Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Редакція ББ
Новини

ПРИЙНЯТО ПОРЯДОК РОЗМІЩЕННЯ ДЕРЖАВНОГО ЗАМОВЛЕННЯ НА ПІДГОТОВКУ ФАХІВЦІВ, НАУКОВИХ, НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНИХ КАДРІВ, ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ ТА ПЕРЕПІДГОТОВКУ КАДРІВ

Відповідно до п. 1 ст. 3 Закону України «Про формування та розміщення державного замовлення на підготовку фахівців, наукових, науково-педагогічних та робітничих кадрів, підвищення кваліфікації та перепідготовку кадрів» від 20.11.2012 р. № 5499-VI розміщення державного замовлення здійснюється державними замовниками на конкурсних засадах у порядку, визначеному Кабміном за поданням центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері освіти.

На виконання цієї статті Закону Кабмін постановою від 20.05.2013 р. № 363 затвердив Порядок розміщення державного замовлення на підготовку фахівців, наукових, науково-педагогічних та робітничих кадрів, підвищення кваліфікації та перепідготовку кадрів (далі — Порядок).

До державних замовників згідно з Порядком віднесені: міністерства, інші центральні органи виконавчої влади, Національна академія наук, національні галузеві академії наук, Рада міністрів АР Крим, обласна,
Київська та Севастопольська міські держадміністрації, інший визначений Кабміном державний орган — головний розпорядник бюджетних коштів.

Виконавці : вищі, професійно-технічні навчальні заклади, заклади післядипломної освіти, наукові установи державної та комунальної форм власності, які пройшли конкурсний відбір та з якими укладено державний контракт на підготовку фахівців, наукових, науково-педагогічних та робітничих кадрів, підвищення кваліфікації та перепідготовку кадрів за державним замовленням.

Порядком визначено вимоги щодо розміщення оголошення конкурсу та порядок його проведення.

Державний замовник у строк, що не перевищує 10 робочих днів із дати розгляду конкурсних пропозицій, повідомляє кожного учасника про результати конкурсу та визначає потенційних виконавців державного замовлення.

За результатами конкурсу державний замовник укладає з виконавцем державного замовлення державний контракт, у якому зазначаються економічні і правові зобов’язання сторін та регулюються взаємовідносини замовника і виконавця.

 

УНЕСЕНО ЗМІНИ ДО ІНСТРУКЦІЇ ЩОДО ЗАПОВНЕННЯ ФОРМИ № 1-ПВ (КВАРТАЛЬНА) «ЗВІТ З ПРАЦІ»

Наказом Держслужби статистики від 27.02.2013 р. № 68 унесено зміни до Інструкції щодо заповнення форми державного статистичного спостереження № 1-ПВ (квартальна) «Звіт з праці», затвердженої наказом Держкомстату від 26.10.2009 р. № 404.

Зокрема, правила заповнення рядка 4050 доповнено новою умовою — для працівників, прийнятих на неповний робочий день, і сумісників, що працюють більше ніж на одну ставку, кількість людино-годин щорічних відпусток розраховується пропорційно до встановленої для них тривалості робочого дня, але не більше норми, що діє на підприємстві.

Змінами визначено, що в рядку 6130, крім кількості штатних працівників, які відпрацювали 100 % фонду робочого часу, установленого законодавством на відповідний місяць, уключаючи тих, які були у відрядженні, також відображається кількість працівників, для яких запроваджено підсумований облік робочого часу, якщо вони повністю відпрацювали норму робочого часу, установлену згідно з графіком на звітний місяць.

У новій редакції викладено правила заповнення рядків 6020 — 6110. Так, у цих рядках здійснюється розподіл кількості працівників, зазначеної в рядку 6010, залежно від розмірів нарахованої їм заробітної плати. До заробітної плати включаються всі суми, нараховані за звітний місяць відповідно до пп. 2.1 — 2.3 гл. 2 Інструкції зі статистики заробітної плати. При цьому не враховуються суми перерахунків, здійснені за попередні періоди, а також інші виплати, що не належать до фонду оплати праці (гл. 3 Інструкції зі статистики заробітної плати), зокрема допомога по тимчасовій непрацездатності, інші види допомоги, що надаються за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням. Суми, нараховані за період відпустки, ураховуються тільки в тій частині, що припадає на звітний місяць.

Для відокремлених підрозділів (філій, представництв), на які поширюється дія колективного договору (угоди), у рядку 8010 відображається наявність відповідної кількості колективних договорів (угод).

Наказ № 68 набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

 

УНЕСЕНО ЗМІНИ ДО ІНСТРУКЦІЇ ЩОДО ЗАПОВНЕННЯ ФОРМИ № 1-ПВ (МІСЯЧНА) «ЗВІТ З ПРАЦІ»

Наказом Держслужби статистики від 27.02.2013 р. № 67 унесено зміни до Інструкції щодо заповнення форми державного статистичного спостереження № 1-ПВ (місячна) «Звіт з праці», затвердженої наказом Держкомстату від 26.10.2009 р. № 403.

Зокрема, уточнено, що в рядку 2040 відображається сума заборгованості з виплат працівникам у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, строк виплати яких минув до кінця звітного періоду, аналогічно порядку, передбаченому в п. 3.1 Інструкції. Вона враховує кошти ФССТВП на виплату застрахованим особам: допомоги по тимчасовій непрацездатності, вагітності та пологах, на поховання, а також кошти підприємства з оплати перших п’яти днів тимчасової непрацездатності (уключаючи непрацездатність, пов’язану з нещасним випадком на виробництві або професійним захворюванням).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі