Теми статей
Обрати теми

Щодо введення посади фахівця із соціальної допомоги вдома

Редакція ББ
Лист від 29.08.2012 р. № 601/13/155-12

МІНІСТЕРСТВО СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

ЩОДО ВВЕДЕННЯ ПОСАДИ ФАХІВЦЯ ІЗ СОЦІАЛЬНОЇ ДОПОМОГИ ВДОМА

Лист від 29.08.2012 р. № 601/13/155-12

 

У Департаменті заробітної плати та умов праці розглянуто <…> лист і повідомляється.

Пунктом 13 Типового положення про територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29.12.2009 р. № 1417, визначено, що гранична чисельність і фонд оплати праці працівників територіального центру затверджуються місцевим органом виконавчої влади або органом місцевого самоврядування, що його утворив.

Умови оплати праці працівників територіального центру та штатна чисельність визначаються відповідно до законодавства з питань оплати праці, норм часу, чисельності та типового штатного нормативу чисельності працівників територіального центру, що затверджується наказами Мінсоцполітики.

Типові штатні нормативи чисельності працівників територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) затверджено наказом Мінпраці від 10.06.2010 р. № 134.

У Типових штатних нормативах не передбачено посади фахівця із соціальної допомоги вдома.

Водночас згідно з приміткою до Типових штатних нормативів інші найменування посад (професій) (тобто, які не передбачено цими нормативами) та їх кількість вводяться залежно від конкретних умов обслуговування за рішенням органу, що утворив територіальний центр.

Отже, за рішенням органу, що утворив територіальний центр, до штатного розпису відділення соціальної допомоги вдома територіального центру може бути введено додаткові необхідні посади, зокрема посада фахівця із соціальної допомоги вдома.

Кількість працівників відділення соціальної допомоги вдома територіального центру, зокрема фахівців із соціальної допомоги вдома, визначається відповідно до карти З «Норми чисельності працівників відділення соціальної допомоги вдома за професіями і посадами», яка міститься у Доповненнях та змінах до збірника «Нормативи чисельності працівників територіальних центрів по соціальному обслуговуванню незахищених верств населення» (наказ Мінпраці від 11.03.2002 р. № 140), затверджених наказом Мінпраці України від 25.05.2006 р. № 197.

За умови, що штатна чисельність працівників відділення соціальної допомоги вдома територіального центру, що обслуговує 640 осіб, складає 72 штатні одиниці, розподіл працівників відділення за назвами посад та їх кількість можуть бути наступними:

завідувач відділення, заступник завідувача відділення — 2 шт. од.;

фахівець із соціальної допомоги вдома I категорії — 1 шт. од.;

соціальний працівник — 3 шт. од. (II категорії — 2 шт. од. та без категорії — 1 шт. од.);

соціальні робітники — 66 шт. од. (72 - (2 + 1 + 3) = 66).

Остаточне рішення щодо кількості штатних одиниць працівників відділення соціальної допомоги вдома територіального центру приймається рішенням органу, що утворив територіальний центр.

 

Директор Департаменту О. Товстенко

 

КОМЕНТАР РЕДАКЦІЇ

УВЕДЕННЯ ДО ШТАТНОГО РОЗПИСУ ТЕРЦЕНТРУ ПОСАДИ ФАХІВЦЯ
ІЗ СОЦІАЛЬНОЇ допомоги ВДОМА

Нагадаємо: у газеті «Бюджетна бухгалтерія», 2012, № 35, с. 28, фахівцем Мінсоцполітики була надана відповідь на таке запитання нашого дописувача: «Відділенням соціальної допомоги вдома територіального центру обслуговується більше 640 осіб. Чисельність працівників відділення — 72 особи. Чи можна до штатного розпису такого відділення ввести штатну одиницю фахівця із соціальної допомоги вдома та згідноз якими нормативами?».

Тепер аналогічні роз’яснення з цього ж питання, які додаткових пояснень не потребують, Місоцполітики надало у листі , що коментується.

 

Ольга ВІТКОВСЬКА,
економіст-аналітик

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі