Теми статей
Обрати теми

Норма робочого часу головного лікаря

Редакція ББ
Відповідь на запитання

НОРМА РОБОЧОГО ЧАСУ ГОЛОВНОГО ЛІКАРЯ

 

Анжела КУПЛІВАНЧУК, заступник директора Департаменту — начальник відділу нормування та оплати праці та роботи з місцевими бюджетами Департаменту економіки та ресурсного забезпечення

 

Яка норма робочого часу встановлена для головного лікаря, який має базову вищу медичну освіту?

(м. Харків)

 

Норми робочого часу для працівників закладів та установ охорони здоров’я, які працюють у нормальних умовах праці, затверджено наказом МОЗ «Про затвердження норм робочого часу для працівників закладів та установ охорони здоров’я» від 25.05.2006 р. № 319 (далі — наказ № 319).

Відповідно до п. 1.1 цього наказу для керівників закладів охорони здоров’я з числа фахівців з базовою та неповною вищою освітою норма робочого часу становить 38,5 години на тиждень.

Для керівників закладів та установ охорони здоров’я, їх заступників, головних бухгалтерів та їх заступників, керівників відділів, служб та інших підрозділів (за винятком лікарів та фахівців з базовою та неповною вищою медичною освітою — керівників структурних підрозділів та закладів охорони здоров’я, у тому числі амбулаторно-поліклінічних), головних фахівців (головних медичних сестер, головних фельдшерів, головних інженерів, головних енергетиків, головних технологів тощо), фахівців, технічних службовців та робітників (за винятком тих, хто працює у шкідливих умовах праці) норма робочого часу становить 40 годин на тиждень (п. 1.3 наказу № 319).

Отже, для головного лікаря закладу охорони здоров’я та його заступників з числа лікарів норма робочого часу становить 40 годин на тиждень.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі