Теми статей
Обрати теми

Видатки на виконання програми розвитку фізкультури і спорту

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ВИДАТКИ НА ВИКОНАННЯ ПРОГРАМИ РОЗВИТКУ ФІЗКУЛЬТУРИ І СПОРТУ

 

Тетяна ІВАНОВА, заступник начальника Державної казначейської служби в Харківській області

 

На засіданні чергової сесії депутати сільської ради звернулись з клопотанням про виділення коштів з вільного залишку на придбання спортивного інвентарю. Керуючись п. 8 ст. 91 Бюджетного кодексу України, на сесії сільської ради була прийнята програма розвитку фізкультури і спорту. В межах програми заплановано кош­ти на зміцнення матеріальної бази, придбання призів для проведення спортивних заходів.

За яким КЕКВ необхідно запланувати видатки на вищезазначені заходи?

(Харківська обл.)

 

Відповідно до п.п. 8 п. 1 ст. 91 Бюджетного кодексу України від 08.07.2010 р. № 2456-VI до видатків місцевих бюджетів, що не враховуються при визначенні обсягу міжбюджетних трансфертів, належать видатки на місцеві програми з розвитку фізичної культури і спорту.

Питання щодо затвердження програм соціально-економічного та культурного розвитку відповідних адміністративно-територіальних одиниць, цільових програм з інших питань місцевого самоврядування вирішуються на пленарних засіданнях сільської, селищної, міської ради і згідно з п.п. 22 п. 1 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування» від 21.05.97 р. № 280/97-ВР (далі — Закон № 280) належать до виключної компетенції зазначених рад.

Перевищення залишку коштів загального фонду місцевого бюджету над оборотним залишком бюджетних коштів на кінець бюджетного періоду становить вільний залишок коштів місцевих бюджетів.

Вільний залишок відповідно до Закону № 280 використовується на проведення витрат місцевого бюджету згідно із змінами до рішення про місцевий бюджет.

Згідно з п. 2.2.8.2 Інструкції щодо застосування економічної класифікації видатків бюджету, затвердженої наказом Мінфіну від 12.03.2012 р. № 333 (у редакції наказу Мінфіну від 21.06.2012 р. № 754), заходи по реалізації регіональних програм здійснюються за КЕКВ 2282 «Окремі заходи по реалізації державних (регіональних) програм, не віднесені до заходів розвитку». Зокрема, за цим КЕКВ здійснюються видатки на проведення спортивних заходів.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі