Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Редакція ББ
Новини

Індекс інфляції за ЛЮТИЙ 2013 року — 99,9 %

За повідомленням Держслужби статистики, індекс споживчих цін (індекс інфляції) за лютий 2013 року склав 99,9 %.

 

УНЕСЕНО ЗМІНИ ДО ДОВІДНИКА КВАЛІФІКАЦІЙНИХ ХАРАКТЕРИСТИК ПРОФЕСІЙ ПРАЦІВНИКІВ. ВИПУСК 78 «ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я»

МОЗ наказом від 19.02.2013 р. № 133 унесло зміни до Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників. Випуск 78 «Охорона здоров’я», затвердженого наказом МОЗ від 29.03.2002 р. № 117, виклавши п. 70 розділу «Професіонали в галузі лікувальної справи (крім стоматологів)» та п. 48 розділу «Фахівці» Довідника в новій редакції.

Зокрема, визначено кваліфікаційні характеристики лікаря з медицини невідкладних станів та фельдшера з медицини невідкладних станів.

 

МІНФІН ЗАТВЕРДИВ НОВЕ ПОЛОЖЕННЯ ПРО РЕЄСТР НЕПРИБУТКОВИХ УСТАНОВ ТА ОРГАНІЗАЦІЙ

Мінфін наказом від 24.01.2013 р. № 37 затвердив Положення про Реєстр неприбуткових установ та організацій.

Реєстр неприбуткових установ та організацій ведеться відповідно до п. 157.12 ст. 157 розд. III Податкового кодексу України центральним органом ДПС з метою забезпечення такого органу інформацією з Реєстру для здійснення контролю за використанням неприбутковими установами та організаціями коштів, що звільняються від оподаткування згідно зі ст. 157 розд. III цього Кодексу.

Зокрема, на відміну від попередника, затвердженого наказом ДПАУ від 24.01.2011 р. № 37, у новому Положенні до окремих груп неприбуткових організацій виділено Національну академію наук України та створені нею установи й організації, що утримуються за рахунок коштів відповідних бюджетів (ознака неприбутковості — 0019); професійні спілки, їх об’єднання та організації профспілок (ознака неприбутковості — 0016); організації роботодавців та їх об’єднання (ознака неприбутковості — 0017).

Наказ № 37 набере чинності з дня його офіційного опублікування.

 

УГОДИ ТА КОЛЕКТИВНІ ДОГОВОРИ РЕЄСТРУЄМО ПО-НОВОМУ

Кабмін постановою від 13.02.2013 р. № 115 затвердив новий Порядок повідомної реєстрації галузевих (міжгалузевих) і територіальних угод, колективних договорів.

Повідомна реєстрація проводиться з метою засвідчення автентичності примірників та копії поданих на реєстрацію угод, колективних договорів (далі — угоди (договори)) для забезпечення можливості врахування їх умов під час розгляду уповноваженими органами індивідуальних і колективних трудових спорів, що можуть виникнути за результатами виконання умов таких угод (договорів).

Цим Порядком передбачено, що галузеві (міжгалузеві) та територіальні (обласні та республіканська) угоди підлягають повідомній реєстрації Мінсоцполітики, а колективні договори та територіальні угоди іншого рівня — районними, районними у мм. Києві та Севастополі держадміністраціями, виконавчими комітетами сільських, селищних та міських рад.

Сторони угоди (договору) подають на повідомну реєстрацію угоду (договір) разом з додатками у кількості примірників, що відповідає кількості таких сторін, та копію угоди (договору).

Сторони галузевої (міжгалузевої) та територіальної угод подають також копії свідоцтв про підтвердження репрезентативності суб’єктів сторони профспілок та сторони роботодавців, які брали участь у колективних переговорах з питань укладення відповідної угоди.

Сторонам угоди (договору) може бути відмовлено у повідомній реєстрації лише в разі, коли подані на реєстрацію примірники угоди (договору) не є автентичними.

Для проведення повідомної реєстрації надається 14 робочих днів із дня, наступного після надходження угоди (договору) до реєструючого органу.

Постанова № 115 набрала чинності 28.02.2013 р.

 

ВІДОБРАЖЕННЯ СУМ ГРОШОВОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ СТРОКОВОЇ СЛУЖБИ У Ф. № 1ДФ

Відповідно до п.п. 165.1.10 п. 165.1 ст. 165 Податкового кодексу України від 02.12.2010 р. № 2755-VI сума грошового або майнового утримання чи забезпечення військовослужбовців строкової служби (у тому числі осіб, які проходять альтернативну службу), передбачена законом, яка виплачується з бюджету чи бюджетною установою, не включається до розрахунку загального місячного (річного) оподатковуваного доходу. Тобто податок на доходи фізосіб із такої суми не утримується.

Проте, як зазначила ДПСУ у листі від 16.01.2013 р. № 647/6/23-50.0114, такі суми повинні відображатися у Податковому розрахунку за ф. № 1ДФ з ознакою доходу «137».

Суми грошового або майнового утримання чи забезпечення зазначаються у графах 3 та 3а Податкового розрахунку за ф. № 1ДФ. Заповнення цих граф є однаковим для всіх категорій платників податку. Графи 4 та 4а прокреслюються.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі