн.)

З 1 грудня 2012 року — 1779 грн.

К5 = 1,0195 (1779 грн. : 1745 грн.)

З 1 січня 2013 року — 1806 грн.

К6 = 1,0152 (1806 грн. : 1779 грн.)

 

Таким чином, заробітна плата за березень 2012 року коригується на коефіцієнти підвищення посадового окладу К1, К2, К3, К4, К5, К6, тобто на коефіцієнт 1,1019 (1,0268 х 1,0101 х 1,0065 х 1,0199 х 1,0195 х 1,0152).

Розраховані в такий спосіб коефіцієнти коригування наведені в таблиці напроти відповідного місяця розрахункового періоду.

Для виконання вимог п. 10 Порядку № 100 коригуванню підлягають ті виплати, які враховуються при обчисленні середнього заробітку згідно з цим Порядком. Виплати, що враховуються під час обчислення середнього заробітку, наведено в п. 3 Порядку № 100. Перелік виплат, які не беруть участі в розрахунку середнього заробітку, наведено в п. 4 цього Порядку. Наприклад, сума індексації включається до розрахунку середньої заробітної плати, що розраховується згідно з Порядком № 100 (див. лист Мінпраці від 11.06.2007 р. № 371/13/155-07), тому сума індексації зарплати, разом із заробітною платою, що бере участь у розрахунку середнього заробітку, при проведенні коригування заробітної плати помножується на відповідні коефіцієнти коригування.

У разі зміни тарифної ставки (посадового окладу) працівника у зв’язку з присвоєнням вищого розряду, переведенням на іншу вищеоплачувану роботу (посаду) тощо коригування середньої заробітної плати не здійснюється (абз. 3 п. 10 Порядку № 100). Тут мається на увазі, що при проведенні коригування зарплати не враховується підвищення окладу в місяці присвоєння вищого розряду, переведення на іншу вищеоплачувану роботу (посаду) тощо. Якщо в розрахунковому періоді працівника було переведено на роботу з вищим або нижчим тарифним розрядом, то коригування здійснюється за коефіцієнтами відповідного місяця розрахункового періоду з урахуванням конкретних тарифних розрядів у таких місяцях (з віднесенням кожної з цих посад до певного тарифного розряду). Приклади проведення коригування в цих випадках наведено в газеті «Бюджетна бухгалтерія», 2010, № 29, с. 29; 2011, № 16, с. 39.

Також нагадаємо, що при підвищенні окладів (ставок) коригування середньої заробітної плати здійснюється не лише при обчисленні відпускних, а і в інших випадках визначення середнього заробітку згідно з Порядком № 100 (для оплати відряджень, виплати вихідної допомоги, направлення працівників на обстеження до медичних закладів, звільнення працівників-донорів від роботи, визначення суми матеріальної допомоги, що виплачується в розмірі середньомісячної заробітної плати, тощо).

Зверніть увагу: бюджетні організації зобов’язані дотримуватися вимог п. 10 Порядку № 100. Непроведення коригування заробітної плати є порушенням законодавства про оплату праці.

 

КОЕФІЦІЄНТИ КОРИГУВАННЯ ПРИ ВИХОДІ
У ВІДПУСТКУ В ПЕРШОМУ ПІВРІЧЧІ 2013 РОКУ

Місяць відходу у відпустку
у 2013 році

Тарифний розряд за ЄТС

Коригуючі коефіцієнти за місяцями розрахункового періоду

2012 рік

2013 рік

01

02

03

04

05

06

07

08

09

10

11

12

01

02

03

04

05

06

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

Січень

1

1,0690

1,0690

1,0690

1,0484

1,0484

1,0484

1,0408

1,0408

1,0408

1,0259

1,0259

1,0115

2

1,0686

1,0686

1,0686

1,0482

1,0482

1,0482

1,0407

1,0407

1,0407

1,0258

1,0258

1,0114

3

1,0680

1,0680

1,0680

1,0478

1,0478

1,0478

1,0403

1,0403

1,0403

1,0256

1,0256

1,0113

4

1,0674

1,0674

1,0674

1,0474

1,0474

1,0474

1,0399

1,0399

1,0399

1,0254

1,0254

1,0112

5

1,0668

1,0668

1,0668

1,0469

1,0469

1,0469

1,0396

1,0396

1,0396

1,0252

1,0252

1,0111

6

1,1017

1,1017

1,1017

1,0730

1,0730

1,0730

1,0619

1,0619

1,0556

1,0352

1,0352

1,0148

7

1,1025

1,1025

1,1025

1,0728

1,0728

1,0728

1,0623

1,0623

1,0555

1,0355

1,0355

1,0155

8

1,1017

1,1017

1,1017

1,0730

1,0730

1,0730

1,0624

1,0624

1,0559

1,0348

1,0348

1,0153

9

1,1025

1,1025

1,1025

1,0728

1,0728

1,0728

1,0627

1,0627

1,0559

1,0351

1,0351

1,0159

10

1,1023

1,1023

1,1023

1,0734

1,0734

1,0734

1,0623

1,0623

1,0558

1,0354

1,0354

1,0157

11

1,1018

1,1018

1,1018

1,0729

1,0729

1,0729

1,0620

1,0620

1,0553

1,0352

1,0352

1,0151

12

1,1019

1,1019

1,1019

1,0731

1,0731

1,0731

1,0624

1,0624

1,0555

1,0350

1,0350

1,0152

13

1,1020

1,1020

1,1020

1,0733

1,0733

1,0733

1,0621

1,0621

1,0557

1,0353

1,0353

1,0152

14

1,1021

1,1021

1,1021

1,0734

1,0734

1,0734

1,0623

1,0623

1,0558

1,0351

1,0351

1,0158

15

1,1023

1,1023

1,1023

1,0727

1,0727

1,0727

1,0623

1,0623

1,0557

1,0353

1,0353

1,0152

16

1,1020

1,1020

1,1020

1,0731

1,0731

1,0731

1,0621

1,0621

1,0555

1,0353

1,0353

1,0154

17

1,1022

1,1022

1,1022

1,0730

1,0730

1,0730

1,0623

1,0623

1,0558

1,0352

1,0352

1,0155

18

1,1024

1,1024

1,1024

1,0730

1,0730

1,0730

1,0625

1,0625

1,0560

1,0352

1,0352

1,0156

19

1,1021

1,1021

1,1021

1,0733

1,0733

1,0733

1,0623

1,0623

1,0558

1,0352

1,0352

1,0157

20

1,1020

1,1020

1,1020

1,0730

1,0730

1,0730

1,0624

1,0624

1,0558

1,0350

1,0350

1,0154

21

1,1022

1,1022

1,1022

1,0729

1,0729

1,0729

1,0622

1,0622

1,0557

1,0350

1,0350

1,0155

22

1,1023

1,1023

1,1023

1,0729

1,0729

1,0729

1,0623

1,0623

1,0559

1,0353

1,0353

1,0156

23

1,1021

1,1021

1,1021

1,0732

1,0732

1,0732

1,0622

1,0622

1,0557

1,0353

1,0353

1,0154

24

1,1024

1,1024

1,1024

1,0731

1,0731

1,0731

1,0623

1,0623

1,0557

1,0354

1,0354

1,0156

25

1,1024

1,1024

1,1024

1,0732

1,0732

1,0732

1,0625

1,0625

1,0558

1,0353

1,0353

1,0156

Лютий

1

1,0690

1,0690

1,0484

1,0484

1,0484

1,0408

1,0408

1,0408

1,0259

1,0259

1,0115

1,0000

2

1,0686

1,0686

1,0482

1,0482

1,0482

1,0407

1,0407

1,0407

1,0258

1,0258

1,0114

1,0000

3

1,0680

1,0680

1,0478

1,0478

1,0478

1,0403

1,0403

1,0403

1,0256

1,0256

1,0113

1,0000

4

1,0674

1,0674

1,0474

1,0474

1,0474

1,0399

1,0399

1,0399

1,0254

1,0254

1,0112

1,0000

5

1,0668

1,0668

1,0469

1,0469

1,0469

1,0396

1,0396

1,0396

1,0252

1,0252

1,0111

1,0000

6

1,1017

1,1017

1,0730

1,0730

1,0730

1,0619

1,0619

1,0556

1,0352

1,0352

1,0148

1,0000

7

1,1025

1,1025

1,0728

1,0728

1,0728

1,0623

1,0623

1,0555

1,0355

1,0355

1,0155

1,0000

8

1,1017

1,1017

1,0730

1,0730

1,0730

1,0624

1,0624

1,0559

1,0348

1,0348

1,0153

1,0000

9

1,1025

1,1025

1,0728

1,0728

1,0728

1,0627

1,0627

1,0559

1,0351

1,0351

1,0159

1,0000

10

1,1023

1,1023

1,0734

1,0734

1,0734

1,0623

1,0623

1,0558

1,0354

1,0354

1,0157

1,0000

11

1,1018

1,1018

1,0729

1,0729

1,0729

1,0620

1,0620

1,0553

1,0352

1,0352

1,0151

1,0000

12

1,1019

1,1019

1,0731

1,0731

1,0731

1,0624

1,0624

1,0555

1,0350

1,0350

1,0152

1,0000

13

1,1020

1,1020

1,0733

1,0733

1,0733

1,0621

1,0621

1,0557

1,0353

1,0353

1,0152

1,0000

14

1,1021

1,1021

1,0734

1,0734

1,0734

1,0623

1,0623

1,0558

1,0351

1,0351

1,0158

1,0000

15

1,1023

1,1023

1,0727

1,0727

1,0727

1,0623

1,0623

1,0557

1,0353

1,0353

1,0152

1,0000

16

1,1020

1,1020

1,0731

1,0731

1,0731

1,0621

1,0621

1,0555

1,0353

1,0353

1,0154

1,0000

17

1,1022

1,1022

1,0730

1,0730

1,0730

1,0623

1,0623

1,0558

1,0352

1,0352

1,0155

1,0000

18

1,1024

1,1024

1,0730

1,0730

1,0730

1,0625

1,0625

1,0560

1,0352

1,0352

1,0156

1,0000

19

1,1021

1,1021

1,0733

1,0733

1,0733

1,0623

1,0623

1,0558

1,0352

1,0352

1,0157

1,0000

20

1,1020

1,1020

1,0730

1,0730

1,0730

1,0624

1,0624

1,0558

1,0350

1,0350

1,0154

1,0000

21

1,1022

1,1022

1,0729

1,0729

1,0729

1,0622

1,0622

1,0557

1,0350

1,0350

1,0155

1,0000

22

1,1023

1,1023

1,0729

1,0729

1,0729

1,0623

1,0623

1,0559

1,0353

1,0353

1,0156

1,0000

23

1,1021

1,1021

1,0732

1,0732

1,0732

1,0622

1,0622

1,0557

1,0353

1,0353

1,0154

1,0000

24

1,1024

1,1024

1,0731

1,0731

1,0731

1,0623

1,0623

1,0557

1,0354

1,0354

1,0156

1,0000

25

1,1024

1,1024

1,0732

1,0732

1,0732

1,0625

1,0625

1,0558

1,0353

1,0353

1,0156

1,0000

Березень

1

1,0690

1,0484

1,0484

1,0484

1,0408

1,0408

1,0408

1,0259

1,0259

1,0115

1,0000

1,0000

2

1,0686

1,0482

1,0482

1,0482

1,0407

1,0407

1,0407

1,0258

1,0258

1,0114

1,0000

1,0000

3

1,0680

1,0478

1,0478

1,0478

1,0403

1,0403

1,0403

1,0256

1,0256

1,0113

1,0000

1,0000

4

1,0674

1,0474

1,0474

1,0474

1,0399

1,0399

1,0399

1,0254

1,0254

1,0112

1,0000

1,0000

5

1,0668

1,0469

1,0469

1,0469

1,0396

1,0396

1,0396

1,0252

1,0252

1,0111

1,0000

1,0000

6

1,1017

1,0730

1,0730

1,0730

1,0619

1,0619

1,0556

1,0352

1,0352

1,0148

1,0000

1,0000

7

1,1025

1,0728

1,0728

1,0728

1,0623

1,0623

1,0555

1,0355

1,0355

1,0155

1,0000

1,0000

8

1,1017

1,0730

1,0730

1,0730

1,0624

1,0624

1,0559

1,0348

1,0348

1,0153

1,0000

1,0000

9

1,1025

1,0728

1,0728

1,0728

1,0627

1,0627

1,0559

1,0351

1,0351

1,0159

1,0000

1,0000

10

1,1023

1,0734

1,0734

1,0734

1,0623

1,0623

1,0558

1,0354

1,0354

1,0157

1,0000

1,0000

11

1,1018

1,0729

1,0729

1,0729

1,0620

1,0620

1,0553

1,0352

1,0352

1,0151

1,0000

1,0000

12

1,1019

1,0731

1,0731

1,0731

1,0624

1,0624

1,0555

1,0350

1,0350

1,0152

1,0000

1,0000

13

1,1020

1,0733

1,0733

1,0733

1,0621

1,0621

1,0557

1,0353

1,0353

1,0152

1,0000

1,0000

14

1,1021

1,0734

1,0734

1,0734

1,0623

1,0623

1,0558

1,0351

1,0351

1,0158

1,0000

1,0000

15

1,1023

1,0727

1,0727

1,0727

1,0623

1,0623

1,0557

1,0353

1,0353

1,0152

1,0000

1,0000

16

1,1020

1,0731

1,0731

1,0731

1,0621

1,0621

1,0555

1,0353

1,0353

1,0154

1,0000

1,0000

17

1,1022

1,0730

1,0730

1,0730

1,0623

1,0623

1,0558

1,0352

1,0352

1,0155

1,0000

1,0000

18

1,1024

1,0730

1,0730

1,0730

1,0625

1,0625

1,0560

1,0352

1,0352

1,0156

1,0000

1,0000

19

1,1021

1,0733

1,0733

1,0733

1,0623

1,0623

1,0558

1,0352

1,0352

1,0157

1,0000

1,0000

20

1,1020

1,0730

1,0730

1,0730

1,0624

1,0624

1,0558

1,0350

1,0350

1,0154

1,0000

1,0000

21

1,1022

1,0729

1,0729

1,0729

1,0622

1,0622

1,0557

1,0350

1,0350

1,0155

1,0000

1,0000

22

1,1023

1,0729

1,0729

1,0729

1,0623

1,0623

1,0559

1,0353

1,0353

1,0156

1,0000

1,0000

23

1,1021

1,0732

1,0732

1,0732

1,0622

1,0622

1,0557

1,0353

1,0353

1,0154

1,0000

1,0000

24

1,1024

1,0731

1,0731

1,0731

1,0623

1,0623

1,0557

1,0354

1,0354

1,0156

1,0000

1,0000

25

1,1024

1,0732

1,0732

1,0732

1,0625

1,0625

1,0558

1,0353

1,0353

1,0156

1,0000

1,0000

Квітень

1

1,0484

1,0484

1,0484

1,0408

1,0408

1,0408

1,0259

1,0259

1,0115

1,0000

1,0000

1,0000

2

1,0482

1,0482

1,0482

1,0407

1,0407

1,0407

1,0258

1,0258

1,0114

1,0000

1,0000

1,0000

3

1,0478

1,0478

1,0478

1,0403

1,0403

1,0403

1,0256

1,0256

1,0113

1,0000

1,0000

1,0000

4

1,0474

1,0474

1,0474

1,0399

1,0399

1,0399

1,0254

1,0254

1,0112

1,0000

1,0000

1,0000

5

1,0469

1,0469

1,0469

1,0396

1,0396

1,0396

1,0252

1,0252

1,0111

1,0000

1,0000

1,0000

6

1,0730

1,0730

1,0730

1,0619

1,0619

1,0556

1,0352

1,0352

1,0148

1,0000

1,0000

1,0000

7

1,0728

1,0728

1,0728

1,0623

1,0623

1,0555

1,0355

1,0355

1,0155

1,0000

1,0000

1,0000

8

1,0730

1,0730

1,0730

1,0624

1,0624

1,0559

1,0348

1,0348

1,0153

1,0000

1,0000

1,0000

9

1,0728

1,0728

1,0728

1,0627

1,0627

1,0559

1,0351

1,0351

1,0159

1,0000

1,0000

1,0000

10

1,0734

1,0734

1,0734

1,0623

1,0623

1,0558

1,0354

1,0354

1,0157

1,0000

1,0000

1,0000

11

1,0729

1,0729

1,0729

1,0620

1,0620

1,0553

1,0352

1,0352

1,0151

1,0000

1,0000

1,0000

12

1,0731

1,0731

1,0731

1,0624

1,0624

1,0555

1,0350

1,0350

1,0152

1,0000

1,0000

1,0000

13

1,0733

1,0733

1,0733

1,0621

1,0621

1,0557

1,0353

1,0353

1,0152

1,0000

1,0000

1,0000

14

1,0734

1,0734

1,0734

1,0623

1,0623

1,0558

1,0351

1,0351

1,0158

1,0000

1,0000

1,0000

15

1,0727

1,0727

1,0727

1,0623

1,0623

1,0557

1,0353

1,0353

1,0152

1,0000

1,0000

1,0000

16

1,0731

1,0731

1,0731

1,0621

1,0621

1,0555

1,0353

1,0353

1,0154

1,0000

1,0000

1,0000

17

1,0730

1,0730

1,0730

1,0623

1,0623

1,0558

1,0352

1,0352

1,0155

1,0000

1,0000

1,0000

18

1,0730

1,0730

1,0730

1,0625

1,0625

1,0560

1,0352

1,0352

1,0156

1,0000

1,0000

1,0000

19

1,0733

1,0733

1,0733

1,0623

1,0623

1,0558

1,0352

1,0352

1,0157

1,0000

1,0000

1,0000

20

1,0730

1,0730

1,0730

1,0624

1,0624

1,0558

1,0350

1,0350

1,0154

1,0000

1,0000

1,0000

21

1,0729

1,0729

1,0729

1,0622

1,0622

1,0557

1,0350

1,0350

1,0155

1,0000

1,0000

1,0000

22

1,0729

1,0729

1,0729

1,0623

1,0623

1,0559

1,0353

1,0353

1,0156

1,0000

1,0000

1,0000

23

1,0732

1,0732

1,0732

1,0622

1,0622

1,0557

1,0353

1,0353

1,0154

1,0000

1,0000

1,0000

24

1,0731

1,0731

1,0731

1,0623

1,0623

1,0557

1,0354

1,0354

1,0156

1,0000

1,0000

1,0000

25

1,0732

1,0732

1,0732

1,0625

1,0625

1,0558

1,0353

1,0353

1,0156

1,0000

1,0000

1,0000

Травень

1

1,0484

1,0484

1,0408

1,0408

1,0408

1,0259

1,0259

1,0115

1,0000

1,0000

1,0000

1,0000

2

1,0437

1,0437

1,0361

1,0361

1,0361

1,0214

1,0214

1,0114

1,0000

1,0000

1,0000

1,0000

3

1,0361

1,0361

1,0286

1,0286

1,0286

1,0141

1,0141

1,0113

1,0000

1,0000

1,0000

1,0000

4

1,0357

1,0357

1,0284

1,0284

1,0284

1,0140

1,0140

1,0112

1,0000

1,0000

1,0000

1,0000

5

1,0354

1,0354

1,0281

1,0281

1,0281

1,0139

1,0139

1,0111

1,0000

1,0000

1,0000

1,0000

6

1,0573

1,0573

1,0464

1,0464

1,0402

1,0201

1,0201

1,0148

1,0000

1,0000

1,0000

1,0000

7

1,0564

1,0564

1,0462

1,0462

1,0394

1,0197

1,0197

1,0155

1,0000

1,0000

1,0000

1,0000

8

1,0568

1,0568

1,0464

1,0464

1,0401

1,0193

1,0193

1,0153

1,0000

1,0000

1,0000

1,0000

9

1,0560

1,0560

1,0461

1,0461

1,0394

1,0190

1,0190

1,0159

1,0000

1,0000

1,0000

1,0000

10

1,0567

1,0567

1,0459

1,0459

1,0395

1,0194

1,0194

1,0157

1,0000

1,0000

1,0000

1,0000

11

1,0569

1,0569

1,0462

1,0462

1,0396

1,0197

1,0197

1,0151

1,0000

1,0000

1,0000

1,0000

12

1,0570

1,0570

1,0465

1,0465

1,0397

1,0195

1,0195

1,0152

1,0000

1,0000

1,0000

1,0000

13

1,0572

1,0572

1,0461

1,0461

1,0398

1,0198

1,0198

1,0152

1,0000

1,0000

1,0000

1,0000

14

1,0567

1,0567

1,0459

1,0459

1,0394

1,0191

1,0191

1,0158

1,0000

1,0000

1,0000

1,0000

15

1,0566

1,0566

1,0464

1,0464

1,0399

1,0198

1,0198

1,0152

1,0000

1,0000

1,0000

1,0000

16

1,0569

1,0569

1,0460

1,0460

1,0395

1,0196

1,0196

1,0154

1,0000

1,0000

1,0000

1,0000

17

1,0567

1,0567

1,0461

1,0461

1,0397

1,0194

1,0194

1,0155

1,0000

1,0000

1,0000

1,0000

18

1,0565

1,0565

1,0462

1,0462

1,0398

1,0193

1,0193

1,0156

1,0000

1,0000

1,0000

1,0000

19

1,0567

1,0567

1,0459

1,0459

1,0395

1,0192

1,0192

1,0157

1,0000

1,0000

1,0000

1,0000

20

1,0567

1,0567

1,0462

1,0462

1,0398

1,0194

1,0194

1,0154

1,0000

1,0000

1,0000

1,0000

21

1,0566

1,0566

1,0460

1,0460

1,0396

1,0192

1,0192

1,0155

1,0000

1,0000

1,0000

1,0000

22

1,0565

1,0565

1,0461

1,0461

1,0397

1,0195

1,0195

1,0156

1,0000

1,0000

1,0000

1,0000

23

1,0569

1,0569

1,0461

1,0461

1,0398

1,0196

1,0196

1,0154

1,0000

1,0000

1,0000

1,0000

24

1,0566

1,0566

1,0460

1,0460

1,0395

1,0195

1,0195

1,0156

1,0000

1,0000

1,0000

1,0000

25

1,0567

1,0567

1,0462

1,0462

1,0396

1,0194

1,0194

1,0156

1,0000

1,0000

1,0000

1,0000

Червень

1

1,0484

1,0408

1,0408

1,0408

1,0259

1,0259

1,0115

1,0000

1,0000

1,0000

1,0000

1,0000

2

1,0437

1,0361

1,0361

1,0361

1,0214

1,0214

1,0115

1,0000

1,0000

1,0000

1,0000

1,0000

3

1,0361

1,0286

1,0286

1,0286

1,0141

1,0141

1,0114

1,0000

1,0000

1,0000

1,0000

1,0000

4

1,0357

1,0284

1,0284

1,0284

1,0140

1,0140

1,0113

1,0000

1,0000

1,0000

1,0000

1,0000

5

1,0354

1,0281

1,0281

1,0281

1,0139

1,0139

1,0112

1,0000

1,0000

1,0000

1,0000

1,0000

6

1,0573

1,0464

1,0464

1,0402

1,0201

1,0201

1,0111

1,0000

1,0000

1,0000

1,0000

1,0000

7

1,0564

1,0462

1,0462

1,0394

1,0197

1,0197

1,0148

1,0000

1,0000

1,0000

1,0000

1,0000

8

1,0568

1,0464

1,0464

1,0401

1,0193

1,0193

1,0155

1,0000

1,0000

1,0000

1,0000

1,0000

9

1,0560

1,0461

1,0461

1,0394

1,0190

1,0190

1,0153

1,0000

1,0000

1,0000

1,0000

1,0000

10

1,0567

1,0459

1,0459

1,0395

1,0194

1,0194

1,0159

1,0000

1,0000

1,0000

1,0000

1,0000

11

1,0569

1,0462

1,0462

1,0396

1,0197

1,0197

1,0157

1,0000

1,0000

1,0000

1,0000

1,0000

12

1,0570

1,0465

1,0465

1,0397

1,0195

1,0195

1,0151

1,0000

1,0000

1,0000

1,0000

1,0000

13

1,0572

1,0461

1,0461

1,0398

1,0198

1,0198

1,0152

1,0000

1,0000

1,0000

1,0000

1,0000

14

1,0567

1,0459

1,0459

1,0394

1,0191

1,0191

1,0152

1,0000

1,0000

1,0000

1,0000

1,0000

15

1,0566

1,0464

1,0464

1,0399

1,0198

1,0198

1,0158

1,0000

1,0000

1,0000

1,0000

1,0000

16

1,0569

1,0460

1,0460

1,0395

1,0196

1,0196

1,0152

1,0000

1,0000

1,0000

1,0000

1,0000

17

1,0567

1,0461

1,0461

1,0397

1,0194

1,0194

1,0154

1,0000

1,0000

1,0000

1,0000

1,0000

18

1,0565

1,0462

1,0462

1,0398

1,0193

1,0193

1,0155

1,0000

1,0000

1,0000

1,0000

1,0000

19

1,0567

1,0459

1,0459

1,0395

1,0192

1,0192

1,0156

1,0000

1,0000

1,0000

1,0000

1,0000

20

1,0567

1,0462

1,0462

1,0398

1,0194

1,0194

1,0157

1,0000

1,0000

1,0000

1,0000

1,0000

21

1,0566

1,0460

1,0460

1,0396

1,0192

1,0192

1,0154

1,0000

1,0000

1,0000

1,0000

1,0000

22

1,0565

1,0461

1,0461

1,0397

1,0195

1,0195

1,0155

1,0000

1,0000

1,0000

1,0000

1,0000

23

1,0569

1,0461

1,0461

1,0398

1,0196

1,0196

1,0156

1,0000

1,0000

1,0000

1,0000

1,0000

24

1,0566

1,0460

1,0460

1,0395

1,0195

1,0195

1,0154

1,0000

1,0000

1,0000

1,0000

1,0000

25

1,0567

1,0462

1,0462

1,0396

1,0194

1,0194

1,0156

1,0000

1,0000

1,0000

1,0000

1,0000

 

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі