Теми статей
Обрати теми

Тривалість щорічної основної відпустки керівника гуртка дошкільного навчального закладу

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ТРИВАЛІСТЬ ЩОРІЧНОЇ ОСНОВНОЇ ВІДПУСТКИ КЕРІВНИКА ГУРТКА ДОШКІЛЬНОГО НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ

 

Світлана МЕРЕНКОВА, провідний державний фінансовий інспектор Харківської об’єднаної державної фінансової інспекції

 

Якою повинна бути тривалість щорічної відпустки керівника гуртка дошкільного навчального закладу, дошкільного відділення навчально-виховного комплексу «загальноосвітній навчальний заклад — дошкільний навчальний заклад»?

 

У розділі І додатка до Порядку надання щорічної основної відпустки тривалістю 56 календарних днів керівним працівникам навчальних закладів та установ освіти, навчальних (педагогічних) частин (підрозділів) інших установ і закладів, педагогічним, науково-педагогічним працівникам та науковим працівникам, затвердженого постановою КМУ від 14.04.97 р. № 346 (далі — Порядок № 346), визначено тривалість щорічної основної відпустки педагогічних працівників дошкільних навчальних закладів. Оскільки відповідно до Типових штатних нормативів дошкільних навчальних закладів, затверджених наказом Міністерства освіти і науки від 04.11.2010 р. № 1055 (далі — Типові штати), посада керівника гуртка введена в дошкільних навчальних закладах лише з 1 вересня 2011 року, то тривалість щорічної основної відпустки для таких працівників у Порядку № 346 не визначено.

Відповідно до роз’яснення, наведеного на офіційному сайті Міністерства освіти та науки, молоді та спорту України, фахівці цього Міністерства вважають, що до внесення змін у Порядок № 346 тривалість щорічної основної відпустки керівника гуртка дошкільного навчального закладу повинна складати 42 календарних дні, як для інших педагогічних працівників цього закладу (вихователів, музичного керівника, інструктора з фізкультури, практичного психолога, соціального педагога тощо).

Визначення тривалості щорічної основної відпустки працівників дошкільних відділень навчально-виховних комплексів «загальноосвітній навчальний заклад — дошкільний навчальний заклад» здійснюється як для працівників дошкільних навчальних закладів.

На нашу думку, керівники гуртків дошкільних навчальних закладів дійсно заслуговують на щорічну основну відпустку 42 календарних дні, як і їх колеги, проте на сьогоднішній день зазначене питання нормативно не врегульоване, відповідно законної підстави для надання керівникам гуртків дошкільних навчальних закладів щорічної відпустки тривалістю 42 календарних дні немає.

Незважаючи на те що наказ про затвердження Типових штатів вийшов більше двох років тому, а самі Типові штати набули чинності 1 вересня 2011 року (уже влітку 2012 року вищезазначені працівники мали право на відпустку повної тривалості), Міносвіти й досі не внесло зміни до Порядку № 346.

Тому тривалість щорічної основної відпустки зазначених працівників має становити 24 календарних дні відповідно до ст. 6 Закону України «Про відпустки» від 15.11.96 р. № 504/96-ВР.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі