Теми статей
Обрати теми

Підвищення посадового окладу за хірургічну активність

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ПІДВИЩЕННЯ ПОСАДОВОГО ОКЛАДУ ЗА ХІРУРГІЧНУ АКТИВНІСТЬ

 

Анжела КУПЛІВАНЧУК, заступник директора Департаменту — начальник відділу нормування та оплати праці, роботи з місцевими бюджетами Департаменту економіки та ресурсного забезпечення

 

Як правильно встановити підвищення посадового окладу лікарям-хірургам за здійс­нення оперативних втручань?

(м. Кременчук)

 

Питання оплати праці медичних працівників врегульовані Умовами оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення, затвердженими спільним наказом Мінпраці та МОЗ від 05.10.2005 р. № 308/519.

Згідно з п.п. 2.4.2 цих Умов посадові оклади лікарів-хірургів усіх найменувань, у тому числі керівників структурних підрозділів — лікарів, визначені згідно з пп 2.1 — 2.2, підвищуються за здійснення оперативних втручань залежно від обсягу, складності й характеру їх праці при роботі в:

— амбулаторно-поліклінічному закладі (відділенні) — до 15 % посадового окладу;

— денному стаціонарі хірургічного профілю — до 25 %;

— стаціонарі — до 40 %.

Критерії для встановлення зазначених підвищень не встановлені, оскільки неможливо визначити складність і характер виконаних операцій. Конкретний розмір цього підвищення встановлюється кожному фахівцю керівником закладу за поданням керівника структурного підрозділу за результатами роботи за певний період (квартал, півріччя, рік) залежно від обсягу, складності й характеру виконаних операцій або наявних ускладнень. Керівник закладу встановлює конкретний розмір підвищення на наступний обліковий період (квартал, півріччя) виходячи з фінансових можливостей закладу. На це звертало увагу МОЗ у листі від 26.12.2007 р. № 10-03-68/2381.

Вважаємо за доцільне в Положенні про оплату праці лікувально-профілактичних установ визначити більш чіткі критерії оцінки хірургічної активності лікарів відповідно до обсягів та складності операцій, які вони виконують.

У зв’язку з тим, що розмір оплати за оперативні втручання не є постійною сумою і встановлюється за фактично виконану роботу за минулий період (квартал, півріччя), попереджувати працівника про відміну або зміну розміру оплати не потрібно.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі