Теми статей
Обрати теми

Щодо оплати праці тренерів-викладачів

Редакція ББ
Лист від 23.01.2013 р. № 1/11-582

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

ЩОДО ОПЛАТИ ПРАЦІ ТРЕНЕРІВ-ВИКЛАДАЧІВ

Лист від 23.01.2013 р. № 1/11-582

 

У відповідь на звернення щодо умов оплати праці тренерів-викладачів позашкільних навчальних закладів та виплати таким працівникам надбавки за вислугу років у межах компетенції повідомляємо.

Відповідно до пункту 2 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міністерства освіти України від 15.04.93 р. № 102, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 27.05.93 р. за № 56, умови оплати праці керівників, спеціалістів, службовців та робітників структурних підрозділів та окремих працівників установ, закладів і організацій освіти, для яких вони не передбачені цією Інструкцією, установлюються відповідно до умов оплати праці аналогічних категорій працівників відповідних галузей народного господарства і виробництва.

Діяльність тренерів-викладачів позашкільних навчальних закладів відноситься до діяльності аналогічної категорії працівників закладів фізичної культури і спорту, у зв’язку з чим умови оплати праці таких працівників визначаються згідно з нормативно-правовими актами сфери фізичної культури і спорту.

Щодо виплати надбавки за вислугу років згаданим працівникам інформуємо, що постановою Кабінету Міністрів України від 31.01.2001 р. № 78 затверджений Порядок виплати надбавок за вислугу років педагогічним і науково-педагогічним працівникам навчальних закладів і установ освіти.

Дія зазначеного Порядку поширюється на педагогічних та науково-педагогічних працівників, перелік посад яких затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 14.06.2000 р. № 963 і на яких поширюються умови оплати праці працівників навчальних закладів і установ освіти.

Водночас зазначаємо, що для працівників закладів та організацій галузі фізичної культури і спорту, крім надбавок і доплат, передбачених для усіх працівників бюджетної сфери, передбачені підвищення за спеціалізацією, за старшинство, за роботу з інвалідами, надбавки за спортивні звання, високі досягнення у праці, за рівень підготовки спортсменів, доплати за досягнення спортсменами високих результатів та інші надбавки і доплати, передбачені для працівників саме цієї галузі.

 

Заступник Міністра Б. Жебровський

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі