Теми статей
Обрати теми

Обмеження розміру премій

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ОБМЕЖЕННЯ РОЗМІРУ ПРЕМІЙ

 

Алла ЛІТВИН, заступник директора Департаменту з питань державного регулювання заробітної плати та умов праці — начальник відділу державного регулювання заробітної плати в бюджетній сфері

 

Чи встановлено обмеження щодо розміру премій, які виплачуються працівникам закладів охорони здоров’я? Чи можна виплачувати премію в розмірі їх середньомісячної зарплати?

(м. Харків)

 

Оплата праці працівників закладів охорони здоров’я здійснюється згідно з Умовами оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення, затвердженими спільним наказом Мінпраці та МОЗ від 05.10.2005 р. № 308/519.

Пунктом 5.11 цих Умов установлено, що преміювання працівників провадиться в межах фонду заробітної плати.

Керівники закладів за погодженням з профспілковими комітетами затверджують Положення про преміювання працівників.

Розмір премії працівника залежить від особистого внеску до загальних результатів роботи підрозділу, закладу та граничними розмірами не обмежується.

Преміювання керівників закладів, установ та їх заступників здійснюється за рішенням органу вищого рівня.

Таким чином, усі питання, пов’язані з преміюванням працівників, відображаються в Положенні про преміювання. У цьому Положенні визначаються коло працівників, на яких поширюється дія системи преміювання, показники, умови, розмір, строки, а також порядок нарахування премій щодо кожної категорії працівників. Рекомендується також передбачити випадки, коли працівників може бути позбавлено премії.

Розпорядчим документом для виплати премії працівникам є наказ керівника закладу. Саме він визначає розмір премії залежно від особистого внеску працівника в загальні результати роботи. На законодавчому рівні обмежень за максимальним та мінімальним розмірами премій не встановлено. Водночас слід пам’ятати, що преміювання працівників здійснюється в межах фонду заробітної плати.

Виходячи з викладеного, розмір премії конкретному працівнику може розраховуватися будь-яким способом. Наприклад, установлюватися до посадового окладу, виплачуватися в розмірі середньомісячної заробітної плати або у фіксованому розмірі тощо.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі