Теми статей
Обрати теми

Посадовий оклад головного лікаря ЦПМСД

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ПОСАДОВИЙ ОКЛАД ГОЛОВНОГО ЛІКАРЯ ЦПМСД

 

Анжела КУПЛІВАНЧУК, заступник директора Департаменту — начальник відділу нормування і оплати праці та роботи з місцевими бюджетами Департаменту економіки та ресурсного забезпечення

 

Чи може зарплата головного лікаря ЦПМСД бути менше зарплати завідувача структурного підрозділу (амбулаторії загальної практики сімейної медицини) у зв’язку з тим, що завідувачам амбулаторій виплачується надбавка за стаж безперервної роботи в розмірі 30 — 40 %, а головному лікарю така надбавка не передбачена?

(Луганська обл.)

 

У зв’язку з реалізацією наказу МОЗ «Про затвердження примірних етапів реформування первинного та вторинного рівнів надання медичної допомоги» від 30.08.2010 р. № 735 в умовах реформування первинного рівня надання медичної допомоги дільничні лікарні та амбулаторії, у тому числі й амбулаторії сімейної медицини, уключено до складу центральних районних лікарень та ЦПМСД як структурні підрозділи (відділення сімейної медицини та амбулаторії, у тому числі амбулаторії сімейної медицини), а головних лікарів цих закладів переведено на посади завідувачів структурних підрозділів (відділень сімейної медицини та амбулаторій сімейної медицини).

Згідно з наказом МОЗ «Про затвердження Примірного статуту Центру первинної медико-санітарної допомоги» від 29.06.2011 р. № 384 поточне керівництво діяльністю ЦПМСД здійснює головний лікар. Керівництво іншими структурними підрозділами здійснюють завідувачі.

Оплата праці медичних працівників провадиться відповідно до Умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення, затверджених спільним наказом Мінпраці та МОЗ від 05.10.2005 р. № 308/519 (далі — Умови № 308/519).

Оплата праці завідувача. Посадовий оклад завідувача амбулаторії загальної практики — сімейної медицини, яка є структурним підрозділом ЦПМСД, установлюється згідно з п.п. «б» п.п. 2.2.3 Умов № 308/519 як керівнику структурного підрозділу виходячи з посадового окладу лікаря відповідної кваліфікаційної категорії за Єдиною тарифною сіткою, підвищеного за керівництво підрозділом на 10 — 25 % залежно від кількості посад лікарів в амбулаторії, уключаючи посаду завідувача.

Керівникам структурних підрозділів оплата за кваліфікаційну категорію здійснюється за умови, якщо спеціальність, за якою їм присвоєно категорію, відповідає профілю підрозділу, який вони очолюють (п.п. 4 п.п. 2.4.1 Умов № 308/519).

Згідно з Примірними штатними нормативами центру первинної медичної (медико-санітарної) допомоги, затвердженими наказом МОЗ від 23.02.2012 р. № 129, штати амбулаторії сімейної медицини комплектуються посадами лікарів загальної практики — сімейними лікарями, а також на період до 01.01.2020 р. амбулаторії можуть комплектуватися лікарями-терапевтами дільничними та лікарями-педіатрами дільничними, а також деякими посадами лікарів вузьких спеціальностей. На посаду «завідувач амбулаторії сімейної медицини» переважно повинні прийматися лікарі загальної практики — сімейні лікарі або лікарі-терапевти (педіатри). Це зумовлено також і функціями цього підрозділу ЦПМСД. Отже, підвищення кваліфікаційної категорії завідувачу амбулаторії сімейної медицини здійснюється за лікарськими спеціальностями «Загальна практика — сімейна медицина», «Терапія», «Педіатрія».

Спільним наказом Мінсоцполітики та МОЗ «Про внесення змін до Умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення» від 26.03.2012 р. № 165/194 (далі — наказ № 165/194) унесено зміни до Умов № 308/519, а саме: перелік установ (підрозділів), робота в яких дає право на надбавку за тривалість безперервної роботи, доповнено ЦПМСД та амбулаторіями, що стали структурними підрозділами центральних районних, міських лікарень та ЦПМСД (п.п. 4.1.1 Умов № 308/519).

Це означає, що колишнім головним лікарям амбулаторій сімейної медицини, яких унаслідок реформування переведено на посади завідувачів цими підрозділами у складі центральних районних лікарень та ЦПМСД, виплачується надбавка за тривалість безперервної роботи в розмірі до 40 % посадового окладу незалежно від місця розташування цих амбулаторій. При цьому попередній стаж роботи на посаді головного лікаря амбулаторії зараховується до стажу роботи, що дає право на цю надбавку на посаді завідувача (п.п. 1 п.п. 4.1.3 Умов № 308/519).

Крім того, п. 2 наказу № 165/194 передбачено здійснювати доплату різниці заробітної плати керівникам, у яких після реорганізації відбулося зменшення її розміру, на весь період до запровадження нових умов оплати праці, за яких нові розміри заробітної плати перевищать діючі.

Оплата праці головного лікаря. Посадовий оклад головного лікаря ЦПМСД визначається за тарифним розрядом ЄТС та встановлюється згідно з групою оплати праці керівних працівників закладів охорони здоров’я. У зв’язку з тим, що ЦПМСД є самостійною амбулаторно-поліклінічною установою, за якою закріплена територія обслуговування населення, група оплати праці головному лікарю ЦПМСД установлюється відповідно до п. 6 додатка 2 до Умов № 308/519 залежно від чисельності прикріпленого населення.

За наявності кваліфікаційної категорії посадові оклади головних лікарів підвищуються за будь-якою лікарською спеціальністю в таких розмірах (п.п. 2 «а» п.п. 2.4.1 Умов № 308/519):

— за вищу категорію — на 44,9 % тарифної ставки працівника 1-го тарифного розряду ЄТС;

— за першу категорію — на 31,9 %;

— за другу категорію — на 24,1 %.

Пунктом 1.6 Умов № 308/519 установлено: посадові оклади керівників закладів охорони здоров’я, визначені за пп. 2.1 — 2.2 Умов № 308/519 з урахуванням підвищення за кваліфікаційну категорію, не можуть бути нижче посадових окладів керівників структурних підрозділів — лікарів (провізорів) відповідної або нижчої кваліфікації, визначених за пп. 2.1 — 2.2 Умов № 308/519 з урахуванням підвищення за оперативне втручання. Цей порядок установлення посадових окладів не застосовується для керівників, які не мають кваліфікаційної категорії.

Умовами № 308/519 не передбачено встановлення головним лікарям ЦПМСД надбавки за стаж безперервної роботи*.

* Із цього питання див. також лист Мінсоцполітики від 13.05.2013 р. № 200/13/116-13, опублікований на с. 27 цього номера.

Нагадаємо: згідно з Порядком виплати надбавки за вислугу років медичним та фармацевтичним працівникам державних та комунальних закладів охорони здоров’я, затвердженим постановою КМУ від 29.12.2009 р. № 1418, усі медичні працівники отримують надбавку за вислугу років у розмірі від 10 до 30 % посадового окладу залежно від стажу роботи на цих посадах.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі