Теми статей
Обрати теми

Чи можна виплатити матеріальну допомогу на оздоровлення частинами

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ЧИ МОЖНА ВИПЛАТИТИ МАТЕРІАЛЬНУ ДОПОМОГУ НА ОЗДОРОВЛЕННЯ ЧАСТИНАМИ

 

Алла ЛИТВИН, заступник директора Департаменту з питань державного регулювання заробітної плати та умов праці — начальник відділу державного регулювання заробітної плати в бюджетній сфері

 

Згідно із законодавством педагогічним працівникам при наданні щорічної відпустки виплачується в обов’язковому порядку матеріальна допомога на оздоровлення.

Чи можна таку матеріальну допомогу виплатити частинами внаслідок недостатнього фінансування?

(м. Харків)

 

Працівники, які обіймають посади педагогічних та науково-педагогічних працівників, мають право на отримання допомоги на оздоровлення при наданні щорічної відпустки, передбаченої ст. 57 Закону України «Про освіту» від 23.05.91 р. № 1060-XII та постановою КМУ від 31.01.2001 р. № 78.

Виплата допомоги здійснюється за місцем основної роботи при наданні чергових відпусток згідно з графіком та є обов’язковою, гарантованою державою. Кошти на її виплату необхідно передбачати в кошторисі доходів та видатків установи.

У зв’язку з цим невиплата матеріальної допомоги безпосередньо до відпустки в розмірі окладу (або виплата частинами) є порушенням вимог Закону України «Про освіту» від 23.05.91 р. № 1060-XII та постанови КМУ від 31.01.2001 р. № 78.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі