Теми статей
Обрати теми

Встановлення доплати за завідування бібліотекою

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ВСТАНОВЛЕННЯ ДОПЛАТИ ЗА ЗАВІДУВАННЯ БІБЛІОТЕКОЮ

 

Світлана МЕРЕНКОВА, провідний державний фінансовий інспектор Харківської об’єднаної державної фінансової інспекції

 

У школі бібліотечна робота та робота з бібліотечним фондом покладені на педагогічного працівника (вчителя). Чи має він право на доплату, передбачену постановою № 1073, та доплату за вислугу років бібліотекаря?

(м. Львів)

 

Відповідно до Типових штатних нормативів загальноосвітніх навчальних закладів, затверджених наказом Міносвіти від 06.12.2010 р. № 1205, у загальноосвітніх навчальних закладах з кількістю класів менше 5 посади завідувача бібліотеки та бібліотекаря не вводяться. Обов’язки бібліотекаря (бібліотечна робота та робота з бібліотечним фондом підручників) у таких випадках покладаються на педагогічних або інших працівників.

Згідно з п. 58 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міносвіти від 15.04.93 р. № 102, у загальноосвітніх навчальних закладах, штатними розписами яких не передбачена посада бібліотекаря, педагогічним та іншим працівникам, які ведуть бібліотечну роботу та роботу з бібліотечним фондом підручників, установлюється доплата за завідування бібліотекою в розмірі 10 % посадового окладу (ставки заробітної плати).

Якщо бібліотечна робота та робота з бібліотечним фондом покладені на педагогічного працівника, то такому працівнику встановлюється доплата у в розмірі 10 % посадового окладу, яка не залежить від обсягу встановленого педагогічного навантаження.

У даному випадку педагогічний працівник займає посаду вчителя та отримує доплату за роботу з бібліотечним фондом, тобто посаду бібліотекаря він не займає.

Відповідно до п. 1 постанови КМУ «Про підвищення заробітної плати працівникам бібліотек» від 30.09.2009 р. № 1073 (далі — постанова № 1073) працівникам державних і комунальних бібліотек, які провадять культурну, освітню, інформаційну, науково-дослідну, методичну діяльність та займають посади, включені до Переліку посад працівників державних і комунальних бібліотек, які провадять культурну, освітню, інформаційну, науково-дослідну, методичну діяльність (далі — Перелік посад) згідно з додатком до Порядку виплати доплати за вислугу років працівникам державних і комунальних бібліотек, затвердженого постановою КМУ від 22.01.2005 р. № 84 (далі — Порядок № 84), установлюється надбавка за особливі умови роботи у розмірі 50 % посадового окладу.

Переліком посад посада вчителя не передбачена. Таким чином, педагогічному працівнику, який веде бібліотечну роботу та роботу з бібліотечним фондом підручників, надбавка за особливі умови роботи, передбачена постановою № 1073, а також доплата за вислугу років, встановлена Порядком № 84, не нараховуються.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі