Теми статей
Обрати теми

Уведення до штатного розпису ЗНЗ посад заступників директора з навчальної, навчально-виховної роботи

Редакція ББ
Відповідь на запитання

УВЕДЕННЯ ДО ШТАТНОГО РОЗПИСУ ЗНЗ ПОСАД ЗАСТУПНИКІВ ДИРЕКТОРА З НАВЧАЛЬНОЇ, НАВЧАЛЬНО-ВИХОВНОЇ РОБОТИ

 

Владислав СТАНКУС, завідувач сектора інспектування установ та організацій, що фінансуються з бюджету, Харківської об’єднаної державної фінансової інспекції

 

Роз’ясніть порядок уведення посад заступників директора з навчальної, навчально-виховної роботи до штатних розписів таких загальноосвітніх навчальних закладів:

1) спеціалізована школа І ступеня. Кількість класів — 15;

2) спеціалізована школа ІІ — ІІІ ступенів. Кількість класів — 19;

3) гімназія ІІ — ІІІ ступенів. Кількість класів — 13.

(м. Харків)

 

01.09.2012 р. набрали чинності Типові штатні нормативи загальноосвітніх навчальних закладів, затверджені наказом Міносвіти від 06.12.2010 р. № 1205 (далі — Типові штати).

Цими Типовими штатами передбачено, що посади заступника директора з навчальної, навчально-виховної роботи вводяться у школах I, I — II, I — III, II — III та III ступенів виходячи з таких нормативів:

Кількість класів

Кількість штатних одиниць

6 — 9

0,5

10 — 20

1,0

21 — 29

1,5

30 та більше

2,0

 

Крім того:

— у школах І — ІІІ ступенів, які мають один-чотири 9 — 11-х класів, кількість посад заступників директора збільшується на 0,5 одиниці, 5 і більше 9 — 11-х класів — на 1 штатну одиницю;

у спеціалізованих середніх школах I — III ступенів з поглибленим вивченням іноземної мови, ліцеях, гімназіях і колегіумах уводиться додатково посада заступника директора. Слід розуміти, що така посада вводиться незалежно від кількості класів.

У межах вказаних норм за наявності 21-го і більше класів має бути введено не менше 0,5 штатної одиниці посади заступника директора з виховної роботи. Тобто Типовими штатами передбачено обов’язкове введення посади заступника з виховної роботи за наявності 21-го і більше класів (раніше така посада встановлювалася за наявності 25 і більше класів). Зверніть увагу: мова йде не про додаткове введення такої посади, а про її наявність
в обрахованій кількості одиниць заступників
.

Приклад 1. У спеціалізованій школі І ступеня функціонує 15 класів. Тож до штатного розпису школи треба ввести 1 штатну одиницю посади заступника директора з навчальної, навчально-виховної роботи. Керівник закладу визначає, скільки посад може бути відведено для навчальної та навчально-виховної роботи.

Додатково посада заступника директора не вводиться, оскільки це передбачено тільки для спеціалізованих шкіл І — ІІІ ступенів.

Приклад 2. У спеціалізованій школі ІІ — ІІІ ступенів функціонує 19 класів, тож до штатного розпису школи треба ввести 1 штатну одиницю посади заступника директора з навчальної, навчально-виховної роботи.

Додатково кількість посад заступників директора за наявність 9 — 11-х класів не збільшується, оскільки це передбачено тільки для шкіл І — ІІІ ступенів.

Додатково посада заступника директора не вводиться, оскільки це передбачено тільки для спеціалізованих шкіл І — ІІІ ступенів.

Приклад 3. У гімназії ІІ — ІІІ ступенів функціонує 13 класів. Тож до штатного розпису школи треба ввести 1 штатну одиницю посади заступника директора з навчальної, навчально-виховної роботи.

Додатково кількість посад заступників директора за наявність 9 — 11-х класів не збільшується, оскільки це передбачено тільки для шкіл І — ІІІ ступенів.

Проте додатково вводиться посада заступника директора як для закладу нового типу (гімназія).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі