Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Редакція ББ
Новини

МІНФІН РОЗ’ЯСНИВ ПОРЯДОК ВЕДЕННЯ БУХОБЛІКУ

Мінфін у листі від 27.12.2012 р. № 31-08420-06-5/31093 нагадав про те, що ним видано наказ «Про внесення змін до деяких наказів Міністерства фінансів України» від 17.12.2012 р. № 1343, яким переноситься застосування національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку в державному секторі з 2013-го на 2015 рік.

У зв’язку з цим Мінфін наголосив: порядок ведення бухгалтерського обліку та складання фінансової звітності бюджетними установами здійснюється відповідно до чинних нормативно-правових актів.

 

ЗАТВЕРДЖЕНО ПОРЯДОК ВЕДЕННЯ РЕЄСТРУ АДМІНПОСЛУГ

Кабмін постановою від 30.01.2013 р. № 57 затвердив Порядок ведення Реєстру адміністративних послуг.

Цей Порядок визначає механізм ведення Реєстру адміністративних послуг (далі — Реєстр) як єдиної інформаційної комп’ютерної бази даних про адміністративні послуги, що надаються суб’єктами надання адміністративних послуг.

До Реєстру вносяться відомості про:

— суб’єкта надання адміністративної послуги;

— назву адміністративної послуги;

— розмір плати (адміністративний збір) за надання адміністративної послуги (у разі її надання на платній основі);

— результат надання адміністративної послуги;

— правові підстави для надання адміністративної послуги та встановлення розміру плати за її надання.

Для внесення відомостей до Реєстру подається така інформація:

1) центральними органами виконавчої влади та іншими державними органами — про всі адміністративні послуги, які надаються ними та/або їх територіальними органами;

2) Радою міністрів АР Крим — про всі адміністративні послуги, які надаються: райдержадміністраціями та органами влади (їх структурними підрозділами), органами місцевого самоврядування (їх виконавчими органами) в АР Крим;

3) облдержадміністраціями — про всі адміністративні послуги, які надаються: структурними підрозділами облдержадміністрацій, райдержадміністраціями (їх структурними підрозділами) у відповідній області, органами місцевого самоврядування (їх виконавчими органами) у відповідній області;

4) Київською та Севастопольською міськдерж­адміністраціями — про всі адміністративні послуги, які надаються: структурними підрозділами міськдержадміністрацій, районними у мм. Києві та Севастополі держадміністраціями (їх структурними підрозділами), органами місцевого самоврядування (їх виконавчими органами) у мм. Києві та Севастополі.

Такий Реєстр розміщується на Урядовому порталі www.kmu.gov.ua.

У зв’язку з прийняттям цієї постанови Міністерствам, іншим органам виконавчої влади необхідно забезпечити проведення постійного моніторингу нормативно-правових актів, що регулюють питання надання адміністративних послуг, з метою своєчасного оновлення відомостей, внесених до Реєстру адміністративних послуг. Також іншим державним органам, органам місцевого самоврядування рекомендовано забезпечити проведення зазначеного моніторингу.

Постанова № 57 набрала чинності 05.02.2013 р.

 

ЗАТВЕРДЖЕНО ВИМОГИ ДО ПІДГОТОВКИ ТЕХНОЛОГІЧНОЇ КАРТКИ АДМІНІСТРАТИВНОЇ ПОСЛУГИ

Кабмін постановою від 30.01.2013 р. № 44 затвердив Вимоги до підготовки технологічної картки адміністративної послуги.

Така картка містить інформацію про порядок надання адміністративної послуги суб’єктом надання такої послуги. Затверджується вона зазначеним суб’єктом окремо для кожної конкретної адміністративної послуги, яку він надає.

У разі коли суб’єктом надання адміністративної послуги є посадова особа органу виконавчої влади, іншого державного органу, органу влади АР Крим, органу місцевого самоврядування, уповноважена відповідно до закону надавати адміністративні послуги, технологічна картка затверджується органом, якому така особа підпорядковується.

Як зазначено у постанові, у технологічній картці зазначаються:

1) етапи опрацювання звернення про надання адміністративної послуги;

2) відповідальна посадова особа суб’єкта надання адміністративної послуги;

3) структурні підрозділи суб’єкта надання адміністративної послуги, відповідальні за етапи (дію, рішення);

4) строки виконання етапів (дії, рішення).

Також технологічна картка містить інформацію про механізм оскарження результату надання адміністративної послуги.

Інформація, що міститься в технологічній картці, повинна відповідати нормативно-правовим актам, які встановлюють порядок, строк та умови надання відповідної адміністративної послуги.

Постанова № 44 набула чинності 06.02.2013 р.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі