Теми статей
Обрати теми

Щодо забезпечення соціальними гарантіями педагогічних працівників

Редакція ББ
Лист від 26.11.2012 р. № 1892/5/123-12

МІНІСТЕРСТВО СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

ЩОДО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СОЦІАЛЬНИМИ ГАРАНТІЯМИ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ

Лист від 26.11.2012 р. № 1892/5/123-12

 

Департамент державної соціальної допомоги Міністерства соціальної політики розглянув <…> звернення стосовно забезпечення безплатним користуванням житлом з опаленням та освітленням пенсіонерів з числа педагогічних працівників, які проживають у місті, і в межах компетенції повідом­ляє.

Відповідно до абзацу першого частини четвертої статті 57 Закону України «Про освіту» педагогічним працівникам, які працюють, у сільській місцевості і селищах міського типу, а також пенсіонерам, які раніше працювали педагогічними працівниками в цих населених пунктах і проживають у них, держава відповідно до чинного законодавства забезпечує безплатне користування житлом з опаленням і освітленням у межах встановлених норм.

Соціальні гарантії щодо безплатного користування житлом з опаленням та освітленням пенсіонерам з числа педагогічних працівників надаються згідно з Порядком забезпечення працівників бюджетних установ (закладів) безплатним користуванням житлом з опаленням і освітленням відповідно до пункту «ї» частини першої статті 77 Основ законодавства України про охорону здоров’я, частини п’ятої статті 29 Закону України «Про культуру», абзацу першого частини четвертої статті 57 Закону України «Про освіту» (далі — Порядок), що затверджений спільним наказом Міністерства соціальної політики, Міністерства освіти і науки, молоді та спорту, Міністерства охорони здоров’я, Міністерства культури від 13.09.2006 р. № 341/651/619/769.

Пунктом 2 зазначеного Порядку передбачено, що право на безплатне користування житлом з опаленням і освітленням мають, зокрема, пенсіонери, які раніше працювали педагогічними працівниками у сільській місцевості і селищах міського типу, проживають у таких населених пунктах, мають відповідний стаж роботи не менше трьох років і на момент виходу на пенсію працювали на посадах педагогічних працівників.

Відповідно до абзацу другого підпункту 3.11 Порядку за пенсіонерами з числа педагогічних працівників зберігається право на соціальні гарантії у випадку віднесення сільського населеного пункту до категорії селища міського типу, селища міського типу — до категорії міста.

Згідно із підпунктом 3.13 Порядку право пенсіонерів з числа педагогічних працівників на гарантії підтверджується довідкою, виданою відділом освіти райдержадміністрації або адміністрацією установи (закладу), у якому вони працювали, сільською або селищною радою (у разі ліквідації закладу тощо) за постійним місцем проживання пенсіонера на підставі записів у трудовій книжці.

Враховуючи викладене, встановлення права пенсіонерів з числа педагогічних працівників на соціальні гарантії щодо безплатного користування житлом з опаленням та освітленням належить до компетенції установ (закладів), у якому зазначені особи працювали, відділів освіти райдержадміністрації, сільських або селищних рад.

 

Директор Департаменту В. Мущинін

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі