Теми статей
Обрати теми

Медичні огляди педагогічних працівників

Редакція ББ
Відповідь на запитання

МЕДИЧНІ ОГЛЯДИ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ

 

Тетяна РЯБУХА, економіст-аналітик Видавничого будинку «Фактор»Педагогічні працівники відділу освіти мають право проходити медичні огляди безоплатно. У зв’язку з цим виникло запитання — чиїм кошторисом має бути передбачено кошти на проведення медичних оглядів — відділу освіти чи медичної установи?

(Львівська обл.)

 

Відповідно до п. 6 Переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов’язковим профілактичним медичним оглядам, затвердженого постановою КМУ від 23.05.2001 р. № 559, обов’язковим медичним оглядам підлягають такі категорії працівників навчальних закладів (крім вищих навчальних закладів III — IV рівнів акредитації):

— керівники, їх заступники;

педагогічні працівники;

— медичний персонал;

— працівники харчоблоків;

— спеціалісти, які беруть участь у навчально-виховному процесі;

— технічний персонал.

Як визначено у п. 2 Порядку проведення обов’язкових профілактичних медичних оглядів та видачі особистих медичних книжок, затвердженого постановою КМУ від 23.05.2001 р. № 559, витрати закладів та установ охорони здоров’я, пов’язані з проведенням обов’язкових медичних оглядів працівників бюджетних установ та організацій, покриваються за рахунок коштів, передбачених кошторисом на утримання відповідного закладу та установи охорони здоров’я.

Працівники підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності відшкодовують вартість бланка особистої медичної книжки закладам та установам охорони здоров’я, які проводитимуть обов’язкові медичні огляди при проходженні попереднього профілактичного медичного огляду до прийняття на роботу та у разі необхідності отримання нового бланка цієї книжки у зв’язку з його втратою, зіпсуттям або неможливістю подальшого використання чи придбавають зазначений бланк за власні кошти в організаціях, уповноважених реалізовувати бланки суворої звітності.

Отже, якщо обов’язковий медичний огляд проходять педагогічні працівники відділу освіти, то оплата витрат на проведення такого огляду проводиться за рахунок відповідної медичної установи (крім витрат на придбання бланка особистої медичної книжки).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі