Теми статей
Обрати теми

Надбавка за спортивне звання вчителю фізкультури

Редакція ББ
Відповідь на запитання

НАДБАВКА ЗА СПОРТИВНЕ ЗВАННЯ ВЧИТЕЛЮ ФІЗКУЛЬТУРИ

 

Світлана МЕРЕНКОВА, заступник начальника відділу — державний інспектор праці відділу контролю за додержанням трудового законодавства Територіальної державної інспекції з питань праці у Харківській області

 

Учитель фізкультури загальноосвітньої школи має спортивне звання «майстер спорту» з легкої атлетики. За результатами атестації у квітні 2013 року йому було присвоєно педагогічне звання «старший учитель» та кваліфікаційну категорію «спеціаліст вищої категорії».

Чи слід після проведення атестації проводити нарахування надбавки за наявність спортивного звання такому вчителю?

(м. Харків)

 

Так, надбавку за спортивне звання слід нараховувати незалежно від результатів атестації.

Оплата праці працівників закладів і установ освіти, у тому числі загальноосвітніх навчальних закладів, здійснюється відповідно до наказу Міносвіти «Про впорядкування умов оплати праці та затвердження схем тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ» від 26.09.2005 р. № 557 (далі — наказ № 557) та Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міносвіти від 15.04.93 р. № 102 (далі — Інструкція № 102).

Нагадаємо, що починаючи з 01.09.2005 р., згідно з п.п. «в» п.п. 2 п. 4 наказу № 557 працівникам за наявність спортивного звання «майстер спорту» установлюється надбавка у розмірі 10 % посадового окладу (ставки заробітної плати), а не підвищуються посадові оклади (ставки заробітної плати), як було передбачено п. 24 Інструкції № 102.

Надбавки за спортивні звання встановлюються працівникам, якщо їхня діяльність за профілем збігається з уже існуючим спортивним званням. За наявності двох або більше звань надбавки встановлюються за одним (вищим) званням. Відповідність спортивного звання профілю діяльності працівника на займаній посаді визначається керівником навчального закладу, установи освіти.

Що стосується педагогічного звання «старший учитель», відповідно до п.п. «д» п. 24 Інструкції № 102 за наявність такого звання ставки заплати і посадові оклади підвищуються на 10 %. При цьому згідно з п. 34 Інструкції № 102 утворюються нові ставки (посадові оклади). На отриманий таким чином посадовий оклад нараховуються доплати та надбавки, у тому числі і за спортивні звання.

Підвищення ставок зарплати за звання, присвоєні за наслідками атестації, здійснюється лише за період роботи на посадах, на яких були присвоєні відповідні звання.

Відповідно до п.п. «в» п. 5 Інструкції № 102 зміна розмірів зарплати при присвоєнні звань, що дають право на підвищення ставок і посадових окладів, проводиться з дня присвоєння звання.

Таким чином, розмір надбавки за спортивне звання складатиме: 198,66 грн. (1806,00 грн.+ 10 %) х 10 %, де 1806,00 грн. — посадовий оклад за 12-м тарифним розрядом.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі