Теми статей
Обрати теми

Тривалість відпустки бухгалтера лікарні

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ТРИВАЛІСТЬ ВІДПУСТКИ БУХГАЛТЕРА ЛІКАРНІ

 

Тетяна СТАШКІВ, заступник директора Департаменту заробітної плати та умов праці — начальник відділу умов та режимів праці, нормування та професійної класифікації

 

Чи має право бухгалтер лікарні на додаткову щорічну відпустку?

(м. Харків)

 

Відповідно до ст. 4 Закону України «Про відпустки» від 15.11.96 р. № 504/96-ВР (далі — Закон про відпустки) щорічна відпустка складається з основної відпустки (ст. 6 Закону про відпустки) та додаткових відпусток за роботу із шкідливими і важкими умовами праці (ст. 7 Закону про відпустки), за особливий характер праці (ст. 8 Закону про відпустки), інших щорічних додаткових відпусток, передбачених законодавством.

Відповідно до ст. 6 Закону про відпустки тривалість щорічної основної відпустки бухгалтера має становити 24 календарних дні.

Щорічні додаткові відпустки, передбачені ст. 7 і п. 1 ч. 1 ст. 8 Закону про відпустки, надаються за Списками, затверджуваними Кабінетом Міністрів України.

Постановою КМУ від 17.11.97 р. № 1290 затверджено Списки виробництв, робіт, цехів, професій і посад, зайнятість працівників у яких дає право на щорічні додаткові відпустки за роботу із шкідливими і важкими умовами праці та за особливий характер праці.

Зазначеними Списками не передбачено надання бухгалтерам лікарень щорічної додаткової відпустки за роботу із шкідливими і важкими умовами праці та за особливий характер праці.

На умовах, визначених колективним договором або трудовим договором, бухгалтеру може бути встановлено щорічну додаткову відпустку за ненормований робочий день тривалістю до 7 календарних днів, залежно від часу зайнятості працівника в цих умовах (за винятком, коли бухгалтер працює за сумісництвом).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі