Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Редакція ББ
Новини

КАЗНАЧЕЙСТВО СПРОЩУЄ РОБОТУ СВОЇХ КЛІЄНТІВ

За інформацією, розміщеною на офіційному сайті Держказначейської служби України www.treasury.gov.ua, завершено один з основних стратегічних модернізаційних проектів розвитку казначейської системи.

Центр сертифікації ключів Державної казначейської служби України пройшов процедуру державної акредитації та отримав статус Акредитованого центру сертифікації ключів (АЦСК ДКСУ) і набув права обслуговувати посилені сертифікати відкритих ключів.

АЦСК ДКСУ розпочинає надання послуг електрон-ного цифрового підпису клієнтам Казначейства на безоплатній основі. Отримати такі послуги можна у відділі обслуговування Акредитованого центру сертифікації ключів Департаменту інформаційних технологій, корпоративної телекомунікації та захисту інформації ДКСУ та відокремлених пунктах реєстрації на базі територіальних органів.

Використання електронного цифрового підпису відкриває перед його користувачами низку переваг, а саме:

— кожен документ, на який накладено ЕЦП, має юридичну силу;

— криптографічний захист інформації забезпечує її конфіденційність, що унеможливлює доступ до неї третіх осіб, які не володіють секретним ключем;

— забезпечує цілісність інформації документа, гарантує його автентичність та убезпечує від унесення несанкціонованих змін;

— процедура перевірки ЕЦП виконується комп’ютером безпомилково, що дозволяє уникнути людського фактора при перевірці звичайного підпису;

— на документі з накладеним ЕЦП автоматично фіксується реальний час підписання документа на відміну від дати, зазначеної в самому документі;

— спрощує та здешевлює процедуру підготовки, обліку та зберігання документів, гарантуючи при цьому їх достовірність;

— полегшує процедуру візування документа кількома особами.

Вже наприкінці поточного року, завдяки створенню АЦСК ДКСУ, планується ввести в дію програмно-технічний комплекс «Клієнт казначейства — казначейство», що відкриє широкі можливості дистанційного обслуговування розпорядників та одержувачів бюджетних коштів, зокрема для підготовки та проведення ними фінансових та платіжних документів через мережу Інтернет з використанням надійних засобів захисту.

Інформація щодо послуг АЦСК ДКСУ доступна на сайті acsk.treasury.gov.ua.

 

ОПЛАТА ПЕРІОДУ ВІДРЯДЖЕННЯ

Мінсоцполітики у листі від 26.04.2013 р. № 478/13/84-13 нагадало, що відповідно до ст. 121 КЗпП працівникам, які направляються у службове відрядження, оплата праці за виконану роботу здійснюється відповідно до умов, визначених трудовим або колективним договором, і розмір такої оплати праці не може бути нижчим середнього заробітку.

До денного заробітку працівника, який має порівнюватись із середньоденним заробітком, при оплаті періоду відрядження включаються всі елементи заробітної плати, які працівник отримує згідно з умовами трудового, колективного договору у місяці, в якому його направляють у відрядження: оклад, доплати, надбавки, премії, індексація тощо. Допомога у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю, період, коли за працівником зберігається середня заробітна плата відповідно до законодавства, не включаються до денної заробітної плати працівника при порівнянні.

Облік робочого часу в установі, що направляє працівника у відрядження, ведуть відповідно до встановленого режиму робочого часу для цієї установи. Робочий час працівника, направленого у відрядження, обліковують на підставі наказу керівника — замість робочих днів працівникові роблять відмітку, що підтверджує його направлення у відрядження.

 

ЗАТВЕРДЖЕНО ПОРЯДОК ЗБИРАННЯ, ВИДАЛЕННЯ, ЗНЕШКОДЖЕННЯ ТА УТИЛІЗАЦІЇ ВІДПРАЦЬОВАНИХ МАСТИЛ (ОЛИВ)

Постановою КМУ «Деякі питання збирання, видалення, знешкодження та утилізації відпрацьованих мастил (олив)» від 17.12.2012 р. № 1221 затверджено Порядок збирання, видалення, знешкодження та утилізації відпрацьованих мастил (олив), який визначає механізм збирання, видалення, знешкодження та утилізації відпрацьованих мастил (олив), що утворюються внаслідок використання вироблених або імпортованих на територію України мастил (олив) за переліком згідно з додатком 1 до цього Порядку.

Дія цього Порядку поширюється на суб’єктів господарювання всіх форм власності, зокрема тих, у процесі діяльності яких утворюються відпрацьовані мастила (оливи).

Порядком установлено, що суб’єкт господарювання, внаслідок діяльності якого утворилися відпрацьовані мастила (оливи), повинен відображати у документах первинного обліку дані щодо придбання мастил (олив), а також дані щодо подальшого поводження з відпрацьованими мастилами (оливами). Також він повинен забезпечити роздільне збирання відпрацьованих мастил (олив).

Збирання відпрацьованих мастил (олив) здійснюється через мережу стаціонарних і пересувних приймальних пунктів.

Для всіх суб’єктів господарювання — споживачів мастил (олив) норма збирання та утилізації відпрацьованих мастил (олив) встановлена у розмірі 40 % загального обсягу мастил (олив), які вони використовують.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі