Теми статей
Обрати теми

Доплата за діловодство

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ДОПЛАТА ЗА ДІЛОВОДСТВО

 

Світлана МЕРЕНКОВА, провідний державний фінансовий інспектор Харківської об’єднаної державної фінансової інспекції

 

У штатному розписі школи не передбачена ставка діловода. Чи здійснюється доплата за виконувану роботу з діловодства секретарю-друкарці школи?

(Донецька обл.)

 

Згідно з п. 55 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міносвіти від 15.04.93 р. № 102 (далі — Інструкція № 102), працівникам, які відповідають за ведення діловодства та бухгалтерського обліку в загальноосвітніх школах, уключаючи вечірні (змінні) загальноосвітні школи, здійснюється додаткова оплата в розмірі 10 % посадового окладу (ставки заробітної плати). Аналогічний вид доплати передбачено і постановою КМУ «Про затвердження розмірів підвищення посадових окладів (ставок заробітної плати) та додаткової оплати за окремі види педагогічної діяльності у співвідношенні до тарифної ставки» від 20.04.2007 р. № 643.

Додаткова оплата за ведення діловодства встановлюється наказом керівника навчального закладу працівнику, на якого покладено ведення діловодства.

Кваліфікаційною характеристикою «секретар-друкарка», що міститься в Довіднику кваліфікаційних характеристик професій працівників. Випуск 1 «Професії працівників, що є загальними для всіх видів економічної діяльності», затвердженому наказом Мінпраці від 29.12.2004 р. № 336, передбачено, що до завдань та обов’язків секретаря-друкарки належить, зокрема, ведення діловодства.

Таким чином, оскільки ведення діловодства належить безпосередньо до посадових обов’язків секретаря-друкарки, то доплата, установлена п. 55 Інструкції № 102, працівнику, який обіймає таку посаду, не встановлюється.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі