Теми статей
Обрати теми

Оплата праці педагогічних працівників за проведення індивідуального навчання

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ОПЛАТА праці ПЕДАГОГІЧНИх ПРАЦІВНИКів ЗА ПРОВЕДЕННЯ ІНДИВІДУАЛЬНОГО НАВЧАННЯ

 

Світлана МЕРЕНКОВА, провідний державний фінансовий інспектор Харківської об’єднаної державної фінансової інспекції

 

Чи можна здійснювати погодинну оплату при нарахуванні зарплати вчителям, які проводять індивідуальне навчання, якщо довідку ЛКК подано до закладу після 5 вересня, тобто після проведення атестації?

(Луганська обл.)

 

Слід зауважити, що питання організації навчання за індивідуальною формою, у тому числі оплати праці педагогічних працівників, розглядалися в газеті «Бюджетна бухгалтерія», 2011, № 39, с. 19.

При покладенні на вчителів загальноосвітніх закладів, для яких цей заклад є місцем основної роботи, обов’язків з навчання дітей удома, оплата за проведення занять не може здійснюватися виходячи з погодинного розрахунку, оскільки це суперечить вимогам Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міносвіти від 15.04.93 р. № 102 (далі — Інструкція № 102).

Згідно з п. 4 цієї Інструкції ставки заробітної плати та посадові оклади педагогічних працівників установлюються керівниками закладів та установ освіти під час проведення тарифікації. Тарифікаційні списки затверджуються за погодженням з профспілковим комітетом не пізніше 5 вересня та подаються до вищого за рівнем органу управління освітою.

За години індивідуального навчання оплата вчителям також здійснюється за тарифікацією на загальних підставах. Інакше кажучи, оплата повинна здійснюватися шляхом множення ставки заробітної плати на їх фактичне навантаження на тиждень та ділення цього добутку на встановлену норму годин на тиждень (18 год.). Години, передбачені на індивідуальне навчання школярів, вносяться до тарифікаційного списку.

Застосовувати погодинну оплату праці за години індивідуального навчання не можна. Відповідно до п. 73 Інструкції № 102 погодинна оплата праці педагогічних працівників навчального закладу допускається тільки при оплаті годин заміни тимчасово відсутніх у зв’язку з хворобою чи з інших причин учителів, що тривала не більше двох місяців, а також при оплаті праці працівників підприємств, організацій та установ, які залучаються для педагогічної роботи.

При організації індивідуального навчання слід вимагати від батьків (осіб, які їх замінюють) подання всіх необхідних документів до початку навчального року.

В іншому разі на учнів, щодо яких подано документи після початку навчального року, видається окремий наказ про організацію індивідуального навчання та вносяться зміни до тарифікації.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі