Теми статей
Обрати теми

Щодо посадового окладу завідувача складу матеріальних цінностей мобілізаційного резерву медичного призначення

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ЩОДО ПОСАДОВОГО ОКЛАДУ ЗАВІДУВАЧА СКЛАДУ МАТЕРІАЛЬНИХ ЦІННОСТЕЙ МОБІЛІЗАЦІЙНОГО РЕЗЕРВУ МЕДИЧНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ

 

Анжела КУПЛИВАНЧУК, заступник директора Департаменту — начальник відділу нормування і оплати праці та роботи з місцевими бюджетами Департаменту економіки та ресурсного забезпечення

 

У підпорядкуванні відділкової лікарні залізниці знаходиться склад матеріальних цінностей мобілізаційного резерву медичного призначення.

До штатного розпису лікарні було введено посаду завідувача складу матеріальних цінностей мобілізаційного резерву медичного призначення, на який працює фельдшер (7-й тарифний розряд).

Відповідно до п.п. 2.2.16 Умов № 308/519 склади матеріальних цінностей мобілізаційного резерву медичного призначення залізниць віднесено до ІV групи з оплати праці, а посада керівника складу (ІV група з оплати праці) відповідає 12-му тарифному розряду.

Чи маємо ми право перевести завідувача складу — фельдшера (7-й тарифний розряд) на посаду керівника складу, яка відповідає 12-му тарифному розряду, з доплатою за завідування і медичний стаж?

(Черкаська обл.)

 

Загальні принципи формування, розміщення, зберігання, використання, поповнення та освіження (поновлення) запасів державного матеріального резерву і регулювання відносин у цій сфері визначено Законом України «Про державний матеріальний резерв» від 24.01.97 р. № 51/97-ВР (далі — Закон № 51/97).

Відповідно до ст. 5 цього Закону мобілізаційні резерви створюються на підприємствах, в установах і організаціях незалежно від форм власності відповідно до завдань, визначених КМУ міністерствам, іншим центральним і місцевим органам виконавчої влади, Раді міністрів АР Крим на основі пропозицій центрального органу виконавчої влади з питань економічної політики, Міністерства оборони України за погодженням із центральним органом виконавчої влади, що здійснює управління державним резервом, іншими зацікавленими органами виконавчої влади.

Згідно зі ст. 7 Закону № 51/97 фінансування (утримання) системи державного резерву здійснюється за рахунок коштів державного бюджету.

Основним нормативним документом, що регулює питання оплати праці працівників сфери охорони здоров’я, є Умови оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення, затверджені спільним наказом Мінпраці та МОЗ від 05.10.2005 р. № 308/519 (далі — Умови № 308/519).

Якщо склад матеріальних цінностей мобілізаційного резерву медичного призначення є структурним підрозділом відділкової лікарні, то посадовий оклад завідувача цього підрозділу визначається за п.п. 14 п.п. 2.2.21 Умов № 308/519 як завідувача складу за 7-м тарифним розрядом.

Підпункт 2.2.16 цих Умов застосовується для керівника складу, який є самостійним закладом, з установленням 12 — 15-го тарифних розрядів залежно від установленої групи з оплати праці керівників баз та складів спецмедпостачання.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі