Теми статей
Обрати теми

Визначення базового місяця при виході працівниці з відпустки для догляду за дитиною до трьох років

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ВИЗНАЧЕННЯ БАЗОВОГО МІСЯЦЯ ПРИ ВИХОДІ ПРАЦІВНИЦІ З ВІДПУСТКИ ДЛЯ ДОГЛЯДУ ЗА ДИТИНОЮ ДО ТРЬОХ РОКІВ

 

Жанна ЛАВРЕНТЬЄВА, головний спеціаліст відділу рівня життя та моніторингу бідності

 

Працівницю прийнято на роботу (згідно з направленням) на посаду інженера-гідротехніка з 14.07.2008 р. і відразу ж з цієї дати їй надано відпустку для догляду за дитиною до трьох років. Вийшла працівниця на роботу 09.02.2013 р.

Чи правомірно вважати для неї базовим місяцем жовтень 2008 року (як і для інших працівників за аналогічною посадою)?

(Львівська обл.)

 

При проведенні індексації заробітної плати працівників необхідно керуватися Порядком проведення індексації грошових доходів населення, затвердженим постановою КМУ від 17.07.2003 р. № 1078 (далі — Порядок № 1078), з урахуванням постанови КМУ «Про внесення змін до Порядку проведення індексації грошових доходів населення» від 13.06.2012 р. № 526, що набрала чинності 21.06.2012 р.

До 21.06.2012 р. механізму нарахування сум індексації для новоприйнятих працівників цим Порядком визначено не було. Рішення про визначення базового місяця для проведення індексації зарплати таким працівникам адміністрація установи (організації) могла прийняти самостійно. Тобто базовим місяцем під час проведення індексації міг бути визначений місяць прийняття працівника на роботу або місяць підвищення зарплати за відповідною (аналогічною) посадою.

Як випливає із запитання, при оформленні працівниці на роботу за базовий було прийнято місяць підвищення зарплати за відповідною (аналогічною) посадою (у цьому випадку — жовтень 2008 року).

У разі виходу працівниці на роботу з відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку (шестирічного віку за медичними показаннями) при визначенні базового місяця для проведення індексації повинні зберігатися такі самі умови нарахування сум індексації та фіксованої її величини, як і в інших працівників, які обіймають аналогічні посади.

У період перебування працівниці у відпустці для догляду за дитиною її умовна зарплата (згідно зі штатним розписом) мала індексуватися відповідно до вимог Порядку № 1078 . Так, у разі підвищення зарплати слід було визначати право на проведення індексації.

Нагадаємо: з 21.06.2012 р. діють нові правила проведення індексації. Так, місяць підвищення грошових доходів (на будь-яку суму) завжди є базовим, якщо підвищення грошового доходу відбувається за рахунок збільшення його постійних складових.

При цьому згідно з абз. 3 п. 5 Порядку № 1078, якщо грошовий дохід з урахуванням суми підвищення менше суми грошового доходу з урахуванням індексації до підвищення, у базовому місяці сума загального доходу визначається з таким розрахунком, щоб сума грошового доходу з урахуванням індексації не перевищувала загального доходу до його підвищення. Проведення індексації в разі підвищення грошових доходів здійснюється згідно з прикладом, наведеним у новій редакції додатка 4 до Порядку № 1078.

Зокрема, уперше в такому порядку визначали суму індексації в липні 2012 року при підвищенні посадових окладів працівників за Єдиною тарифною сіткою.

Тому в липні 2012 року (у першому місяці підвищення заробітної плати після набуття чинності оновленими нормами Порядку № 1078) для такої працівниці на загальних умовах слід було розрахувати фіксовану суму індексації. При цьому липень 2012 року став базовим.

Після липня 2012 року зарплата підвищувалася у вересні, жовтні, грудні 2012 року та в січні 2013 року. Ці місяці стали базовими з метою проведення індексації. При цьому, оскільки кожного разу сума підвищення зарплати не перекривала фіксовану суму індексації, то вона зберігається в розмірі, визначеному в липні 2012 року.

Таким чином, при виході з відпустки для догляду за дитиною до трьох років 09.02.2013 р. базовим місяцем для працівниці буде січень 2013 року (місяць останнього підвищення зарплати за посадою). При цьому їй повинна виплачуватися фіксована сума індексації, розмір якої було визначено в липні 2012 року.

 

Працівниця органу місцевого самоврядування з травня 2008 року перебувала у відпустці для догляду за дитиною до трьох років. Під час відпустки у зв’язку зі зміною структури виконавчих органів її було переведено на вищу за рівнем посаду з підвищенням окладу. У вересні 2011 року вона вийшла на роботу.

Чи є для такої працівниці вересень 2011 року базовим місяцем?

(м. Харків)

 

У період перебування працівниці у відпустці для догляду за дитиною її підвищили на посаді. До 21.06.2012 р. механізму нарахування сум індексації під час переходу працівників на іншу посаду Порядком № 1078 визначено не було. Проте при цьому, якщо перехід працівника на іншу посаду супроводжується зростанням його доходу (п. 5 Порядку № 1078) та сума підвищення доходу перевищить суму індексації, яку могло бути нараховано на попередній посаді, то місяць переходу можна вважати базовим та індексацію за цей місяць не проводити.

У зв’язку з цим, якщо при переведенні працівниці на іншу посаду її грошовий дохід підвищився та перекрив можливу суму індексації, то цей місяць стає базовим. Відповідно саме цей місяць буде базовим при виході працівниці на роботу з відпустки для догляду за дитиною до трьох років у вересні 2011 року (за умови, що в місяці виходу на роботу зарплата не підвищувалася).

 

Працівниця перебувала у відпустці у зв’язку з вагітністю та пологами з 08.08.2004 р. по 06.01.2005 р. Потім — у відпустці для догляду за дитиною до 3 років і до 6 років з 07.01.2005 р. по 01.11.2007 р. За цей час у неї збільшувався розмір надбавки за вислугу років та підвищувався оклад, як і всім держслужбовцям, у лютому 2008 року.

Яким буде базовий місяць для такої працівниці — місяць виходу з відпустки для догляду за дитиною чи лютий 2008 року?

(м. Донецьк)

 

У разі виходу працівниці на роботу з відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку (шестирічного віку за медичними показаннями) при визначенні базового місяця для проведення індексації повинні зберігатися такі самі умови нарахування сум індексації, як і в інших працівників, які обіймають аналогічні посади.

Як випливає із запитання, за час перебування працівниці у відпустці для догляду за дитиною в лютому 2011 року в неї відбулося підвищення заробітної плати за рахунок збільшення розміру надбавки за вислугу років (з 15 до 20 %). Якщо це підвищення не перекрило можливу суму індексації, то базовим для працівниці при виході на роботу залишився лютий 2008 року (за умови, що в місяці виходу на роботу зарплата не підвищувалася).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі