Теми статей
Обрати теми

Надання матеріальної допомоги на оздоровлення медсестрі установи фізкультури і спорту

Редакція ББ
Відповідь на запитання

НАДАННЯ МАТЕРІАЛЬНОЇ ДОПОМОГИ НА ОЗДОРОВЛЕННЯ МЕДСЕСТРІ УСТАНОВИ ФІЗКУЛЬТУРИ І СПОРТУ

 

Анжела КУПЛІВАНЧУК, заступник директора Департаменту — начальник відділу нормування та оплати праці, роботи з місцевими бюджетами Департаменту економіки та ресурсного забезпечення

 

Комунальна установа «Фізкультурно-оздоровчий комплекс» фінансується з бюджету. Чи має медсестра цієї установи право на виплату допомоги на оздоровлення згідно з постановою КМУ від 11.05.2011 р. № 524?

(Донецька обл.)

 

Абзацом 3 п. 2 постанови КМУ «Питання оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» від 11.05.2011 р. № 524 (далі — постанова № 524) установлено, що з 1 січня 2012 року медичним і фармацевтичним працівникам державних та комунальних закладів (установ) виплачується допомога на оздоровлення в розмірі посадового окладу під час надання основної щорічної відпустки. Передбачена зазначеною постановою допомога на оздоровлення є обов’язковою виплатою.

Право на виплату допомоги мають особи, які допущені до медичної та фармацевтичної діяльності, — професіонали з повною вищою медичною та фармацевтичною освітою й фахівці з неповною вищою медичною та фармацевтичною освітою, які закінчили вищі заклади медичної та фармацевтичної освіти.

Абзацом 4 п. 2 постанови № 524 встановлено: допомога на оздоровлення в розмірі посадового окладу під час надання основної щорічної відпустки надається медичним і фармацевтичним працівникам державних та комунальних закладів (установ) незалежно від відомчого підпорядкування.

Це означає, що право на отримання допомоги мають медичні та фармацевтичні працівники не лише закладів охорони здоров’я, а й інших державних та комунальних закладів (установ), зокрема, навчальних закладів, закладів соціального захисту населення, установ фізкультури і спорту тощо.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі