Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Редакція ББ
Новини

Індекс інфляції за січень 2013 року — 100,2 %

За повідомленням Держслужби статистики, індекс споживчих цін (індекс інфляції) за січень 2013 року склав 100,2 %.

 

ЗАТВЕРДЖЕНО ПОРЯДОК КАЗНАЧЕЙСЬКОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ ДЕРЖАВНОГО БЮДЖЕТУ ЗА ВИТРАТАМИ

Мінфін наказом від 24.12.2012 р. № 1407 затвердив Порядок казначейського обслуговування державного бюджету за витратами.

Цим Порядком регламентовано організаційні взаємовідносини між органами Державної казначейської служби (далі — Казначейство), розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів, а також розподіл обов’язків та відповідальності між ними в процесі обслуговування державного бюджету за видатками, операціями з надання кредитів за рахунок коштів державного бюджету та з погашення державного боргу з урахуванням вимог Бюджетного кодексу України та інших нормативно-правових актів.

До найбільш цікавих нововведень, передбачених Порядком, належать такі:

— у процесі казначейського обслуговування державного бюджету органи Казначейства можуть застосовувати систему дистанційного обслуговування «Клієнт казначейства — Казначейство» з використанням засобів криптографічного захисту інформації Казначейства;

— додано, що розпорядники бюджетних коштів, у мережі яких є вищі навчальні заклади та наукові установи, що утримуються за рахунок бюджетних коштів, також надають органам Казначейства розподіли показників зведених планів використання бюджетних коштів та зведених помісячних планів використання бюджетних коштів на паперових та електронних носіях;

— визначено строк, протягом якого розпорядники бюджетних коштів повинні надати органам Казначейства на паперових та електронних носіях кошториси, плани асигнувань загального фонду державного бюджету (за винятком надання кредитів з державного бюджету), плани надання кредитів із загального фонду державного бюджету, плани спеціального фонду державного бюджету (за винятком власних надходжень бюджетних установ та відповідних видатків), зведення показників спеціального фонду кошторису. Такі документи необхідно подати протягом 5 робочих днів після їх затвердження;

— додано, що бюджетні асигнування, які передбачаються розпорядником бюджетних коштів для одержувачів бюджетних коштів, повинні бути враховані в показниках зведеного кошторису, зведеного плану асигнувань загального фонду та зведеного плану спеціального фонду цього розпорядника;

— визначено, що Головні управління Казначейства надають виписку про відкриті асигнування головним розпорядникам бюджетних коштів наступного робочого дня після зарахування асигнувань (раніше така виписка не надавалась);

— визначено, що у разі зміни найменування установи без зміни коду за ЄДРПОУ перенесення показників відкритих з початку року асигнувань відповідного розпорядника бюджетних коштів (одержувача бюджетних коштів) здійснюється на підставі реєстру змін до мережі, наданого головним розпорядником;

— певних змін зазнали назви розділів Порядку;

— зменшена кількість додатків до Порядку (тепер їх 36, а раніше було 54).

Порядок набрав чинності 08.02.2013 р.

 

Затверджено нову форму Реєстру виданих та отриманих податкових накладних

Мінфін наказом від 17.12.2012 р. № 1340 затвердив форму Реєстру виданих та отриманих податкових накладних та Порядок ведення реєстру виданих та отриманих податкових накладних.

Цей наказ набирає чинності з першого числа місяця, що настає за місяцем з дня його офіційного опублікування. З цієї ж дати втратить чинність наказ ДПАУ «Про затвердження форми Реєстру виданих та отриманих податкових накладних та Порядку його ведення» від 24.12.2010 р. № 1002.

 

щодо подання декларацій про доходи

Нацдержслужба у листі від 29.01.2013 р. № 419/20-13 нагадала: ч. 1 ст. 12 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» від 07.04.2011 р. № 3206-VI визначено, що особи, зазначені у п. 1, п.п. «а» п. 2 ч. 1 ст. 4 цього Закону, зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати за місцем роботи (служби) декларацію про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за минулий рік за формою, що додана до Закону.

Особи, які не мали можливості подати до 1 квітня за місцем роботи (служби) декларацію про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за минулий рік через перебування у відпустці у зв’язку з вагітністю та пологами або для догляду за дитиною, через тимчасову непрацездатність, перебування за межами України, під вартою, подають таку декларацію за звітний рік до 31 грудня. Особи, які не подали декларацію про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за минулий рік із зазначених причин і звільняються з цього місця роботи, зобов’язані подати таку декларацію до розірвання трудового договору.

Відповідно до п.п. «а» п. 2 ч. 1 ст. 4 зазначеного Закону суб’єктами відповідальності за корупційні правопорушення є особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, зокрема, посадові особи юридичних осіб публічного права, які не зазначені в п. 1 ч. 1 цієї статті, але одержують заробітну плату за рахунок державного чи місцевого бюджету.

Отже, декларацію повинні подавати, зокрема, посадові особи закладів освіти, що створені розпорядчим актом Президента України, органу державної влади, органу влади АР Крим або органу місцевого самоврядування, за умови, що ці особи одержують зарплату за рахунок державного або місцевого бюджету.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі