Теми статей
Обрати теми

Щодо індексації зарплати новоприйнятих працівників

Редакція ББ
Лист від 12.11.2012 р. № 435/10/136-12

МІНІСТЕРСТВО СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

ЩОДО ІНДЕКСАЦІЇ ЗАРПЛАТИ НОВОПРИЙНЯТИХ ПРАЦІВНИКІВ

Лист від 12.11.2012 р. № 435/10/136-12

 

Департамент стратегічного планування Міністерства соціальної політики України розглянув запит <…> щодо індексації заробітної плати і повідомляє.

Відповідно до пункту 101 Порядку проведення індексації грошових доходів населення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17.07.2003 р. № 1078 (із змінами) (далі — Порядок), визначено, що обчислення індексу споживчих цін для проведенння індексації заробітної плати новоприйнятих працівників здійснюється з місяця прийняття їх на роботу.

Тобто, якщо працівника було прийнято на роботу у вересні 2012 року, обчислення індексу споживчих цін здійснюється з вересня 2012 року.

Право на індексацію для новоприйнятих працівників настане, коли індекс споживчих цін, розрахований наростаючим підсумком, перевищить поріг індексації, встановлений у розмірі 101 %.

Одночасно повідомляємо, що пунктом 102 Порядку передбачено, що для працівників, яких переведено на іншу роботу на тому ж підприємстві, в установі або організації, а також переведено на роботу на інше підприємство, в установу або організацію або в іншу місцевість, та у зв’язку із змінами в організації виробництва і праці у разі продовження такими працівниками роботи сума індексації зберігається, якщо сума збільшення заробітної плати менша, ніж сума індексації, яка повинна нараховуватися за відповідний місяць (проведення індексації у разі підвищення грошових доходів визначено у п. 5 Порядку). У разі коли сума збільшення заробітної плати більша, ніж сума індексації, яка повинна нараховуватися за відповідний місяць, такий місяць вважається базовим під час обчислення індексу споживчих цін для проведення індексації.

 

Заступник директора Департаменту
 стратегічного планування — начальник відділу
Н. Підлужна

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі