Теми статей
Обрати теми

Щодо тривалості щорічної відпустки працівників центру соціально-психологічної реабілітації дітей

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ЩОДО ТРИВАЛОСТІ ЩОРІЧНОЇ ВІДПУСТКИ ПРАЦІВНИКІВ ЦЕНТРУ СОЦІАЛЬНО-ПСИХОЛОГІЧНОЇ РЕАБІЛІТАЦІЇ ДІТЕЙ

 

Тетяна СТАШКІВ, начальник відділу режимів праці, нормування та професійної кваліфікації Департаменту з питань державного регулювання заробітної плати та умов праці

 

1. Відповідно до штатного розпису в центрі соціально-психологічної реабілітації дітей працюють черговий з режиму та інструктор з трудового навчання (праці). Згідно з постановою КМУ від 14.06.2000 р. № 963 ці посади віднесено до педагогічних. Однак постановою КМУ від 14.04.97 р. № 346 не визначено тривалість щорічної основної відпустки чергового з режиму та інструктора з трудового навчання, що є штатними працівниками центру соціально-психологічної реабілітації дітей. На щорічну основну відпустку якої тривалості мають право зазначені працівники?

2. Згідно зі ст. 30 Закону про дошкільну освіту тривалість основної щорічної відпустки помічників вихователів становить 28 календарних днів. Однак у законодавстві відсутні норми, які регламентують тривалість основної щорічної відпустки помічників вихователів центру соціально-психологічної реабілітації дітей. На щорічну основну відпустку якої тривалості мають право зазначені працівники?

(Полтавська обл.)

 

Згідно з п. 1 Типового положення про центр соціально-психологічної реабілітації дітей, затвердженого постановою КМУ від 28.01.2004 р. № 87, центр соціально-психологічної реабілітації дітей (далі — центр) — заклад соціального захисту, що створюється для тривалого (стаціонарного) або денного перебування дітей віком від 3 до 18 років, які опинились у складних життєвих обставинах, надання їм комплексної соціальної, психологічної, педагогічної, медичної, правової та інших видів допомоги.

Керівництво центром здійснює його директор, який призначається на посаду і звільняється з неї службою у справах дітей за погодженням з Мінсім’ямолодьспорту. Відповідно до Переліку посад педагогічних та науково-педагогічних працівників, затвердженого постановою КМУ від 14.06.2000 р. № 963, посада директора центру є педагогічною.

Згідно з Типовими штатними нормативами керівних і педагогічних працівників, медичного та обслуговуючого персоналу центру соціально-психологічної реабілітації дітей (число посад у центрі — до 50 вихованців), затвердженими наказом Міністерства України у справах сім’ї, дітей та молоді від 24.08.2004 р. № 470, до штатного розпису центру входять педагогічні працівники (вихователі, вихователь-методист, практичний психолог, музичний керівник, інструктор з трудового виховання), медичні працівники (лікар-невропатолог, лікар-педіатр, лікар-психотерапевт, медична сестра) та інші працівники (підсобний робітник, кастелянка (комірник), черговий з режиму, оператор пральних машин, дезінфектор, завідувач господарства та ін.).

Підрозділом 7 «Центри соціально-психологічної реабілітації дітей» розділу VІІ «Інші заклади та установи» додатка до Порядку надання щорічної основної відпустки тривалістю до 56 календарних днів керівним працівникам навчальних закладів та установ освіти, навчальних (педагогічних) частин (підрозділів) інших установ і закладів, педагогічним, науково-педагогічним працівникам та науковим працівникам, затвердженого постановою КМУ від 14.04.97 р. № 346, не передбачено надання черговому з режиму, інструктору з трудового виховання та помічнику вихователя центру щорічної основної відпустки тривалістю до 56 календарних днів.

Тому тривалість щорічної основної відпустки зазначених працівників має становити 24 календарних дні відповідно до ст. 6 Закону України «Про відпустки» від 15.11.96 р. № 504/96-ВР.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі